Kullanıcı Kontrollü Excel Dosyası

Katılım
17 Nisan 2006
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
Office 1010 Türkçe
Merhabalar;
Üstatlar izin verdiği takdirde yapmış olduğum dosyayı yükleyeceğim. Zira kötü amaçlarla da kullanılabilir...

İlgili çalışma ile yapılan işlemler aşağıdadır;

1- Dosya internet bağlantısı olmadan açılmıyor;
2- İnternet bağlantısı var ise belli bir IP ye göre dosyayı açıyor. IP izinli değil ise dosya kendini imha ediyor VE kullanici_adi@ornek_site.com adresine açıklayıcı bir mail atıyor.
3- Belli bir IP den bağlanılmaya çalışılsa bile c:\windows\ornek.txt olmadan açılmıyor. Bu durumda dosya kendini imha ediyor VE kullanici_adi@ornek_site.com adresine açıklayıcı bir mail atıyor.
4- Dosya açıldığı zaman Hard Disk seri no alınıp yazılıyor. Yazma işleminden vazgeçilirse dosya kendini imha ediyor VE kullanici_adi@ornek_site.com adresine açıklayıcı bir mail atıyor.
5- Dosya sahibi Şirket çalışanının HD seri no, dosyanın bulunduğu dizin bilgilerini ve o dizinde bulunan dosya isimlerini, MAC adresini ve Lan bilgilerini alıyor ve yazıyor.
6- "Gerekli görüldüğünde" İzinsiz olarak açılan bilgisayardaki ilgili dizindeki, o şirkete ait olması gereken dosyaları siliyor. (ÖR : Dosya adı içinde 13 var ise o dosyaları siliyor)
7- Yukarıdaki açıklanan tüm izinsiz açma teşebbüslerinde dosya kullanici_adi@ornek_site.com adresine açıklayıcı bir mail atarak kendini imha ediyor.
8- SMTP port 587, kullanıcı adı:kullanici_adi, Gönderen mail adresi:kullanici_adi@ornek_site.com, Alici mail adresi:kullanici_adi@ornek_site.com, SMTP server:smtp.ornek_site.com olarak düzenlendi.
9- C:\windows\ornek.txt dosyasındaki isme göre copy/paste/farklı kaydet/print/ctrl-ins/ctrl-c vb komutlar çalışıyor veya çalışmıyor.
10- Dosya kapandıktan sonra komutlarda sorun yaşayanlar için ExcelOnar.xls dosyasını hazırladım. Çalıştırılınca tüm komutlar yerli yerine oturuyor.
11- ip-check.asp dosyası ile IP bilgileri alındığı için herhangi bir sitenin ana dizinine yerleştirilmesi gerekmektedir.
12- Dosya Office versiyon kontrolü ve dil kontrolü yapmaktadır.
13- Dosya açılmadan önce Alt+F11 ile çalışılabilecek IP adreslerini değiştirin ve ornek.txt dosyasını c:\windows dizinine kopyalayınız.
14- Tüm bu çalışmaları www.excel.web.tr forumundan elde ettiğim kodlarla ve çok değerli üstatlarımızın sayesinde bir araya getirebildim. Kendilerine buradan tekrar teşekkür ederim.

Önemli not 1: HD seri no bulmak için ilk rakam 15 ile çarpılıyor ve ilk 4 rakam kutuya giriliyor, ikinci rakam 16 ile çarpılıyor ve ilk 4 rakam kutuya giriliyor, üçüncü rakam 17 ile çarpılıyor ve ilk 4 rakam kutuya giriliyor, dördüncü rakam 18 ile çarpılıyor ve ilk 4 rakam kutuya giriliyor.

Saygılarımla....
 
Katılım
24 Mart 2008
Mesajlar
468
Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
kötü amacı nedir onu anlayamadım arkadaşım...

Ama takdir ettim,

iyi çalışmalar...
 

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
1,585
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Bu konuyu buraya acmanızın nedeni nedir pek anlayamadım Sadece mesaj yazdırmakmıdır
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
....................................
 
Katılım
17 Nisan 2006
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
Office 1010 Türkçe
Bu konuyu buraya acmanızın nedeni nedir pek anlayamadım Sadece mesaj yazdırmakmıdır
Merhaba Sayın parametre;

Gönderdiğiniz özel mesajla yukarıda söyledikleriniz çelişiyor bence.

"kullanıcı ya ozel excel dosyanız hakkında msnem doktor_taner_izmit@hotmail.com dosyanızı bana yollama imkanınız mevcutmudur incelemek isterim"

Mesajınıza bugün mail olarak gönderecektim fakat Yöneticilerimizin uyarılarını dikkate alarak vazgeçtim. Saygılarımla
 
Katılım
16 Haziran 2009
Mesajlar
21
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
dosyanızı paylaşırsanız memnun oluruz.
 
Katılım
19 Ocak 2005
Mesajlar
940
Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
dosyanızı paylaşırsanız memnun oluruz.
Arkadaşımıza katılıyorum. Çalışma ayfanızı paylaşırsanız iyi olur. Zira forumumuz uygulamalı, kod içerikli vb. bir forumdur.
 
Üst