Kullanıcı izinleri...?

Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
53
............Selam arkadaşlar............

.........Hazırlamış olduğum program network üzerinde sorunsuz bi şekilde çalışıyor.....yönetici......salt okunur....v.s. ayarlar güzel bi şekilde işliyor......

......."kullanıcı düzeyi " ayarlarını sihirbazı kullanarak....ayarladım...

Sorun:....!!!

Program yedeklerini düzenli bir şekilde alıyorum........kendi bilgisayarıma......ama yedekleri bir türlü açamyıyor.....

......Sistem yöneticinizin size kullanım hakkı vermesi gerekir diyo...v.s.
??? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler........
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Arkadaşlar aynı sıkıntıdan bende muzdaribim. Güvenlik ayarlarına girdiğime o kadar pişmanım ki....

Bu güvenlik ayarlarını tümden iptal etmek yani normal düzene dönmek istiyorum.

Masaüstüne bir kısayol oluşturdu, bu kısayolun hedef dosyasına baktım. Aşağıdaki gibi bir dosya adı görünüyor.

"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "C:\Documents and Settings\tamer\My Documents\My Access\Klimalar.mdb" /WRKGRP "C:\Documents and Settings\tamer\My Documents\My Access\Security.mdw"

Dosyaya doğrudan tıklayınca açılmıyor, hata mesajı veriyor. Sadece kısayoldan açılıyor. Bir yardım etsenizde bu işin içinden çıksam.

İyi Akşamalar.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
115
Kullanıcı düzeyi güvenlik kullanmak varsayılan dan farklıdır sorunu çözümü yönetici hesabınızla güvenlik ayarlarını eski haline döndürmelisiniz.
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
............. sorunu çözümü yönetici hesabınızla güvenlik ayarlarını eski haline döndürmelisiniz.
Sn Blacksir;

bende bunu birtürlü beceremedim, Konuyu biraz açabilirmisiniz, Bu işi nasıl yapacağım?

Yaptığım çalışmayı başka arkadaşların kullanımına açmak için girmiştim bu güvenik ayarlarına ....... Nereden girdiysem......

bir de dosya başka bilgisayarda çalışmıyor mu? şimdi tam Kafayı yiyeceğim.

Ne olur yardım edin, Bildiğiniz Döküman falan var mı?

