• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ajanda ve tarihe göre arama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Selamlar, bir otelde çalışıyorum ve patronlarım excelde gerekli şeyleri yapmamı rica ettiler, bende araştırıp bir şekilde yapabileceğimi düşündüm.
Elimden geldiğince eksikleri kapattım ama ajanda kısmında takıldım kaldım.

Örneğin temmuz ayı için bir ajanda oluşturdum B1'den AF1'e kadar günler yazılı. A2'den A32'ye kadar da oda numaraları. Misal 1 temmuzdan 5 temmuza kadar 1 nolu oda(A2) için rezervasyon yapıldı, B2 ile F2 arasındaki hücreleri dolduruyorum. Ve diğer odalar boş diyelim. Diğer bir sheette rezervasyonları kontrol edicem, misal bir tarih giricem o tarihte hangi odaların boş olduğunu ya da dolu olduğunu görücem. Hani sistemi kafamda oluşturdum ama komutlar hakkında gerçekten fikrim yok bu yüzden yapamıyorum. Ben kaba taslak dosyayı upload ediyorum ama sizden direk olarak bana bunu yapmanızı istemiyorum yanlış anlamayın, öğrenmekte istiyorum.

birde eğer problem olmazsa bir sorum daha var, kişi listesi hazırladım. Giriş tarihlerine göre o günün odalarının dolu olup olmadığı otomatik olarak değişiyor("Eğer" kullanıp 2. sheetteki giriş tarihi diye hazırladığım kısmı gösterdim, orada birşey varsa odayı Dolu olarak gösteriyor, yoksa Boş). Bu kişilerin çıkış tarihini "Bugünün" tarihi ile kıyaslayıp(misal 17 temmuzda çıkacak ve gün geldi 17 temmuz oldu), o kişinin bilgileri o hücrelerden silinecek. Hücre bilgileride A1'den A7ye kadar.

Şimdiden çok teşekkür ettim

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sorunuzun 2. kısmını anlayamadım. Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ettim, 2. kısmı şöyle açıklıyayım;

AD(A2) - SOYAD(A3) - TEL(A4) - GİRİŞ TARİHİ(A5) - ÇIKIŞ TARİHİ(A6)

bunların hepsinin birer hücrede olduğunu varsayalım, Giriş tarihine bir tarih yazıldığında otomatik olarak diğer sheette bu bilgileri kayıt ediyor(burasını yapabildim) ve o odanın dolu olduğu yazıyor. Mesela bugün ayın 14ü ve müşteri geldi kaydettim, çıkıcağı günü söyledi 16 temmuzmuş. Ben bunu çıkış tarihine yazdım ve 16 temmuz geldiğinde bu bilgiler otomatik olarak silincek. Şöyle düşünmüştüm, Çıkış tarihinde yazan tarih ile bugünün tarihini karşılaştırıp(adam 16sında çıkıcaktı ve gün geldi 16 temmuz oldu), program bakıcak çıkış tarihi ile bugün aynı, bu adamın bilgileri hücrelerden silinecek ve böylece oda gene boş görünecek. bu karşılaştırmayı nasıl yapabilirim? ve tarihler(çıkış tarihi ile bugünün tarihi) aynı olduğunda bilgileri nasıl sildirebilirim?

Geri