Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3 farklı kritere göre sıra numarası veren formülün güncellenmesi
Merhaba arkadaşlar. Ekli dosyada detaylı olarak açıkladığım üzere 3 farklı kritere göre sıra numarası veren formülün güncellenmesine ihtiyacım var. Yardım eder misiniz?
Mevcut anlatımınızla mevcut formülle yapılan sıralamayı örtüştüremedim. Gerçi sıralamayı halen de anlamış değilim.
Ancak hemen şunu sorayım.
12. sıradaki Hakim Adayı ile 17. sıradaki Başkan, aynı görev yerinde görevli olduklarından bir sonraki kriter olan ünvanlara bakınca,
Başkan 1. sırada
Hakim adayı 3.sırada
olmasına rağmen sizin formülünüzle
12.sıranın karşılığı X14 de sıra numarası 1
17.sıranın karşılığı X19 da sıra numarası 2 olmuş
Bunun tam tersi olması gerekmiyor mu?
Diğer sorumda T sütununda Ünvan Kodları sıralamanızda bir kriter olup olmadığıdır?
Evet sizin dediğiniz gibi olması gerekiyor Ömer Faruk bey formül önce görev yerine bakıyor sonra unvanlara bakıyor aynı unvanlara ise kıdem sırası küçük olana öncelik veriyor örnek dosyamı tekrar inceleyeyim
Merhaba Ömer Faruk bey örnek dosyayı inceledim.
Dediğiniz gibi Başkan 1.sırada Hakim Adayı 3.sırada ama Hakim Adayı İdari İşler Müdürlüğünde Başkan ise İstanbul 1.İdari Dava Dairesinde.
İdari İşler Müdürlüğü İstanbul 1.İdari Dava Dairesinden önce olduğu için sıralama doğru.
Yani önce AI sütunundaki görev yerine göre sıra numarası veriyor. Görev yerine göre sıra numarası verirken AK2-AK5 deki unvan sıralamasını dikkate alıyor. Eğer aynı unvandan birden fazla var ise bu sefer Q sütunundaki rakamı küçük olandan başlıyor.
Formül bu haliyle doğru tek sıkıntı açıklamamda da bahsettiğim üzere Q sütunu boş olanlarda veya aynı olanlarda bir sıra atlayıp hepsine aynı sıra numarasını veriyor.
Birde formül tablonun bittiği satır olan 32 ye kadar ayarlanmış yeni eklemeler ve silmeler için 32 yi 2500 yaptığımda birden değilde 2499 dan başlıyor.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.