İnternet Bağlantısının Sık Sık Kesilmesi

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Arkadaşlar Herkese Selamlar,
Bir kaç gündür inter bağlantımın sık kesiliyor ve tekrar bağlantı geliyor. İlginç olan internet bağlantısı kesildiğinde telefon bağlantısının kesilmemesidir. Arkadaşlar muhtemel sorun ne olabilir? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Satyın Seyit Tiken,

Telefon bağlantısının kapanıp tekrar açılmış olup olmadığını kontrol edin. Çünkü telefon faturası gelince şoka uğramanızı istemiyorum. Bir zamanlar öyle trojanlar vardı, adsl çıkınca azaldılar. Bu trojanlar telefon bağlantısını ve internet bağlantısını kesip kendi telefon numaralarına yönlendiriyorlardı bağlantıları. Bir kontrol edin. İkinci aklıma gelen tabi sizin hizmetsağlayıcınızdaki arıza. Öyle ise onlarla bir konuşun bu konuyu.

İyi çalışmalar:)
 
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
140
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Başka telefonlara yönlendirme Adsl bağlantılarında olmuyor diye biliyorum.Bir kaç portlu bir modem kullanıyorsanız,başka bir porta takmak,Eternet kartı ile bağlanıyorsanız kartınızın driverini yeniden yüklemek,virüs ve spam taraması yapmak yararlı olabilir.Usb ile bağlanıyorsanız biraz daha çok düşme sorunları yaşanabildiğini okumuştum.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu tamamen hattınızla ilgili yani Telekom kaynaklı bir sorundur, özellikte hatta bir parazit varsa böyle bir sonuç ortaya çıkarıyor.
 
S

Skorpiyon

Misafir
Sayın Tiken,

Bu durum çok yüksek ihtimal adsl hizmetini veren Türk Telekom ile ilgili. Bunun dışında, sokaktaki direkten, adsl modeminize giriş yapılana kadar bulunan kablo hattında, (normal bağlantılar dışındaki kopuk vs. bağlantılar) EK var ise bu parazite neden olur ve hattınızda bu tür düşmelere veya yavaşlamalara neden olur.

İnternet bağlantım kesildiğinde telefonum kesilmiyor demişsiniz. Bağlatınızın kesilmesi 1 sn.lik bir zamandır ve hattan düşerseniz. Yeniden bağlantı ise (modeminizin IP alması) modemden modeme değişir. Kimi 30 sn.'de alır, kimi 1-2 dakikada. Siz kesilme sonrası gidip telefona bakıyor iseniz, çalışmasının normal olduğunu göreceksiniz ki, bu durum normal.

Ayrıyeten Sayın Modalı'nın ifade ettiği durum, adsl modemler ile (şimdilik) mümkün değildir. Kendilerinin bahsettiği durum eski bağlantı tipi olan Dial-Up bağlantı tiplerinde geçerlidir. Adsl sistemde veriler sıkıştırma prensibi ile gönderilip alındığından ve ayrıyeten telefon ile görüşme için hattın bir kısmı boş bırakıldığından, tüm hattın kesilerek başka bir numara çevirilmesi gibi bir durum şu an için söz konusu değildir.

Olayın sonucuna gelirsek,
Bulunduğunuz yerdeki Türk Telekom servisini arayın. Hattınızdaki düşmelerden bahsedin ve hattın kontrol edilmesini isteyin. Siz daha telefonda iken hattın üzerinde bir yavaşlama olup olmadığı, hangi sıklıkta düşülüp düşülmediği tespit edilebiliyor. Daha da olmadı gelip telefon hattınızı (kablonuzu yani) yeniliyorlar.

Saygılarımla...
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Arkadaşlar zahmet edip cevap verdiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Katılım
24 Ekim 2007
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
office 2003 Tr
Arkadaşlar zahmet edip cevap verdiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
sorununuzu çözüp çözmediğinizi bilmiyorum amma velakin bilgi herzaman bilgidir yazılı bilgi bir gün birinin daha işini yaraya bilir mantığı ile yine bişeyler yazayım istedim.

yukarda arkadaşlarında demiş olduğu gibi adsl hattınızı telekomu arayarak kontrol ettirin, hatta arıza halen daha devam etmekte ise portunuzu hattınızın bağlı oldugu portu değişitttirin telekomu arayıp hattan memnun olmadığınızı dile getirin bu gibi sorunlarla karşılaşmıştım daha önce.

adsl modeminizin bağlı oldugu küçük kutucuk olan splittere kabloların düzgün takıldıgından emin olun, veya yenisini alıp onla deneyin. birde evde parelel telefon veya telsiz tele fon oldugu zaman bu sorunu yapıyor aynı hat üzerinde

parelel hat sorununun çözümü; dışardan gelen hattı direk splittere girmek, modem yazan yerden kabloyu direk modeme bağlayın, şimdi telefon yazan çıkıştan çıkan kabloyu istediğiniz kadar parelel yapa bilirsiniz..
 
Üst