A B ve C sütunda hücre değişince hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
D ,E ve F sütunda hücre değişince hesaplama

Tüm forum üyelerine hayırlı günler

Arkadaşlar D ,E ve F sütunda herhangi bir satırda hücre değerleri değiştiğinde otomatik olarak ücret hesaplaması yapacak bir kod gerekiyor
Hesaplama yapılırken değişen D, E ve F sutunu hücre değerleri kullanılacak.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ofice2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-07-2025
örnek bir çalışmanız varmı.?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın Mertmustafa01
ilgine teşekkür ederim
Örnek çalışmayı 1. mesaja ekledim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın Mertmustafa01
Belirttigin link'te eğer uygulamaları anlatılmış benim istedği işi makro ile sonuca götürmek
işi kodla çözebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Forum üyelerine hayırlı günler
Arkadaşlar 1. mesajdaki sorunumla ilgilenecek bir arkadaş lütfen

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosyanızda size daha önce önerdiğim kodu kullanmışsınız. Fakat F sütununa dosyada kod girişi uygulamışsınız. Bu durumdan veri doğrulama kullanmadığınız sonucunu çıkarıyorum. Dosyadaki kodun aşağıdaki kısmı tamamen silinecekmi?

Kod:
    If Target.Column = 6 Then
    If Target = "İŞLETME" Then Target.Offset(0, 1) = "İŞLETME DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 1
    If Target = "ŞİRKET KEBİR" Then Target.Offset(0, 1) = "KEBİR DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "GERÇEK KİŞİ KEBİR" Then Target.Offset(0, 1) = "KEBİR DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "ŞİRKET YEVMİYE" Then Target.Offset(0, 1) = "YEVMİYE DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "GERÇEK KİŞİ YEVMİYE" Then Target.Offset(0, 1) = "YEVMİYE DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "ŞİRKET ENVANTER" Then Target.Offset(0, 1) = "ENVANTER DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "GERÇEK KİŞİ ENVANTER" Then Target.Offset(0, 1) = "ENVANTER DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "KOOP.KEBİR" Then Target.Offset(0, 1) = "KEBİR DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "KOOP.YEVMİYE" Then Target.Offset(0, 1) = "YEVMİYE DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "KOOP.ENVANTER" Then Target.Offset(0, 1) = "ENVANTER DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "ŞİRKET YÖN.KUR.KARAR" Then Target.Offset(0, 1) = "YÖNETİM KURULU KARAR DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "ŞİRKET GEN.KUR.KARAR" Then Target.Offset(0, 1) = "GENEL KURUL KARAR DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "ŞİRKET DAMGA VERGİSİ" Then Target.Offset(0, 1) = "DAMGA VERGİSİ DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "ŞİRKET SERMAYE" Then Target.Offset(0, 1) = "SERMAYE DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "ŞİRKET ORTAKLAR PAY" Then Target.Offset(0, 1) = "ORTAKLAR PAY DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 5
    If Target = "KOOP.YÖN.KUR.KARAR" Then Target.Offset(0, 1) = "YÖNETİM KURULU KARAR DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "KOOP.GEN.KUR.KARAR" Then Target.Offset(0, 1) = "GENEL KURUL KARAR DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "KOOP.DAMGA VERGİSİ" Then Target.Offset(0, 1) = "DAMGA VERGİSİ DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "KOOP.SERMAYE" Then Target.Offset(0, 1) = "SERMAYE DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "KOOP.ÜYE KAYIT" Then Target.Offset(0, 1) = "ÜYE KAYIT DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    If Target = "SERBEST MESLEK" Then Target.Offset(0, 1) = "SERBEST MESLEK DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 7
    If Target = "İŞLETME" Then Target.Offset(0, 1) = "İŞLETME DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 1
    If Target = "KOOP.REJİSTRO" Then Target.Offset(0, 1) = "REJİSTRO DEFTERİ": Target.Offset(0, 3) = 6
    End If

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın Cost Control
öncelikle teşekkür ederim.

Veri doğrulamayı kullanıyorum
ayrıca f sütununada yukardaki veri girişinden bağımsız TEK / ÇİFT gibi veri doğrulamalı veri girişi ilave ettim daha sonradan
eklediğim kodla da veri doğrulamalı girişler temizlendiğinde TEK/ÇİFT girişide temizlensin istemiştim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Tam olarak ne yapmak istediğinizi çözemedim. Aşağıdaki kodu kullandığınız kodu en alt kısmına (End Sub satırından önceki satıra) uygulayıp denermisiniz.

Kod:
    Cells(Target.Row, "G") = Cells(Target.Row, "D") * Cells(Target.Row, "E") * Cells(Target.Row, "F")

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın cost bu linkin değil bundan sonraki ABC diye başlayanı sormuştum saonraki topik te
şimdi acil ayrılmam lazım akşam arayacağım inşaallah

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Özür dilerim sorunum bu topikte imiş 1. mesajda anlattım dosya eki mevcut