Teşekkürler, İyi Haftasonları....
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Güvenlik özellikleri etkinleştirilmiş uygulamaları dağıtma hakkında (MDB)
Bir uygulamanın güvenliği, kullanıcıların hem izinlerin (izinler: Kullanıcının bir veritabanı üzerindeki veri veya nesnelere ne tür erişim sahibi olduğunu belirten öznitelikler kümesi.) depolandığı uygulama veritabanına, hem de kullanıcı (kullanıcı hesabı: Bir kullanıcı adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanımlanan ve kullanıcının bir Access çalışma grubundaki veritabanı nesnelerine erişme izinlerini yöntmek için oluşturulan hesap.) ve grup hesaplarının (grup hesabı: Çalışma grubunda, grup adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanınan bir kullanıcı adı koleksiyonu. Bir gruba atanan izinler gruptaki tüm kullanıcılar için geçerlidir.) ve parolaların depolandığı çalışma grubuna (çalışma grubu: Çok kullanıcılı bir ortamda verileri ve aynı çalışma grubu bilgi dosyasını paylaşan bir kullanıcı grubu.) erişimine bağlıdır. Uygulamanın nasıl kullanılacağına bağlı olarak, uygulama ve çalışma grubunu çeşitli yollarla kullanıcılar için kullanılabilir kılabilirsiniz.
Uygulama dosyalarını ve çalışma grubunu tanımlayan çalışma grubu bilgilerini ağ sunucusundaki bir konuma kopyalayın
Kullanıcılar, Çalışma Grubu Yöneticisi'ni kullanarak çalışma grubu bilgi dosyasının (çalışma grubu bilgi dosyası: Access'in başlarken okuduğu, çalışma grubundaki kullanıcılar hakkında bilgi içeren dosya. Bu bilgiler kullanıcıların hesap adlarını, parolalarını ve üyesi oldukları grupları içerir.) ağ sunucusu yolunu belirleyip çalışma grubuna katılabilir, sonra da sunucu konumundan uygulamayı doğrudan çalıştırabilirler. Veritabanı için Özel Kullanımda Aç izinlerini Kullanıcılar grubundan (Kullanıcılar grubu: Tüm kullanıcı hesaplarını içeren grup hesabı. Access, kullanıcı hesaplarını, oluşturduğunuzda otomatik olarak Kullanıcılar grubuna ekler.) kaldırarak, kullanıcıların uygulamayı özel kullanım erişimiyle açmalarını engelleyebilirsiniz.
Uygulama dosyalarının ve çalışma grubunu tanımlayan çalışma grubu bilgi dosyasının bir kopyasını her kullanıcıya verin
Kullanıcılar, Çalışma Grubu Yöneticisi'ni kullanarak bilgisayarlarındaki çalışma grubu bilgi dosyasının (çalışma grubu bilgi dosyası: Access'in başlarken okuduğu, çalışma grubundaki kullanıcılar hakkında bilgi içeren dosya. Bu bilgiler kullanıcıların hesap adlarını, parolalarını ve üyesi oldukları grupları içerir.) yolunu belirtip çalışma grubuna katılabilir, sonra da bilgisayarlarındaki uygulama kopyalarını çalıştırabilirler. Bununla birlikte, uygulamayı, uygulama verilerini veya çalışma grubu bilgi dosyasını güncelleştirmeniz gerekirse, güncelleştirilen dosyaların tüm kopyalarını her kullanıcıya vermeniz gerekir.
Bir seçenek olarak, uygulamayı ağ sunucusuna yerleştirilmiş bir veri veritabanına ve her kullanıcının bilgisayarında bulunan diğer tüm veritabanı nesnelerini içeren bir uygulama veritabanına ayırmak isteyebilirsiniz ( genellikle ön uç/arka uç uygulaması (ön uç/arka uç uygulaması: Tablolar içeren bir "arka uç" veritabanı dosyası ile "arka uç" tablolarına bağlantıları olan diğer tüm veritabanı nesnelerini içeren bir "ön uç" veritabanı dosyasının kopyalarından oluşan bir uygulama.) olarak bilinen veritabanı yapılandırması). Genellikle bu yapılandırmada çalışma grubu bilgileri dosyasını sunucuda da saklamak istersiniz. Sonra, uygulamayı güncelleştirmeniz gerekirse, yapmanız gereken tek işlem uygulama veritabanı dosyasının güncelleştirilmiş sürümünü kullanıcılara vermektir.
Her çalışma grubunda aynı grubu oluşturarak, farklı Microsoft Access çalışma grupları içindeki kullanıcılara uygulama erişimi verin
Özdeş bir ada ve kişisel kimliğe (PID (kişisel kimlik: Uzunluğu 4 ile 20 karakter arasında değişen, Access'in, hesap adıyla birlikte Access çalışma grubundaki bir kullanıcı veya grubu tanımlamak için kullandığı, büyük küçük harf duyarlı, alfasayısal bir dize.)) sahip her çalışma grubunda bir grup hesabı oluşturabilirsiniz, daha sonra her çalışma grubundaki kullanıcıları bu gruba ekleyebilirsiniz. Örneğin, Honolulu'daki Microsoft Access çalışma grubu ağı üzerinde çalışan bir kullanıcı, her iki çalışma grubunda aynı adla ve Kişisel Kimlik'le oluşturulan grup hesabına üyeyse, Melbourne'deki Microsoft Access çalışma grubu için oluşturulan uygulamayı kullanabilir.

