• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru A sütunundaki ad ve soyadlar B sütuna nasıl aktarılır?

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Merhabalar;

A sütununda 1000 - 1500 satırdan oluşan kayıtlar var. Bu kayıtlar için ad ve soyadların B sütununa aktarılması için formül ve makro çözümü için yardımınızı rica ediyorum.

Ekteki dosyaya 3-4 kayıt eklenmiştir.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ad ve soyadın başlangıcında standart olarak "-" var. Peki sonrasında standart bir işaret yok anladığım kadarıyla. Doğru mu?

Deneyiniz.

Kod:
=YERİNEKOY(PARÇAAL(A1;BUL("-";A1)+2;EĞERHATA(BUL(":";A1;BUL("-";A1))-BUL("-";A1)-2;255));" <Medya dahil edilmedi>";"")

Sayın tugkan, ad ve soyadlar başlangıcında - (tire bir boşluk); ad soyad bitiminde : (ikinokta boşluksuz) bulunmaktadır.

Sayın Korhan, formüllü çözüm için teşekkür ederim.

Saygılar.

Sayın @assenucler Alternatif olarak excelin VERİ => METNİ SÜTUNLARA DÖNÜŞTÜR özelliğini de kullanabilirsiniz.

Metni sütunlara dönüştür ile yapamadım.

VBA ile çözüm için ekli dosyayı inceleyebilirsiniz...

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Haluk,

Emek ve paylaşımınız için teşekkürler.

Saygılar.

Merhabalar;

İlk iletiye eklediğim dosyanın son satırındaki kayıtın "ad ve soyadı" yanına yanlışlıkla : (iki nokta) koymadığım için, Sayın Korhan Ayhan üstadımın 3. iletideki formülde hatayı gözardı etmesi için EĞERHATA ile başlayan " <Medya dahil edilmedi>" kısmını eklediğini farkettim.

Ne kadar uğraşsam da formülü düzenleyemedim. Kusuruma bakmazsanız yardımınızı rica edeceğim.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Deneyin;
Kod:
=YERİNEKOY(PARÇAAL(A4;BUL("-";A4)+2;EĞERHATA(BUL(":";A4;BUL("-";A4))-BUL("-";A4)-2;255));;"")

Teşekkürler.

Geri