çalışma sayfasında arama yapma

Katılım
17 Temmuz 2006
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
xp turkce
arkadaşlar öncelikle hepiizin geçmiş ramazan bayramını kutlarım sonra konuya dönmek gerekirse



şimdi 1 çalışma sayfası var
bu sayfayı index olarak düsünün
belirli başlıklar var ve bu başlıkların yanın daki butonlara bastığinizda
o başlıkla ilgili sayfaya gidiyor

buraya kadar bi sorun yok
am bu index dediğim sayfada ki başlikların sayılabilecek gibi
veya gözle aradığında buluna bilecek gibi değil

bunun için Ctrl + F yapıp aradığim başlığın yaklaşık ismini girip buluyorum



burada bi sorun yok
ben bu işlemi



bir hucraya yazarak yanına da bir buton koyarak yapmak istiyorum

nasıl yapabilirim acaba yardımcı olurmusunuz?

aynı şekilde bir butonla yazdırma alanı belirlemek istiyorum ama konu hakkında bir bilgiye sahip değilim teşekkur ederim...
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu isteğiniz değişik yöntemlerle yapılabilir.

Ekte bir örnek gönderiyorum.
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
2. sorunuz için;

Araç Çubuklarına yazdırma alanı belirleyen bit tuş ekleyebilirsiniz.

Bunun için menülerden;

Araçlar, Özelleştir komutunu verin, açılan pencerden Yazdırma alanı tuşunu bulup araç çubuklarınızdan birine sürükleyin. (Ekteki resme bakın)
 
Katılım
17 Temmuz 2006
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
xp turkce
oğuzhan büyükkurt

ya tesekkur ederim ama tam olarak anlatamadım gali ba ek bir inceler seniz sevinirim
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,547
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Birinci sorunuz için sayfadaki butona aşağıdaki kodu atayınız.

Kod:
Sub BUL()
    Set S1 = Sheets("Sayfa1")
    S1.Cells.Find(What:=S1.TextBox1, After:=ActiveCell, _
    LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, _
    SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Activate
    Set S1 = Nothing
End Sub
İkinci sorunuz içinse sayfadaki butona aşağıdaki kodu atayınız.

Kod:
Sub YAZDIRMA_ALANI()
    ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Selection.Address
End Sub
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanız ekte.
 
Üst