Tüm bilgiler Access 2003 yardım dosyasından alınmıştır.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Veritabanımı kodlayamıyorum (veya kodunu çözemiyorum).
Kullanıcı düzeyinde güvenlik (kullanıcı düzeyi güvenlik: Bir Access veritabanında kullanıcı düzeyi güvenlik kullanırken, veritabanı yöneticisi veya nesnenin sahibi bireysel kullanıcılara veya kullanıcı gruplarına tablolar, sorgular, formlar, raporlar ve makrolar için belirli izinler verebilir.) kullanan bir veritabanını kodlamak veya kodunu çözmek için, veritabanının sahibi (sahip: Güvenlik kullanımdayken, veritabanı veya veritabanı nesnesi üzerinde denetime sahip kullanıcı hesabı. Varsayılan olarak, veritabanı veya veritabanı nesnesinin sahibi, onu oluşturan kullanıcı hesabıdır.) olmanız veya Özel Kullanımda Aç iznine (izinler: Kullanıcının bir veritabanı üzerindeki veri veya nesnelere ne tür erişim sahibi olduğunu belirten öznitelikler kümesi.) sahip Yöneticiler grubunun (Yöneticiler grubu: Bir çalışma grubu tarafından kullanılan tüm veritabanlarının tam izinlerini barındıran, sistem yöneticilerine ait grup hesabı. Kur programı varsayılan Yönetici hesabını Yöneticiler grubuna otomatik olarak ekler.) üyesi olmanız gerekir.
Ayrıca, veritabanının özgün ve kodlanmış veya kodu çözülmüş sürümleri için diskinizde yeterince depolama alanı olmalıdır.
Veritabanı parolası ayarlayamıyorum.
Veritabanınız için kullanıcı düzeyinde güvenlik (kullanıcı düzeyi güvenlik: Bir Access veritabanında kullanıcı düzeyi güvenlik kullanırken, veritabanı yöneticisi veya nesnenin sahibi bireysel kullanıcılara veya kullanıcı gruplarına tablolar, sorgular, formlar, raporlar ve makrolar için belirli izinler verebilir.) belirlenmişse ve veritabanı için Yönetici izniniz (izinler: Kullanıcının bir veritabanı üzerindeki veri veya nesnelere ne tür erişim sahibi olduğunu belirten öznitelikler kümesi.) yoksa veritabanı parolası ayarlayamazsınız.
Veritabanı parolası belirledim ve veritabanımdaki bazı nesnelerde sorunlar çıkıyor.
Kullanıcı düzeyinde güvenliğe (kullanıcı düzeyi güvenlik: Bir Access veritabanında kullanıcı düzeyi güvenlik kullanırken, veritabanı yöneticisi veya nesnenin sahibi bireysel kullanıcılara veya kullanıcı gruplarına tablolar, sorgular, formlar, raporlar ve makrolar için belirli izinler verebilir.) ek olarak bir veritabanı parolası tanımlanır. Kullanıcı düzeyinde güvenlik tanımlanmışsa, kullanıcı düzeyinde güvenlik izinlerini (izinler: Kullanıcının bir veritabanı üzerindeki veri veya nesnelere ne tür erişim sahibi olduğunu belirten öznitelikler kümesi.) temel alan kısıtlamalar etkili olmaya devam eder.
Yinelenmiş veritabanımda parola belirledim ve şimdi bu veritabanını diğer veritabanları ile eşitleyemiyorum.
Veritabanını yineleyecekseniz (veritabanı yinelemesi: Bir Access veritabanının bir veya daha fazla özel kopyasını (yinelemesini) oluşturma işlemi. Yinelemeler eşitlenebilir bir yinelemedeki veriler üzerinde yapılan değişiklikler veya Tasarım Şablonu'nda yapılan tasarım değişiklikleri diğer yinelemelere gönderilir.) bir veritabanı parolası kullanmayın. Veritabanı parolaları tanımlanmışsa, çoğaltılmış veritabanları eşitlenemez (eşitleme: Yineleme kümesindeki iki öğeyi, her iki öğedeki tüm güncelleştirilmiş kayıtları ve nesneleri alıp vererek güncelleştirme işlemi. Her birindeki değişiklik diğerine uygulandığında iki yineleme kümesi öğesi eşitlenmiş olur.).
Zarar görmüş veya silinmiş Microsoft Access çalışma grubu bilgileri dosyasını geri yüklemek istiyorum.
Çok sık karşılaşılan bir durum olmasa da, Microsoft Access çalışma grubu bilgi dosyası (çalışma grubu bilgi dosyası: Access'in başlarken okuduğu, çalışma grubundaki kullanıcılar hakkında bilgi içeren dosya. Bu bilgiler kullanıcıların hesap adlarını, parolalarını ve üyesi oldukları grupları içerir.) bazen hasar görebilir. Microsoft Access'i başlattığınızda, istediğiniz dosya açılamazsa, bir ileti görüntülenir. Bu sorunu çözme şekliniz bir yedek kopyanız olup olmadığına ve çalışma grubu bilgi dosyanızın başlangıçta oluşturulma ve belirtilme şekline bağlıdır. Aşağıdaki tablo her durumda nasıl davranmanız gerektiğini özetler.
Önemli Microsoft Access güvenlik hesap bilgilerini çalışma grubu bilgi dosyasında depolar. Bu yüzden, bir yedek kopyanız yoksa ve yeniden bir çalışma grubu bilgi dosyası oluşturmanız gerekiyorsa, veritabanlarınıza olan izinleri (izinler: Kullanıcının bir veritabanı üzerindeki veri veya nesnelere ne tür erişim sahibi olduğunu belirten öznitelikler kümesi.) kısıtladıysanız, aynı büyük/küçük harfe duyarlı (büyük küçük harf duyarlı: Büyük ve küçük harfler arasında ayrım yapma yeteneğine sahip olan. Büyük küçük harf duyarlı bir arama yalnızca tam büyük küçük harf eşleşmesine sahip metinleri bulur.) adları ve kişisel kimlik (PID) (kişisel kimlik: Uzunluğu 4 ile 20 karakter arasında değişen, Access'in, hesap adıyla birlikte Access çalışma grubundaki bir kullanıcı veya grubu tanımlamak için kullandığı, büyük küçük harf duyarlı, alfasayısal bir dize.) girişlerini kullanarak güvenlik hesaplarını yeniden oluşturmanız gerekir.
Not Bu bilgiler güvenlik özelliklerini kullanan veritabanlarında depolandığından, izinleri ve nesnenin sahipliğini yeniden tanımlamanız gerekmez.
Kullanılan Çalışma Grubu Yöneticisi Yedek kopya oluşturuldu Çözüm
Yok. Microsoft Access'i kurarken oluşturulan varsayılan dosya kullanıldı. Hayır Microsoft Access'i yeniden başlatın; Microsoft Windows yükleyicisi yeniden bir varsayılan çalışma grubu bilgi dosyası oluşturacaktır.
Yok. Microsoft Access'i kurarken oluşturulan varsayılan dosya kullanıldı. Evet Dosyanın en son kopyasını Microsoft Access'i yüklemiş olduğunuz klasöre kopyalamak için, Windows Gezgini, Bilgisayarım, MS-DOS copy (kopyala) komutunu veya yedekleme yazılımını kullanın.
Var. Yeni bir dosya oluşturuldu. Hayır İlk oluşturduğunuzla aynı büyük/küçük harfe duyarlı ad, kuruluş ve çalışma grubu kimliği (WID) (çalışma grubu kimliği: Çalışma Grubu Yöneticisi'ni kullanarak yeni bir çalışma grubu bilgi dosyası oluştururken girdiğiniz, sayısı 4 ile 20 arasında değişen karakterden oluşan, büyük küçük harf duyarlı bir alfasayısal dize. Bu dize bu çalışma grubu dosyasının Yöneticiler grubunu benzersiz biçimde tanımlar.) girdilerini yazarak Çalışma Grubu Yöneticisi'ni yeniden çalıştırın.
Var. Yeni bir dosya oluşturuldu. Evet Yedek kopyayı çalışma grubu bilgi dosyasını ilk kaydettiğiniz konuma kopyalayın veya geri yükleyin.
Var. Microsoft Access'in kurulmuş olduğu klasörden başka bir klasör dışında bir yolda bir dosya birleştirildi (belirlendi). Evet Yedek kopyayı başlangıçtaki yolda kopyalayın veya geri yükleyin.
Var. Microsoft Access'in kurulmuş olduğu klasörden başka bir klasör dışında bir yolda bir dosya birleştirildi (belirlendi). Hayır Özgün dosyayı oluştururken kullanılan yöntemi kullanarak yeni bir kopya oluşturun. Yükleyicinin yeniden bir varsayılan çalışma grubu bilgi dosyası oluşturması için Microsoft Access'i yeniden başlatın veya Çalışma Grubu Yöneticisi'ni çalıştırın ve ilk oluşturulduğunda kullanılanla aynı büyük/küçük harfe duyarlı ad, kuruluş kimliği ve çalışma grubu kimliği girdilerini yazın.

