Access 2003 te barkod okuyucu kullanma.

Katılım
17 Eylül 2007
Mesajlar
2
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE EXCEL 2003 (11.5612.5606)
Sevgili arkadaşlar;
Ben Access de PS2 portunda bağlı olan (klavye ile paralel çalışıyor) barkod okuyucuyu kullanarak ilaç kutuları üzerindeki barkodu okutarak ilaçların isimlerini hücreye aktarmak istiyorum. Bunu yapabilirsem hangi yolu izlemem ve ne yapmam gerekiyor. Elinizde örnek dosya varsa ve gönderirseniz daha çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayin altinay,

Öncelikle barkod okuyucudaki bilgileri accesse aktaracak bir Barkod Active X kontrolüne ve bunu sisteme tanıtacak dll dosyasına sahip olmanız gerekiyor.

Ondan sonra, access in araçlar menüsünden activeX denetimleri ni klikleyip pencereyi açın ve oradan Barkod ActiveX nesnesini tanıtın. Sağ taraftaki menüde kayıta basın ve yönergeleri izleyin.

Şimdi barkod bilgileri accesimize ulaşmış oldu. Bundan sonrası veritabanı oluşturma aşaması.

Sizin hangi noktada olduğunuzu bilmediğimden şimdilik bukadar.

İyi çalışmalar:)
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
Neden böyle bir şeye gerek olduğunu anlamadım. Acaba ben soruyu yanlış mı anladı? Klavye portuna bağlı bir barkod okuyucu tıpkı klavye gibi çalışır. Ms-Dos ekranında bile kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey sadece verileri okutmaktır. Uzun süredir fatura programlarımda barkod okuyucu kullanıyorum. Barkod adlı metin kutuma geldiğimde barkodu elime alırım, düğmesine basarım ve okutulacak kodu taratırım. Orada yazan veri daha önce girilmişse dlookup ile istediğim veriyi de çağırırım olur biter. Bunun için herhangibir şeye ihtiyaç yoktur. Ama amacınız barkod etiketi basmaksa o zaman iş değişir. Bu surumda Modalı'nın anlattığı türden dll, ttf fontu ve modüllere ihtiyaç var. İlgilendiğiniz şey barkod okumak değil de baskı yapmak ise o zaman örnek dosyalar gönderebilirim. Tüm bu dosyaların çalışması için öncelikle yazı tipini (barkod görünmesi için) yüklemek gerekiyor.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın mehmetdemiral,

Peki Access içindeki herhangi bir elemana barkod numarasının gelmesini nasıl sağlıyorsunuz? Yani ne şekilde verinin o alana gitmesini sağlıyorsunuz?
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
Bu arada unutmadan birşey ekleyeyim. Sizin yazınızda dediğiniz şey "barkodu okutarak ilaçları isimlerini hücrelere aktarmak istiyorum" şeklinde.. Bunu yapmak için bence daha farklı bir yol izlemeniz gerek. Bilmem yapabilir misiniz ama aşağı yukarı şöyle birşey..
1- Öncelikle ilaçların üzerindeki barkodlar sadece kod içerir. (Bazı ürünlerde ürün isimlerini de barkodla yazıyorlar ama bunun ean kodlarıyla yapılması çok saçma)
2- Okutulan barkodun karşılığını bulmak için bir yöntem bulmalısınız. Bunun için farmakom ya da b.y.t.e gibi yazılım firmalarının veri tabanlarını demolarından veya başka yollardan edinerek -ki sizde vardır eminim- edinerek bu kodların karşılıklarındaki ürün bilgilerini eşlemelisiniz. Access'te yazacağınız bir formu bu veri tabanına bağlayarak okuttuğunuz barkodun ürün bilgilerinin forma otomatik gelmesini veya veri tabanınıza kaydını sağlarsınız.
3- Eğer böyle bir yöntemi kullanamam diyorsanız o zaman accesste bir tablo yapın tablonun birinci hücresi barkod ikinci hücresi açıklama olsun. Barkodları birinci hücreye okutun ve ikinci hücrelere adını elinizle yazın ve bzöylece veri tabanınızı kendiniz oluşturmuş olun. (Tabii ki bunu bir form üzerinden yaparsınız.)
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sevgili arkadaşlar;
Ben Access de PS2 portunda bağlı olan (klavye ile paralel çalışıyor) barkod okuyucuyu kullanarak ilaç kutuları üzerindeki barkodu okutarak ilaçların isimlerini hücreye aktarmak istiyorum.
Tabi mesajları çabık okursam öyle olur. Aklıma USB ye bağlı barkod okuyucu gibi geldi. Zaten barkod okuyucu klavye ile paralel çalışıyor. Veriler direkt olarak yazılıyorlar üzerine odaklandığımız alana.
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
Sayın mehmetdemiral,

Peki Access içindeki herhangi bir elemana barkod numarasının gelmesini nasıl sağlıyorsunuz? Yani ne şekilde verinin o alana gitmesini sağlıyorsunuz?
Sayın Modalı... Bu soruya hala cevap vermemi bekliyor musunuz, yoksa cevabı kendiniz buldunuz mu?
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
çok biliyorsan neden yanıtlamıyorsun son soruların hepsinede maydonoz olmuşsunuz isminizinmi reklamını yapıyorsunuz burası reklam yeri degil bilgini paylaş reklam yapma
Cevap vermiş olduğun saate bakarak bu yazdığını normal olabilir (olmaz ya, neyse) diye kabül ediyorum.

Yoksa kesinlikle senin beynin sulanmış diyecektim.
 
