Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
akaryakıt sitesinden indirilen listeden dinamik sonuçlar
merhaba sayın hocalarım ekli tablomda sorumu ilettim açıkladım
kısacası petrol ofisinin şehir ve ilçe seçimine ve belirli tarihler arasında arşiv akaryakıt fiyatları dökümanından bir sonuca ulaşmaya çalışmakla ilgili
Y6 için =DÜŞEYARA(X6;Tablo;KAÇINCI($Y$5;$O$5:$V$5;0))
X7 ve aşağısı için (Arzu ettiğiniz ölçüde aşağı kadar sürükleyerek çoğaltabilirsiniz) =EĞER(VE(MİN(EĞER((X6<Tarih)*(Y6<>KAYDIR(Tarih;0;KAÇINCI($Y$5;$O$5:$V$5;0)-1;SATIRSAY(Tarih);1))>0;Tarih;""))<=$Y$3;Y6<>"");MİN(EĞER((X6<Tarih)*(Y6<>KAYDIR(Tarih;0;KAÇINCI($Y$5;$O$5:$V$5;0)-1;SATIRSAY(Tarih);1))>0;Tarih;""));"")
Y7 ve aşağısı için (Arzu ettiğiniz ölçüde aşağı kadar sürükleyerek çoğaltabilirsiniz) =EĞER(X7="";"";DÜŞEYARA(X7;Tablo;KAÇINCI($Y$5;$O$5:$V$5;0)))
Sayfanızda Tarih ve Tablo isimli iki adet aralık tanımladım ki formüller uzamasın.
Dosyanızda AD kısmından görebilirsiniz.
X7 ve aşağısı için şu formülü kullanın =EĞER(YADA(X6=$Y$3;X6="");"";EĞER(MİN(EĞER((X6<Tarih)*(Y6<>KAYDIR(Tarih;0;KAÇINCI($Y$5;$O$5:$V$5;0)-1;SATIRSAY(Tarih);1))>0;Tarih;""))<=$Y$3;MİN(EĞER((X6<Tarih)*(Y6<>KAYDIR(Tarih;0;KAÇINCI($Y$5;$O$5:$V$5;0)-1;SATIRSAY(Tarih);1))>0;Tarih;""));$Y$3))
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.