Bir çalışma grubu bilgileri dosyasını kullanıcı ve grup adları ve kimliklerinden yeniden oluşturmak istiyorum.
Bir çalışma grubu bilgi dosyası (çalışma grubu bilgi dosyası: Access'in başlarken okuduğu, çalışma grubundaki kullanıcılar hakkında bilgi içeren dosya. Bu bilgiler kullanıcıların hesap adlarını, parolalarını ve üyesi oldukları grupları içerir.) hasar görür veya silinirse ve bir yedek kopya yoksa, dosyayı oluştururken ve özgün dosyada bulunan hesapları ve grupları tanımlarken kullandığınız tam büyük/küçük harfe duyarlı (büyük küçük harf duyarlı: Büyük ve küçük harfler arasında ayrım yapma yeteneğine sahip olan. Büyük küçük harf duyarlı bir arama yalnızca tam büyük küçük harf eşleşmesine sahip metinleri bulur.) bilgilere sahipseniz, çalışma grubu bilgi dosyasını yeniden oluşturabilirsiniz.
Özgün dosyayı oluştururken kullandığınızla aynı büyük/küçük harfe duyarlı ad, şirket adı ve çalışma grubu kimliğini (WID) (çalışma grubu kimliği: Çalışma Grubu Yöneticisi'ni kullanarak yeni bir çalışma grubu bilgi dosyası oluştururken girdiğiniz, sayısı 4 ile 20 arasında değişen karakterden oluşan, büyük küçük harf duyarlı bir alfasayısal dize. Bu dize bu çalışma grubu dosyasının Yöneticiler grubunu benzersiz biçimde tanımlar.) kullandığınıza emin olarak yeni çalışma grubu bilgi dosyasını oluşturun. Özgün dosyayı oluştururken kullanılan girdilerin tam olarak girilmemesi, geçerli olmayan bir Yöneticiler grubu (Yöneticiler grubu: Bir çalışma grubu tarafından kullanılan tüm veritabanlarının tam izinlerini barındıran, sistem yöneticilerine ait grup hesabı. Kur programı varsayılan Yönetici hesabını Yöneticiler grubuna otomatik olarak ekler.) oluşturulmasına yol açacaktır.
Nasıl?
Microsoft Access çalışma grubu bilgi dosyası (çalışma grubu bilgi dosyası: Access'in başlarken okuduğu, çalışma grubundaki kullanıcılar hakkında bilgi içeren dosya. Bu bilgiler kullanıcıların hesap adlarını, parolalarını ve üyesi oldukları grupları içerir.), çalışma grubu (çalışma grubu: Çok kullanıcılı bir ortamda verileri ve aynı çalışma grubu bilgi dosyasını paylaşan bir kullanıcı grubu.) olarak ta bilinen, verilerini paylaşan kullanıcıların bir listesini içerir. Kullanıcıların parolaları da çalışma grubu bilgi dosyasında saklanır. Veritabanınıza kimin erişimi olduğunu denetlemek için yeni bir kullanıcı grubu bilgi dosyası oluşturmanız gerekir.
Microsoft Access'i başlatın.
Araçlar menüsünde, Güvenlik'i seçin ve sonra Kullanıcı Grubu Yöneticisi'ni tıklatın.
Çalışma Grubu Yöneticisi iletişim kutusundan Oluştur'u tıklatın.
Çalışma Grubu Sahibi iletişim kutusunda, adınızı ve kuruluşunuzu yazın ve sonra çalışma grubu no (WID) (çalışma grubu kimliği: Çalışma Grubu Yöneticisi'ni kullanarak yeni bir çalışma grubu bilgi dosyası oluştururken girdiğiniz, sayısı 4 ile 20 arasında değişen karakterden oluşan, büyük küçük harf duyarlı bir alfasayısal dize. Bu dize bu çalışma grubu dosyasının Yöneticiler grubunu benzersiz biçimde tanımlar.) için 20 karaktere kadar sayı ve harf birleşimini yazın.
Dikkat Tam adınızı, kuruluşunuzu ve çalışma grubu no'sunu, harflerin büyük ya da küçük harf olacağını (tüm üç giriş için) içerecek şekilde yazdığınızdan emin olun ve bunları güvenli bir yerde saklayın. Çalışma grubu bilgi dosyasını yeniden oluşturmak zorunda kalırsanız, aynı adı, organizasyonu ve çalışma grubu no'sunu tam olarak sağlamanız gerekir. Bu girişleri unutursanız veya kaybederseniz, bunları kurtaramazsınız ve veritabanlarınıza erişimi de kaybedebilirsiniz.
Yeni çalışma grubu bilgi dosyası için yeni bir ad yazdırın. Çalışma grubu bilgi dosyası varsayılan olarak dil klasöründe kaydedilir. Farklı bir konumda kaydetmek için, yeni bir yol yazdırın veya yeni yolu belirlemek için Gözat'ı tıklatın.
