• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ad Tanımalama ile 3 ve daha fazla sayfada düşeyara

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ve vba
Merhaba
Elimde Kurban ile ilgili bir excel programı var ve bununla ilgili sıkıntılarım var.
Problemler:
1-2-3. sayfalardan numarayı kontrol edip "ad tanımına" göre düşey arayıp bilgileri Durum sayfasına aktarmasını istiyorum. Sadece iki sayfadan yapabiliyorum ama 3. sayfa araya girince iş değişiyor.

Örnek Dosyada; Kesim sıra numaralarını sayfalar arasında iki defa kullanmamam için nasıl formul kullanabilirim

İlgi ve Yardımlarınız İçin Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar dosya çok acil lazım çünkü kurban kayıtlarımız başladı... Yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

F2`ye

Kod:
=EĞER(VE(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($E2;veri1;2;0));EHATALIYSA((DÜŞEYARA($E2;veri2;2;0))));DÜŞEYARA($E2;veri3;2;0);EĞER(VE(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($E2;veri2;2;0));EHATALIYSA(DÜŞEYARA($E2;veri3;2;0)));DÜŞEYARA($E2;veri1;2;0);DÜŞEYARA($E2;veri2;2;0)))

yazıp aşağı kopyalayın.

Teşekkür ederim yardımlarınız için. 2. sorum vardı ama ona çözüm gönderebilirmisiniz?

Örnek dosyada Kesim sıra numaralarını sayfalar arasında iki defa kullanmamam için nasıl formul kullanabilirim

Aynı sayfada olsalardı veri doğrulama ile yapabilirdik. Bu şekilde ancak macro ile çözüm bulabildim. Eki inceler misiniz. Kodlarda aralıkları değiştirebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Kurban Kesim Takip Prog.

Dosyanın aslını ekledim.
Eksiklerim:
1- Kesim sırasını zamanı gelince vereceğim için boş kalan hücreleride makro eşleştiriyor ve sistemi durduruyor.
2. Biz sadece (unutmuşum) sadece 3 kurban hisse bölümünü "kurban kesim sırası" sayfasını ekliyor ama "Tekli Kurban" satışlarınıda bu düşeyara formülüne eklemek istiyorum. Ve #YOK hatası yerine "BOŞ" yazısı yazabilirse memnun olacağım.

Yardımcı olduğunuz için çok Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Dosyada makro olduğu için düşeyara yı makro ilede yapabilrmiyiz?

Arkadaşlar yardımcı olursanız memnun olacağım...

Geri