• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 şeçenekli akibetin aylık olarak raporlanması

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Dosyada birinci sekmede sürekli kullandığım listem var. Günlük olarak kayıt ilave ediyorum.

Diğer sekmelerde de aylık raporlarım.

Son sekme toplamlarım var.

Aylık raporlama yapabilmem için, ilk sekmedeki listemde belirtilen sonuçlanma tarihlerini baz alarak, kabul/red/iade sonuçlarını saymak istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Konu ile ilgili önceki konuları, ne şekilde arayacağımı bilmediğimden arayamadım. Şimdiden özür dilerim.

Ekli dosyalar

• Say.zip
    Say.zip
    174.3 KB · Görüntüleme: 34
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Ekleyeceğiniz Aylara ait sekme isimlerini "Mayıs 2012" yerine "Mayıs_2012" şeklinde düzenleyin. Ayrıca veri doğruluğunu kontrol edin (manuel yazdığınız rakamları bulamadım)

Ekli dosyalar

merhaba,

alternatif bir çözüm olarak ek i gönderiyorum. Dosyanızın boyutu çok yüksek olduğundan sadece ilgili iki sayfa alınmıştır. ayrıca açıklamalar da sayfa 3 de bulunmaktadır...

eki inceleyiniz....

Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Tebrikler valla. Allah Razı Olsun. Saygı duyuyorum. Gıpta ediyorum. Söyleyecek bişey bulamıyorum.

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Ekleyeceğiniz Aylara ait sekme isimlerini "Mayıs 2012" yerine "Mayıs_2012" şeklinde düzenleyin. Ayrıca veri doğruluğunu kontrol edin (manuel yazdığınız rakamları bulamadım)

sizin yazdığınız formullerde formulun başında ve sonunda "{" "}" simgeleri var. ben formülü düzenlemek istediğimde excel otomatik olarak siliyor. yerine yazınca da formülü formül olarak görmüyor. metne çeviriyor.

bir de sizin formülünüz, sayma işlemini sonuçlanma tarihi sütununa göre yaptığından ve iadeler için sonuçlanma tarihi sütunu olmadığından iadeleri listelemiyor.

sizin yazdığınız formullerde formulun başında ve sonunda "{" "}" simgeleri var. ben formülü düzenlemek istediğimde excel otomatik olarak siliyor. yerine yazınca da formülü formül olarak görmüyor. metne çeviriyor.

bir de sizin formülünüz, sayma işlemini sonuçlanma tarihi sütununa göre yaptığından ve iadeler için sonuçlanma tarihi sütunu olmadığından iadeleri listelemiyor.

Merhaba;
Formüllerin başında ve sonunda "{" "}" simgeleri için;
Formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü aktive edin. (dizi formülü) Böylece formülünüz ilgili parantezler arasına girecektir. Bu parantezler elle ilave edilmemeli, CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak otomatik eklenmelidir.

Bu bilgiler ışığında iade noktasını tarih bazında değerlendirmek için formülün ;
EĞER('Bekleyen Güncel Teklifler'!$I$2:$I$2000>=$H$1;EĞER('Bekleyen Güncel Teklifler'!$I$2:$I$2000<=$I$1
Bölümünde $I$2:$I$2000 kısımlarını;
$C$2:$C$2000 olarak değiştirin.
Böylece tarih için C sütununu baz almış olursunuz.
İyi çalışmalar.

Geri