Microsoft Access'i yeniden başlattığınızda yeni çalışma grubu bilgi dosyası kullanılır. Oluşturduğunuz herhangi bir kullanıcı (kullanıcı hesabı: Bir kullanıcı adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanımlanan ve kullanıcının bir Access çalışma grubundaki veritabanı nesnelerine erişme izinlerini yöntmek için oluşturulan hesap.) ve grup (grup hesabı: Çalışma grubunda, grup adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanınan bir kullanıcı adı koleksiyonu. Bir gruba atanan izinler gruptaki tüm kullanıcılar için geçerlidir.) hesapları veya parolalar yeni çalışma grubu bilgi dosyasında kaydedilir. Yeni çalışma grubu bilgi dosyanız tarafından tanımlanan çalışma grubuna diğerlerinin katılması için (adım 5'te bunu paylaşılan klasöre kaydetmediyseniz), dosyayı paylaşılan klasöre kopyalayın, daha sonra yeni çalışma grubu bilgi dosyasına katılmak için her kullanıcının Çalışma Grubu Yöneticisi'ni çalıştırmasını sağlayın.
Her grup için tam ve büyük küçük harf duyarlı grup adı ve kişisel kimliği (PID) (kişisel kimlik: Uzunluğu 4 ile 20 karakter arasında değişen, Access'in, hesap adıyla birlikte Access çalışma grubundaki bir kullanıcı veya grubu tanımlamak için kullandığı, büyük küçük harf duyarlı, alfasayısal bir dize.) girdiğinize emin olarak grup hesaplarını (grup hesabı: Çalışma grubunda, grup adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanınan bir kullanıcı adı koleksiyonu. Bir gruba atanan izinler gruptaki tüm kullanıcılar için geçerlidir.) yeniden oluşturun.
Nasıl?
Veritabanı güvenliği oluşturmanın bir parçası olarak, çok sayıdaki kullanıcıya ortak bir izinler (izinler: Kullanıcının bir veritabanı üzerindeki veri veya nesnelere ne tür erişim sahibi olduğunu belirten öznitelikler kümesi.) kümesi atamada kullandığınız Microsoft Access çalışma grubunuz (çalışma grubu: Çok kullanıcılı bir ortamda verileri ve aynı çalışma grubu bilgi dosyasını paylaşan bir kullanıcı grubu.) içinde grup hesapları (grup hesabı: Çalışma grubunda, grup adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanınan bir kullanıcı adı koleksiyonu. Bir gruba atanan izinler gruptaki tüm kullanıcılar için geçerlidir.) oluşturabilirsiniz.
Bu yordamı tamamlamak için, Yöneticiler Grubu (Yöneticiler grubu: Bir çalışma grubu tarafından kullanılan tüm veritabanlarının tam izinlerini barındıran, sistem yöneticilerine ait grup hesabı. Kur programı varsayılan Yönetici hesabını Yöneticiler grubuna otomatik olarak ekler.)'nun üyesi olarak oturum açmanız gerekir.
Microsoft Access'i, içinde hesabı kullanmak istediğiniz çalışma grubunu kullanarak başlatın.
Önemli Kullanıcılar için oluşturduğunuz hesaplar, bu kullanıcıların kullanacağı çalışma grubu bilgi dosyası (çalışma grubu bilgi dosyası: Access'in başlarken okuduğu, çalışma grubundaki kullanıcılar hakkında bilgi içeren dosya. Bu bilgiler kullanıcıların hesap adlarını, parolalarını ve üyesi oldukları grupları içerir.) içinde saklanmalıdır. Veritabanını oluşturmak için farklı bir çalışma grubu kullanıyorsanız, çalışma grubunuzu hesapları oluşturmadan önce değiştirin. Çalışma gruplarını Çalışma Grubu Yöneticisi kullanarak değiştirebilirsiniz.
Bir veritabanı açın.
Araçlar menüsünde Güvenlik seçeneğini işaretleyin, sonra da Kullanıcı ve Grup Hesapları'nı tıklatın.
Gruplar sekmesinden, Yeni'yi tıklatın.
Yeni Kullanıcı/Grup iletişim kutusunda, yeni hesabın adını ve bir kişisel kimlik (PID) (kişisel kimlik: Uzunluğu 4 ile 20 karakter arasında değişen, Access'in, hesap adıyla birlikte Access çalışma grubundaki bir kullanıcı veya grubu tanımlamak için kullandığı, büyük küçük harf duyarlı, alfasayısal bir dize.) yazın.
Dikkat Kesin hesap adını ve PID girdilerini yazdığınızdan ve harflerin büyük veya küçük olduğunu belirttiğinizden emin olun ve bunları güvenli bir yerde tutun. Farklı bir çalışma grubu içinde silinen veya oluşturulan hesabı yeniden oluşturmak durumunda kalırsanız, aynı ad ve PID girdilerini sağlamak durumundasınız. Bu girdileri unutursanız veya kaybederseniz, onları kurtaramazsınız.
Not Kullanıcı hesabı adı varolan bir grup hesabı adıyla aynı olamaz (veya tersi).
Yeni hesap grubunu oluşturmak için Tamam'ı tıklatın.