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
155
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sayın yasemincik yazdığın şeyler hiç hoş değil bu formda ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum lütfen bizlere çok yardımcı olan bu insanları forumdan soğutmayın.
 
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
45
Excel Vers. ve Dili
2003
ne yazdıgımı biliyorum

sözlerim mehmetdemiral a haddimemi düşmüş modalıya yazmak yazdıgım saat son beş soruya adım görünsün diye cevap yazmış alıntı olarak da yazdım (((mehmetdemiral tarafından gönderildi
Sayın Modalı... Bu soruya hala cevap vermemi bekliyor musunuz, yoksa cevabı kendiniz buldunuz mu?))) mehmetdemiral kim modalının eline su dökemez dalga geciyor o siteden al bu siteden kopyala gel buraya ahkam kes yapamadıysan ben yapayım der gibi yazıyor yeni54 ozanakkaya sizlerin katkınızı bilmeyen varmı bu forma sabırla sorularımıza gece gündüz cevap veriyorsunuz kimseyi aşagılamadan
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
sayın yasemincik,

bence sen o takıldığın cümleyi yanlış anladın.

orada bir dalga geçme yok.

bir kaç defa daha oku istersen.
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
Evet.. Ben cevabı yazmıştım zaten. Modalı ekranı tazelemediği için herhalde görmemiş cevabımı. Ama şunu da söyleyeyim ki kimseyle birşey yarıştırmıyorum. Takıldığım yerde bana yardımcı olan arkadaşların adlarını hep anmışımdır. Çok arkadaşa yardımcı olmak için boş zamanımı bu foırmda geçirdiğim için arkadaş bunu reklam olarak görmüş galiba. Neyin reklamı ve niçin reklam yapacağım ki? Programı yazdırmak için talepte bulunan hangi arkadaşın talebine atlamışım, hangi mesajımda paradan bahsetmişim? Bana bir özür borcunuz olduğunu düşünüyorum sayın yasemincik. Tarzınızı da bu forma yakışır bulmadığımı ve uyarılmanız gerektiğini düşünüyorum..43 yaşımda ancak Mezarlık İşleri Amirliği'nin reklamını yapabilirim herhalde...

Modalı bana saat 20:46'da

"Sayın mehmetdemiral,

Peki Access içindeki herhangi bir elemana barkod numarasının gelmesini nasıl sağlıyorsunuz? Yani ne şekilde verinin o alana gitmesini sağlıyorsunuz?"

diye sormuş Oysa ben o sırada onun bana sorduğu soruyu aşağı-yukarı yanıtlayan cümleler yazmakla meşguldüm. Onun sorusunu görmedim.( Bakarsanız uzun ve maddeli bir cevabı 2 dakikadan uzun bir sürede yazdığım ve 20:48'de entere bastığım anlaşılabilir.) Modalı'nın sorusunu sonra gördüm, o da soruyu tam okumadığını belirterek saat 20:57 'de

"Tabi mesajları çabık okursam öyle olur. Aklıma USB ye bağlı barkod okuyucu gibi geldi. Zaten barkod okuyucu klavye ile paralel çalışıyor. Veriler direkt olarak yazılıyorlar üzerine odaklandığımız alana."

demiş. Bunun üzerine ben de Modalı'nın zaten çok iyi bildiğine emin olduğum bu konuda "ayındığını" düşünerek tekrar cevap yazmama, sorduğu soruyu yanıtlamama gerek olup olmadığını sordum. Bunu böyle anlayamayan arkadaşlara yazıklar olsun. Ben defalarca Modalı arkadaştan yardım dilendim yaww. Ayıp ayıp... Adam gibi bir forum buldum diye sevinirken herhalde buraların da cılığı çıkıyor.. Reklamı kimin yaptığının yorumunu size bırakıyorum. Modalı'nın da bu konuyla ilgili yorumunu bekliyorum. Eğer o da yasemincik gibi düşünüyorsa ben bu foruma bir daha girmeyeceğim..
 
Katılım
27 Kasım 2006
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
office 2000
Arkadaşlar sayın Modalı bu forumda bilgilerinin herkes tarafından faydalanmasını sağlayan değerli arkadaşımız. Ne anlattıklarını anlıyorsanız kendisine gereken saygı lütfen gösterilsin
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
O kadar uzun uzun yazmama rağmen hala böyle anlaşılmasına şaşıyorum. Sayın burdur15.. Yukarıda yazdıklarımı okursanız benim kimseye saygısızlık yapmadığımı, aksine Modalı gibi bu alanda uzman bir arkadaşa birşey anlatacak olmaktan utandığımı anlarsınız. Bu yüzden sorduğu soruyu "hızlı okuduğu için yanlış anladığını " belirtmiş ve sorunun yanıtını kendisi bulmuş. Siz burdan nasıl bir anlam çıkardınız da Modalı'yı bana anlatıyorsunuz?
 
Katılım
16 Kasım 2005
Mesajlar
1,090
Excel Vers. ve Dili
Access 2002
sayın modalı cevap verse konu hallolacak sanırım.

Neyse sayın altinay45 'in sorusu güme mi gitti ne ?

sanırım barkod numaralarının karşılğı ilaç isimlerini nerden bulacağım diyordu...

eczacılar bilir bir site vardı excel formatında ilaç isimlerini veriyordu ordan alabilirsiniz orda sanırım ilaç barkod ve karşlığı ilaç isimleri vs lazım olan bir çok bilgi vardı...

NOT= Ya, Allah aşkına bırakın şu tartışmaları kimse kimseyi tanımaz şurda yardımlaşmaktan başka ortak hiçbirşeyimiz olamaz.....Lütfen....


iyi çalışmalar:)
 
Üst