Açılışta UserForm açılsın

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Boş bir excel dosyası açın.
Makro güvenlik ayarını yüksek olarak ayarlayıp dosyayı kapatın.

Sonra makrolu dosyanızı açın.
Dosya açılışta makroları etkinleştirme uyarısı verecektir.
Bu uyarıyı onaylamadan kapatın.
Bu adımdan sonra kodlara müdahale edebilirsiniz.

katip16487

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2016 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-03-2025
Yeni konu açma konusunda sıkıntı yaşadım, hem de konu ile kısmen ilgisi olduğu için buraya yazmak istedim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Private Sub CommandButton1_Click()
RowCount = Worksheets("verigiris").Range("a1").CurrentRegion.Rows.Count
With Worksheets("verigiris").Range("a1")
.Range("c1").Value = ComboBox1.Value
.Range("c3").Value = TextBox1.Value
Unload Me

MsgBox "Veriler tabloda ilgili yerlere aktarıldı.", vbOKOnly + vbInformation, "U Y A R I"

End With

End Sub

şeklinde başlangıç aşamasında olan bir KAYDET butonum var, daha epey bi TextBox ekleyeceğim, tüm textbox'lara ise sayı girişi yapılacak ve bu sayılar excel sayfasında ilgili yerlere aktarıldığında excel hesaplama yapacak.
TextBox'a veri girişi yaparken (,) kullanarak girdiğim verileri KAYDET ile ilgili hücrelere aktardığımda ilgili hücreler "Metin Olarak Saklanmış Sayı" formatı ile aktarılıyor. Bu durumda ise hesaplama yapması gereken hücreler hesaplama yapamıyor.

AMACIM
(,) kullanmak suretiyle TextBox'lara girdiğim sayıları KAYDET butonu ile ilgili hücrelere aktarırken hücrelerin biçimini yine sayı olarak veya para birimi olarak aktarmasını sağlamak yada verileri hücrelere aktardıktan sonra hücrenin "Metin Olarak Saklanan Sayı" biçimini "Sayı" veya "Para Birimi (TL)" olarak ayarlamak istiyorum.

Yukarıdaki koda ekleme yapılacak şekilde yapabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla...

Saygılarımla....