Not 5. adımda girilen PID bir parola değildir. Microsoft Access, bir şifreleme algoritmasının kullanıcı hesabı (kullanıcı hesabı: Bir kullanıcı adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanımlanan ve kullanıcının bir Access çalışma grubundaki veritabanı nesnelerine erişme izinlerini yöntmek için oluşturulan hesap.) ile ilgili şifrelenmiş bir tanımlayıcı oluşturması için PID ve kullanıcı adını çekirdek olarak kullanır.
Her kullanıcı adı için tam ve büyük küçük harf duyarlı kullanıcı adı ve PID'yi girdiğinize emin olarak her kullanıcı hesabını (kullanıcı hesabı: Bir kullanıcı adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanımlanan ve kullanıcının bir Access çalışma grubundaki veritabanı nesnelerine erişme izinlerini yöntmek için oluşturulan hesap.) yeniden oluşturun.
Nasıl?
Bu yordamı tamamlamak için, Yöneticiler Grubu (Yöneticiler grubu: Bir çalışma grubu tarafından kullanılan tüm veritabanlarının tam izinlerini barındıran, sistem yöneticilerine ait grup hesabı. Kur programı varsayılan Yönetici hesabını Yöneticiler grubuna otomatik olarak ekler.)'nun üyesi olarak oturum açmanız gerekir.
Not Kullanıcıları gruplar halinde düzenleyip daha sonra kişisel kullanıcılar yerine gruplara izinler (izinler: Kullanıcının bir veritabanı üzerindeki veri veya nesnelere ne tür erişim sahibi olduğunu belirten öznitelikler kümesi.) atarsanız güvenliği yönetmek genellikle daha kolay olur.
Microsoft Access'i, içinde hesabı kullanmak istediğiniz çalışma grubunu (çalışma grubu: Çok kullanıcılı bir ortamda verileri ve aynı çalışma grubu bilgi dosyasını paylaşan bir kullanıcı grubu.) kullanarak başlatın.
Önemli Kullanıcılar için oluşturduğunuz hesaplar, bu kullanıcıların kullanacağı çalışma grubu bilgi dosyası (çalışma grubu bilgi dosyası: Access'in başlarken okuduğu, çalışma grubundaki kullanıcılar hakkında bilgi içeren dosya. Bu bilgiler kullanıcıların hesap adlarını, parolalarını ve üyesi oldukları grupları içerir.) içinde saklanmalıdır. Veritabanını oluşturmak için farklı bir çalışma grubu kullanıyorsanız, çalışma grubunuzu hesapları oluşturmadan önce değiştirin.
Bir veritabanı açın.
Araçlar menüsünde Güvenlik seçeneğini işaretleyin, sonra da Kullanıcı ve Grup Hesapları'nı tıklatın.
Kullanıcılar sekmesinden, Yeni'yi tıklatın.
Yeni Kullanıcı/Grup iletişim kutusunda, yeni hesabın adını ve bir kişisel kimlik (PID (kişisel kimlik: Uzunluğu 4 ile 20 karakter arasında değişen, Access'in, hesap adıyla birlikte Access çalışma grubundaki bir kullanıcı veya grubu tanımlamak için kullandığı, büyük küçük harf duyarlı, alfasayısal bir dize.)) yazın ve sonra otomatik olarak Kullanıcılar grubuna (Kullanıcılar grubu: Tüm kullanıcı hesaplarını içeren grup hesabı. Access, kullanıcı hesaplarını, oluşturduğunuzda otomatik olarak Kullanıcılar grubuna ekler.) eklenen yeni hesabı oluşturmak için Tamam'ı tıklatın.
Dikkat Kesin hesap adını ve PID girdilerini yazdığınızdan ve harflerin büyük veya küçük olduğunu belirttiğinizden emin olun ve bunları güvenli bir yerde tutun. Farklı bir çalışma grubu içinde silinen veya oluşturulan hesabı yeniden oluşturmak durumunda kalırsanız, aynı ad ve PID girdilerini sağlamak durumundasınız. Bu girdileri unutursanız veya kaybederseniz, onları kurtaramazsınız.
Notlar
Kullanıcı hesabı adı varolan bir grup hesabı adıyla aynı olamaz (veya tersi).
5. adımda girilen PID bir parola değildir. Microsoft Access, bir şifreleme algoritmasının kullanıcı hesabı (kullanıcı hesabı: Bir kullanıcı adı ve kişisel kimlik (PID) ile tanımlanan ve kullanıcının bir Access çalışma grubundaki veritabanı nesnelerine erişme izinlerini yöntmek için oluşturulan hesap.) ile ilgili şifrelenmiş bir tanımlayıcı oluşturması için PID ve kullanıcı adını çekirdek olarak kullanır.
Yeni çalışma grubu bilgi dosyasını 1. adımda yeni bir ad veya konuma kaydettiyseniz, çalışma grubundaki (çalışma grubu: Çok kullanıcılı bir ortamda verileri ve aynı çalışma grubu bilgi dosyasını paylaşan bir kullanıcı grubu.) diğer kullanıcılara yeni çalışma grubu bilgi dosyasına bağlanmak için Çalışma Grubu Yöneticisi'ni kullanmalarını bildirin.


