% 25 kar ve %8 kdv koyarak hesaplama

merhaba arkadaşlar bir arkadaşımın sınavı var çalışıyoruz bu soruda takıldık yardımcı olursanız sevinirm

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
yurttas, hocam yine işbaşında. Kesin herkesten farklı birşey uygulamıştır bir bakayım dedim yanılmamışım.Süpersin :) :hey:

X

xxrt

Misafir
fructose, Diğer arkadaşların çalışmalarıda Sayın fructose'ın çalışması kadar güzel olmuşlar.Elinize sağlık.
Arkadaşların çalışmaları mantık olarak doğru ama 12 taksit yapıldığında küsüratları bir taksite aktarmak gerekiyor.
Bu nedenle ben o çalışmaya ek hücre ilave ile o sorunu halledecektim ama çalışma ödev niteliğinde ve soruyu soran o noktanın çözümünü özellikle sormuş.
O kısma bir "Peşinat " Hücresi olsaydı sorun olmıyacaktı.
yurttas, taksit hücrelerini makine ile toplayınca sonuç farklı çıkıyor.Yani dediğim üzere küsüratları mutlak bir taksite yüklemek gerek..
t.sedat, sorunu bu şekilde halloluyorsa,sorun yok.

Edit ben:"fructose, sorunu bu şekilde halloluyorsa,sorun yok." Cümlesi "t.sedat, sorunu bu şekilde halloluyorsa,sorun yok."olarak değiştirildi.[/b] :keyif:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
bir arkadaşımın sınavı var çalışıyoruz
Kolay gelsin.

100 mal aldık %25 kar ekledik=125 KDV %8 Eder 135 Kabul. Burda eklenen kârada KDV ekliyorsunuz.

Burda soru sizi yanıltmasın.

100 + %8 = 8
100 + %25 = 25

100 + 8 + 25 = 133 Şeklinde yanıltma sorusu olmasın. Çok incemi düşündüm. :mrgreen:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
fructose, Diğer arkadaşların çalışmalarıda Sayın fructose'ın çalışması kadar güzel olmuşlar.Elinize sağlık

fructose, sorunu bu şekilde halloluyorsa,sorun yok

Sn xxrt yine dalgınsınız. :D

Benim sorunum yok. Sn T.Sedat sorunu ben cevapta yazmadım.
Artık moderatörüm ihtiyarladın tabii bu forumun samimiyetine güvenerek size espri mahiyetinde takılmaktı :D

Diğer arkadaşlarında eline sağlık
İyi geceler Sn xxrt :hey:

X

xxrt

Misafir
Yapma yaw..Kırk..olduk.Çokmu belli oldu..
Okey,kolay gelsin herkese.. :hey:

edit,bu arada emekliliğime 10 sene var,forumda ise emekliliğimi iptal ettiler.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Sn. yurttas'ın ekli dosyasında taksitlerden doğan küsüratları 1. taksite ekleyerek değiştirdim.