3 ComboBox'un ilişkilendirilmesi.

Katılım
31 Ağustos 2005
Mesajlar
1,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhaba;

Ekteki Dosyamda açıkladığım şekilde, ilk Combo'dan seçilen veriye göre diğer Combobox'lara ilgili verilerin getirilmesi konusundaki yardım ve emeklerinize şimdiden teşekkürler..
 

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Katılım
28 Nisan 2007
Mesajlar
2,216
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Combobox20 ye yazınız.
Kod:
Private Sub ComboBox20_Change()
DEG1 = "D15:D" & [D65536].End(3).Row
DEG2 = "H15:H" & [H65536].End(3).Row
If ComboBox20.Value = "İlamlı Takip" Then
ComboBox21.RowSource = DEG1
End If
If ComboBox20.Value = "İlamsız Takip" Then
ComboBox21.RowSource = DEG2
Else
ComboBox21 = ""
End If
End Sub
 
Katılım
31 Ağustos 2005
Mesajlar
1,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Sayın V.Basic For Applications

Sorunumun bir kısmı halledilmiş oldu.

Combo 21 den seçilene göre COMBO2.ye gelecek veriler için nasıl bir kod gerekir.

Selamlar.
 

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Katılım
28 Nisan 2007
Mesajlar
2,216
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Kod:
Private Sub ComboBox20_Change()
DEG1 = "D15:D20"
DEG2 = "H15:H20"
If ComboBox20.Value = "İlamlı Takip" Then
ComboBox21.RowSource = DEG1
End If
If ComboBox20.Value = "İlamsız Takip" Then
ComboBox21.RowSource = DEG2
Else
ComboBox21 = ""
End If
DEG1 = "D25:D" & [D65536].End(3).Row
DEG2 = "H25:H" & [H65536].End(3).Row
If ComboBox20.Value = "İlamlı Takip" Then
ComboBox2.RowSource = DEG1
End If
If ComboBox20.Value = "İlamsız Takip" Then
ComboBox2.RowSource = DEG2
Else
ComboBox2 = ""
End If
End Sub
 
Katılım
31 Ağustos 2005
Mesajlar
1,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Sayın V.Basic For Applications

2. Kodunuzda Combo21.de seçilen kalmıyor.

Ben ilk kodunuzdan yola çıkarak ve örnekleme yaparak sorunumu çözmek üzereyim.

Çok teşekkür ediyorum.

Selam ve saygılarımla.
 
Katılım
31 Ağustos 2005
Mesajlar
1,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Bir sorun daha kaldı:

Combo20 ye tekrar geldiğimde (yeni bir seçim yapmak istediğimde) Combo21 vw Combo2 deki görünen verilerin silinmesi için nasıl bir kod gerekli ve nereye yazılmal?

Yani Combo20 den ve 21 den seçim yaptım. Combo2 ye de veriler geldi diyelim.

Ben yeni bir seçim yapmak için Combo 20 geldiğimde ve yeni bir seçim yaptığımda Combo20 ve combo2 de, daha önceden gelen veriler gözükmesin.

Teşekkürler..
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Bir sorun daha kaldı:

Combo20 ye tekrar geldiğimde (yeni bir seçim yapmak istediğimde) Combo21 vw Combo2 deki görünen verilerin silinmesi için nasıl bir kod gerekli ve nereye yazılmal?

Yani Combo20 den ve 21 den seçim yaptım. Combo2 ye de veriler geldi diyelim.

Ben yeni bir seçim yapmak için Combo 20 geldiğimde ve yeni bir seçim yaptığımda Combo20 ve combo2 de, daha önceden gelen veriler gözükmesin.

Teşekkürler..
Sub Combo20_Enter()
ComboBox21.Value = ""
ComboBox2.Value = ""
End sub

gibi olması lazım
 
Katılım
31 Ağustos 2005
Mesajlar
1,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Sayın hsayar;

Teşekkür ederim.

Sayın V.Basic For Applications

Tekrar Teşekkür ediyorum.

Tüm üyelerimize iyi hafta sonları diliyorum.

Selam ve saygılarımla.
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
işinize yaradysa ne mutlu bana
 
Katılım
12 Mart 2006
Mesajlar
124
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
Ben böyle birşey yaptım ama .
Bir bak istersen.
 
Katılım
31 Ağustos 2005
Mesajlar
1,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Sayın V.Basic For Applications ve excel üstatlarım.

Kodları tek bir sayfa halinde çalıştırdım.

Çalışmama uyguladığımda;
DEG kısmında hata verdi.

Dosyamı inclerseniz sevinirim.


Yeni Takip Oluşturma formu.

Saygılarımla.
 
Katılım
31 Ağustos 2005
Mesajlar
1,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Sayın ftekin;

Örneğiniz çok güzel çalışıyor, ama çalışmama uyguladığımda hata veriyor.

Yukarıdaki örneğime bakarsanız sevinirim.

Selamlar.
 

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Katılım
28 Nisan 2007
Mesajlar
2,216
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

yenitakiphazırlama forumundaki kodların hepsini alttaki kodlar ile değiştirip deneyiniz.
Kod:
Private Sub ComboBox20_Change()
If ComboBox20.Value = "İlamlı Takip" Then
ComboBox21.RowSource = "hesap!D15:D18"
End If
If ComboBox20.Value = "İlamsız Takip" Then
ComboBox21.RowSource = "hesap!H15:H20"
End If
End Sub
Private Sub ComboBox21_Change()
If ComboBox21.Value = "İlamların İcrası,Para ve Teminattan başka borçlar hakkındaki ilamların icrası" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!D25:D26"
Exit Sub
End If
If ComboBox21.Value = "İlamların İcrası,Para ve Teminat verilmesi hakkındaki ilamların İcrası" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!D28:D29"
Exit Sub
End If
If ComboBox21.Value = "Diğer" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!D31:D37"
Exit Sub
End If
If ComboBox21.Value = "Rehnin Paraya Çevrilmesi Yolu ile Takip" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!D39"
Exit Sub
End If
'*****************************************************
If ComboBox21.Value = "Genel Haciz Yoluyla Takip" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!H25"
Exit Sub
End If
If ComboBox21.Value = "İflas Yoluyla Takip" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!H27:H28"
Exit Sub
End If
If ComboBox21.Value = "Rehnin Paraya Çevrilmesi Yolu ile Takip" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!H30:H31"
Exit Sub
End If
If ComboBox21.Value = "Kambiyo Senetlerine Mahsus Haciz Yolu" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!H33"
Exit Sub
End If
ComboBox2.RowSource = "hesap!H35:H36"
If ComboBox21.Value = "Kiralanan gayrimenkulün ilamsız Tahliyesi" Then
Exit Sub
End If
If ComboBox21.Value = "Diğer" Then
ComboBox2.RowSource = "hesap!H38:H43"
Exit Sub
End If
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox20.RowSource = "hesap!B15:B16"
End Sub
 
Üst