Tüm bilgiler Access 2003 yardım dosyasından alınmıştır.
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn modalı bu bilgiler çok güzel,

bu dosyayı ben Ofisteki bilgisayarda oluşturdum; fakat şu an evdeki bilgisayarda açamıyorum.

Ekteki hata mesajını veriyor. Bir açabilsem ; Yönetici olarak şifreyi ben verdim yalnız şifreyi hiç sormuyor ki!


İyi Çalışmalar.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın tamer42,

Çalışma gurubu yöneticisi oluştururken size bir pencerede çalışma gurubu bilgi dosyasının oluşturma yeri ve adı soruldu. Bilgisayar otomatik olarak .mdw uzantılı bir dosya oluşturdu. bu dosya olmadan uygulamanızı başka bir bilgisayarda açamazsınız.

Yerini hatırlıyorsanız bu dosyayı da aynı yere taşımanız gerekiyor ikinci bilgisayarda.

hatırlamıyorsanız *.mdw olarka aratın.

İyi çalışmalar
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Modalı;

sanırım İlk mesajımda da belirttiğim ;
"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "C:\Documents and Settings\tamer\My Documents\My Access\Klimalar.mdb" /WRKGRP "C:\Documents and Settings\tamer\My Documents\My Access\Security.mdw"
en sondaki bu dosyadan bahsediyorsunuz: "Security.mdw"

Bu dosyayı buluruz...Ben bu işten vazgeçtim komple iptal etmek istiyorum .


Araçlar >>>Güvenlik >>>>Kullanıcı Düzeyi Güvenlik Sihirbazı ....
yoluyla oluşturduğum tüm işlemleri iptal edip nasıl ilk başa dönebilirim?

Dosya ilk şeklini alsın sonra bakacağım.

NoT: Aynı işlemleri: Araçlar >>>Güvenlik >>>>Kullanıcı ve Grup Hesapları ...

yoluyla yapılamaz mıydı? Ben mi cahillik ediyorum.


Teşekkürler, İyi Haftasonları..
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Merhabalar,
"Security.mdw"
adlı dosyayı klasör içerisinden doğrudan silersek güvenlik ayarları sıfırlanır mı?

