• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Access İki Tablodaki Veriler

Sayın Arkadaşlar,

Bir konuda acilen yardımınıza ihtiyacım var, Sorunuma gelince :

Acess veritabanı kullanıyorum. İki adet tablom var ÜRÜNLER ve FİRMALAR isimli,
bu iki tablo da oldukça fazla kayıt içermekte. Bu iki tabloda ortak olan kayıtlar f_adi sütununlarındakidaki firma isimleri, Yapmak istediğim şey ise FİRMALAR tablosundaki firma_no isimli kayıtları ÜRÜNLER isimli tablom ile eşleştirmek ve ürünler tablosunda firma isimlerinin yanlarına firma_no larınıda yazabilmek.
tabii kayıtların hepsi otomatik olarak geçecek. El ile girmeye kalksam toplam 8 ayımı felan alır zannediyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Yalnız benim tablolarım full kayıtlarla dolu sanırım problemimi ben tam anlatamadım, yani : öyle bir şey yapmam lazımki PRODUCTS tablosundaki bir sütuna FIRMALAR tablosundaki F_ID ler otomatikman yazılsın.

product tablosundaki firmalar firma tablosunda var ise sorgu da sorun olmaz.
sorguyu forma bağlar product tablosuna F_ID sütünu açar kaydetersin.

evet iki tablomdada FADI sütunlarım aynı kayıtları içeriyor. Peki bu sayede, PRODUCTS tablosundaki firmaların herbirinin yanlarına FIRMALAR TABLOSUNDAKİ F_ID ler otomatik olarak yazılacakmı. Denedim de, PRODUCTS tablosundaki tüm FADI sütununun içeriğini siliyor da.

benim yaptığım sorguya göre oluşturacağın tabloda kayıt yapabilirsin. verilerin hepsini değil ama bir kısmını (sadece 1 tane değil, değiştirerekte ) gönderirsen yapmaya çalışırım.

formdan ilerle tuşu ile yapmaya çalıştım.
firmalarda mükerrer firma ismi olmasın vardı.product tablosuna F_ID sütunu aç

Teşekkür...

Arkadaşım beni çok büyük bir dertden kurtardın,
Bırak problemimi çözmeyi, ilgilenmen bile yeter.
Çok teşekkür ederim.

Geri