• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2010'de hazırlanan dosyanın 2003 sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhaba,

2003'den üst versiyonda hazırlanmış excel dosyası ile ilgili ekte örneğini verdiğim sorunlarla karşılaşıyor ve çözüm bulamıyorum.

Dosya açılşıda iki uyarı veriyor ekran görüntülerini ekte verdim,

3 Tane formül sorunumu 2003'e dönüştüremiyorum.

Üstadlar, yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

Ekli dosyalar

Merhaba,

2010 da bulunan bazı fonksiyonlar 2003 versiyonunda olmadığı için hata alıyorsunuz.

Bu şekilde çözüm zor. Örnek dosya ekleyip soruyu hata olarak değil, formülleri hesaba katmadan yapmak istediğinizi dosya içerisinde tekrar açıklarsanız çözüme baştan başlayabiliriz.

Bu mesajlar zaten gerekeni söylemiş .
İlk mesaj programın daha yeni versiyonda hazırlandığını , mevcut versiyonda bu programda bulunan çalışmayı harekete geçirecek özelliğin yerleşik olarak bulunmadığını söylğyor.
İkinci mesajda, başka bir programın bu programı gördüğünü ve bağlantı yapmaya çalıştığını söylüyor.
İlk mesajın konusu için, yapacak birşey yok. Kabini olmayan asansöre binmek gibi bir durum sözkonusu, 2003te olmayan bir fonksiyonu elinizdeki program kullanamıyor. Dolayısı ile OLE cevabı da veremiyor.

Bu mesajlar zaten gerekeni söylemiş .
İlk mesaj programın daha yeni versiyonda hazırlandığını , mevcut versiyonda bu programda bulunan çalışmayı harekete geçirecek özelliğin yerleşik olarak bulunmadığını söylğyor.
İkinci mesajda, başka bir programın bu programı gördüğünü ve bağlantı yapmaya çalıştığını söylüyor.
İlk mesajın konusu için, yapacak birşey yok. Kabini olmayan asansöre binmek gibi bir durum sözkonusu, 2003te olmayan bir fonksiyonu elinizdeki program kullanamıyor. Dolayısı ile OLE cevabı da veremiyor.

Sayın Cems,
İlk mesaj ile ilgili (ekran görüntüsünü verdiğim) haklı olabilirsiniz. 2. mesajda yerleşik fonksyionların 2003'e çevrildiğini biliyorum. Forumda Sn. Yurttaş'ın bu konuda örnekleri var. Diğer bir konu ise bağlantılı dosya. Onu kaldırmamışım. Onda bir sorun yok.

3. Formülü 2003'e entegresini sağlasam olabilecek gibi..

Problemlere ilişkin test dosyası ekte arkadaşlar...

Ekli dosyalar

Problemlere ilişkin test dosyası ekte arkadaşlar...

.

Kod:
=SUMPRODUCT(($AH$4:$AH$20000<=MID($B5;4;2))*($AH$4:$AH$20000>=MID($B5;1;2))*($AG$4:$AG$20000=C$3))

=TOPLA.ÇARPIM(($AH$4:$AH$20000<=PARÇAAL($B5;4;2))*($AH$4:$AH$20000>=PARÇAAL($B5;1;2))*($AG$4:$AG$20000=C$3))

şeklinde deneyin.

Merhaba Sayın Yurttaş;

Formülü denedim ancak "DEĞER" hatası verdi.. Karmakarışık...:|

.

Dosyanızı inceleyemedim.

Ancak şimdi baktığımda bu formül nerede yer alacak ve veri var mı yok mu? Bulamadım.

Ayrıca beklediğiz sonuç ne?

Dosyanız karışık...

Ancak, bir de şöyle deneyin.

=TOPLA.ÇARPIM(($AH$4:$AH$20000<=--PARÇAAL($B5;4;2))* ($AH$4:$AH$20000>=--PARÇAAL($B5;1;2))*($AG$4:$AG$200 00=C$3))

.

.

Dosyanızı inceleyemedim.

Ancak şimdi baktığımda bu formül nerede yer alacak ve veri var mı yok mu? Bulamadım.

Ayrıca beklediğiz sonuç ne?

Dosyanız karışık...

Ancak, bir de şöyle deneyin.

=TOPLA.ÇARPIM(($AH$4:$AH$20000<=--PARÇAAL($B5;4;2))* ($AH$4:$AH$20000>=--PARÇAAL($B5;1;2))*($AG$4:$AG$200 00=C$3))

.

Sn, Yurttaş,

Bu çalışma bana ait değil. Bende bir arkadaşımdan aldım ve kendi çalışmama adapte ederim diye başladım. Başlangıçta verdiği uyarılar ve bu formül nasıl olacak bilmiyorum. Dosyayı 2010 versiyonunda açıpta denemedim.

Sn, Yurttaş,

Bu çalışma bana ait değil. Bende bir arkadaşımdan aldım ve kendi çalışmama adapte ederim diye başladım. Başlangıçta verdiği uyarılar ve bu formül nasıl olacak bilmiyorum. Dosyayı 2010 versiyonunda açıpta denemedim.

.

Bakın konu gereksiz yere uzayıp, gidiyor. Sözünü ettiğiniz formül hangi sayfada ve hangi hücrede?

Siz nerede denediniz? Ve DEĞER hatası aldınız? Ne bulmaya çalışıyorsunuz?

http://www.excel.web.tr/f60/excel-2007-ve-excel-2010da-yeni-i-levler-t104353.html

Buraya baktınız mı?

SUMIFS ve COUNIFS yerine SUMPRODUCT veya SUM(IF(.... dizi formülünü kullanacaksınız.

.

.

.

Bakın konu gereksiz yere uzayıp, gidiyor. Sözünü ettiğiniz formül hangi sayfada ve hangi hücrede?

Siz nerede denediniz? Ve DEĞER hatası aldınız? Ne bulmaya çalışıyorsunuz?

http://www.excel.web.tr/f60/excel-2007-ve-excel-2010da-yeni-i-levler-t104353.html

Buraya baktınız mı?

SUMIFS ve COUNIFS yerine SUMPRODUCT veya SUM(IF(.... dizi formülünü kullanacaksınız.

.

Sn. Yurttaş.
Verdiğiniz link ile formülleri uyarlayıp biraz daha üzerine çalışıp, gerekirse tekrar döneceğim. Teşekkür ederim..

Ayni konudan muzdaripim...

2007 veya 2010 versiyonunda aşağıdaki formülü anlayamadım. Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

{=TABLO(;AR4)}

Geri