Yoksa Access projesini açtıktan sonra içeride bir yerlerden mi çözülür?

İyi Pazarlar dilerim.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın tamer42,

Araçlar-Güvenlik-Kullanıcı Gurup Hesapları ndan Kullanıcı ve Gurup Hesaplarını kaldırmayı denediniz mi? sanırım kullanıcı gurupları ve yönetici silinirse durum normale döner.

İyi çalışmalar
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
115
Kullanıcı düzeyinde güvenlikte kullanıcının kendisine has mdw dosyası oluşturur varsa onu tekrar güvenlik ayarlarından yolunu tanıtman gerek varsayılan system.mdw yolunu göstermen problemi çözmez biliyorum birde yönetici adı ve parolanı bilmen gerek sanırım kullanıcı düzeyi güvenlik ayarında varsayılan system.mdw dosyasını kullandğından sorunla karşılaşıyorsun
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Blacksir,

Araçlar >>>Güvenlik >>>>Kullanıcı Düzeyi Güvenlik Sihirbazı .... nda

Ekrana bir dosya yolu ve adı geldiğinde ben bir değişiklik yapmadan direkt Devam demiştim.

Mevcut Access dosya ile aynı klasörde oluşturulan "Security.mdw" adlı dosyayı ekledim, Sanırım burada bir şeyler çözülür.


Not: "system.mdw" adlı dosyayı arattım fakat bulamadım,

İyi haftalar dilerim.
 
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
143
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
merhaba

programın için kısayol atadın mı? eğer kısayolda gerekli parametreleri kullanmazsan çalıştıramayabilirsin.

C:\Dizin\Msaccess.exe /Runtime /wrkgrp C:\Dizin\XXXX.MDW C:\Dizin\SENIN.MDB

şeklinde kullanabilirsin. tabi kendine göre uyarlaman gerekir.
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
programın için kısayol atadın mı? eğer kısayolda gerekli parametreleri kullanmazsan çalıştıramayabilirsin.
Kısayolu güvenlik sihirbazı kendisi masaüstüne oluşturdu, Ben birşey yapmadım. başka türlü açılmıyor zaten illede kısayolu click lemek lazım;
Burada bahsettiğiniz parametre ayarları nereden nasıl yapılır?

Daha öncede belirttiğim gibi benim dizin bunlar;
"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "C:\Documents and Settings\tamer\My Documents\My Access\Klimalar.mdb" /WRKGRP "C:\Documents and Settings\tamer\My Documents\My Access\Security.mdw"

Teşekkürler, İyi Akşamlar.
 
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
143
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
okudum ama dikkatimden kaçmış kısayol. parametre derken wrkgrp vs. demiştim.

istersen system.mdw yi kopyala ve ismini security.mdw olarak değiştir. nerede dersen C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Application Data\Microsoft\Access klasörü içinde
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn. Alpeki99 ilginize teşekkürler,

istersen system.mdw yi kopyala ve ismini security.mdw olarak değiştir.
system.mdw yi nereye kopyalamamız gerekir? Şu anda mevcut bulunduğu yere mi?
Yoksa başka bir yere mi?

2. olarakta dosya adı security.mdw olunca ne değişecek? Önceden ne oluyor du?

İyi Çalışmalar.
 
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
143
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
önce şu şekilde deneyin.

elinizdeki kısayolda security.mdw olanı system.mdw olarak değiştirin. böylelikle system.mdw nin ayarları ile bağlanırsınız programınıza.

daha önce dediğim mesele ise system.mdw yi security.mdw nin yerine kopyalayıp ismini security.mdw olarak değiştirmenizdi. bu gerçi olmaz gibime geliyor ama denemekte fayda var.
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn alpeki99

İlgi ve alakanıza çok teşekkürler,

Bu kadar yıldır dosyalarla uğraşıyorum böyle komplike bir şey göremedim;

Örn: Bir Dosyaya şifre koyarsın sonra girersin içinde değiştirirsin , temizlersin v.s.

Ben şimdi ne yaptım; yeni bir boş Access dosyası oluşturdum; sonra buradaki bütün form tablo sorgu v.b. ne var ne yok export ettim ve kurtuldum. çok mutluyum...

Sonra Sizin bahsettiğiniz işleri denemeye başladım,
dosyaları kopyalayıp isim değiştirirken birbirine karıştı zaten, ne önceden neydi? bilemiyorum Şimdi de hiç açamıyorum.. dert değil elimde temiz bir kopyası var, kaldığım yerden devam edeceğim.

Güvenlik sihirbazına bulaşmayı kimseye tavsiye etmem.

Hepinize çok teşekkürler.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
115
Kullanici DÜzeyİ GÜvenlİĞİ GÜvenlİk Ayarlarini İyİ Bİr Şekİlde Kavranmadan Kullanilmasini Tavsİye Etmem Ama Çok Kullanicili Ortamlarda Bence Access Kullanilicaksa Elzem Ver Çok İŞe Yarar
 
Üst