Verilerin eksenleri kestiği çizgiler???

Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.03.2021
Merhabalar...

Grafik üzerine iki sıkıntım mevcut. Birincisi;

Elimde bir dağılım grafiği var ve bu grafiğin üzerinde iki veri serisi var. bir seriden doğrusal eğilim çizgisi geçirilmiş ve diğer seri de bu eğri üzerinde tanımlı X koordinatı 25 olan değer.

işte şekilde de okla göstermiş olduğum bu noktaya yine oklarla göstermiş olduğum eksene uzanan çizgileri koymak istiyorum. veriler değiştikçe eğilim üzerindeki nokta yeniden hesaplanıp o da değişecek ve eksene giden çizgilerinde otomatik olarak çizilmesi gerek. sanırım hata çubuklarıyla bunu yapabiliyorlar ama ben yapamadım. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

İkincisi ise; yine şekilde gördüğünüz üzere bu grafiğe ait eksen değerleri aslında yatayda 15-35, düşeyde 23-28 arasında olmalı. bunu veriler değiştikçe sürekli kendim tazelemek zorunda kalıyorum. bunu otomatik yapmanın bir yolu yokmu. yani ben verileri değiştirdikçe eksenler mevcut verinin en küçük ve en büyük değerinden bir birim aşağısından ve yukarısından oluşturulamaz mı? eksenleri düzenle menüsündeki otomatiğe tıkladığımda eksen skalası gereğinden fazla geniş tutuluyor ve eksenlerden biri illa ki "0" değerinden başlıyor. bu konuda da yardımlarınızı beklemekteyim...

saygılar...
 

Ekli dosyalar

Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.03.2021
Buna bir cevap verilebileceğine inanıyordum gerçekten...
 
Üst