- Excel Vers. ve Dili
- TÜRKCE Excel 2021 32bit
Haluk hocam birde A sütunundaki verileri silip denedim B sütunundaki son satır no bulunuyor.Korhan Beyin de dediği gibi, kapalı dosyayı eğer ADO ile ulaşarak veri tabanı olarak kullanmak istiyorsak, olmazsa olmazların başında sütun başlıkları, ve sütunlardaki verilerin aynı cinste olmaları gerekliliğidir. Ayrıca, hücrelerin boş olmaması da bir çok yönden kolaylık sağlar....
Benim daha önce önerdiğim kod, Zafer beyin verdiği örnek dosyada sütun başlığı olması halinde çalışıyordu ancak, eğer sayfada A sütununun yanındaki B sütununda da veriler varsa ve bunlar A sütunundan daha da aşağıya doğru giderse, ADO her 2 sütunu da tek 1 tablo olarak algılayıp, A sütunundaki en son veriyi "null" olarak algılıyordu. (B sütunundaki en son veriye karşılık gelen satırdaki A sütunu hücresi)
Bunu önlemek üzere, kodu biraz daha geliştirdim ve hız kazandırmak için döngü kullanmadım. Örnek dosyalar hem mesaj ekine hem de harici linke yüklenmiştir. Örnek olarak verilen dosyalardan "kitap.xlsx" dosyasındaki veriler "String" tipindedir....
Örnek dosya harici linki:
Link silindi...
.