2 excel dosyasını birleştirme

Excel Vers. ve Dili
office 2007
2 sütün arasındaki farklı olanları ayırmak

merhaba arkadaşlar,

çok acil yardıma ihtiyacım var. 2 sütün arasında; B sutununda olup A sutununda olmayan verileri ayrıştırmaya ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

office program dili ingilizce bu arada

çok teşekkürler....

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar kolay gelsin
şimdi sorunumu hala çözemedim. Şöyleki ekteki dosyada sayfa 1 deki pembe renkli kolon (p kolonu) ile sayfa 2 deki sarı renkli (L kolonu) kolonunda birbiri ile eşleşen kayıtlar var. Eşleşen bu kayıtları sayfa 1 de AE kolonundan başlayarak sayfa 1 deki tüm bilgileri (A kolonundan W kolonuna kadar) yazdırmak istiyorum. örnek olarak sayfa 3 te anlatmaya çalıştım. tabi manual olarak yaptım. ama buna benzer 3500 kayıt 120 000 veri ile eşleşecek.
ilginize şimdiden teşekkürler.
Örnek olarak verdiğiniz A W sütunları arasında değil A sütununda BA sütununa kadar nasıl olacak bilgileri böyle verirseniz size nasıl yardım edebiliriz

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba arkadaşlar,

çok acil yardıma ihtiyacım var. 2 sütün arasında; B sutununda olup A sutununda olmayan verileri ayrıştırmaya ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

office program dili ingilizce bu arada

çok teşekkürler....
Merhaba
Kod:
türkçe
=EĞER(EĞERSAY($A:$A;$B1)>0;"";B1)
ingilizce
=IF(COUNTIF($A:$A;$B1)>0;"";B1)
Bu formülleri kullanabilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Arkadaşlar sorunumu hallettim. Sorunu olan arkadaşlara yardımcı olmak için,aynı projede farklı sayfalara verileri kopyaladıktan sonra, veri-dış veri al-yeni veri tabanı sorgusu seçilip, karşımıza çıkan ekranda veri kaynağını seçip ki excel dosyası için excel dosyaları*, tamam, dosyanızın yerini gösterip, tamamı tıklayın. Sayfa 1 de ortak alanları alın ve sayfa 2 de ortak alanları alın ve ileri deyip karşınıza çıkan ekranda sayfa1 ve sayfa 2 ekranlarında tekrar eşleştirmenizi yapabilirsiniz. eklemek istediğiniz kolonları ekledikten sonra dosyadan "verileri microsoft excel'e aktar" diyerek eklemek istediğiniz yeri gösterin ve SONUÇ.
hepinize kolay gelsin arkadaşlar.