• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alttoplam ı başka kritere göre alma

Katılım
20 Şubat 2006
Mesajlar
259
Saygıdeğer Arkadaşlar;
Öncelikle forumumuzun yeni görünümünün hayırlı olmasını diliyorum.

Sizden ricam =alttoplam(9;a1:a67) gibi süzgeçe göre çalışan formülü nasıl =alttoplam(9;ETOPLA(idnumarasi;"IT";borcu)) şeklinde uyarlayabiliriz.

bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.
Saygılarımla...
 
Alttoplam formülü ile yapamazsınız, Etopla veya Topla.çarpım formüllerini uygulayabilirsiniz.
 
Sayın Levent Hocam;
Bana o anda süzülmüş olan verilerin alt toplamları lazım. Size bu işi nasıl hallederim. Acil bu olayı çözmem gerek.
Saygılarımla...
 
Eğer sorunuzu daha geniş olarak örnekleme yontemi ile anlatırsanız farklı bir formul sunamaya çalışırız fakat alttoplam formulu ile ilgili bu konuda boyle bir özellik yok diye biliyorum.
 
Sn Arkadaşlar;
örnekle size daha detaylı olarak anlatmaya çalıştım.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Bu istediğinizi standart formüllerle yapmak zor görünüyor, ama kullanıcı tanımlı fonksiyon tanımlayarak yapılabilir diye düşünüyorum.
 
Sn Levent Hocam;
Bu işin nasıl çözüleceğini şahsen bilmiyorum. Çözüm önerisi sunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Acil bu işin içinden çıkmam lazım. Bilgisi olan arkadaşların elinden gelenleri yapacaklarına güveniyorum.

Saygılarımla...
 
Sn Levent Hocam;
ilginiz için teşekkür ediyorum. Bunun formüllü bir cevabını da bulabilirsem çok memnun olacağım. Saygılarımı sunarım.
 
Merhaba

Ben sana bir çözüm sunmaya çalıştım ama sen yinede bir kontrol edersen iyi olur.
 
Dosyanız ekte.

Edit:
Ekleyemiyorum. Bende "Dosya(lar) Ekle" aktif değil.

A1'e PE
A2'ye IT ve

B1'e =SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3;OFFSET(A5:A26;ROW(A5:A26)-MIN(ROW(A5:A26));;1)); --(A5:A26=A1);--(B5:B26))

b2'ye =SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3;OFFSET(A5:A26;ROW(A5:A26)-MIN(ROW(A5:A26));;1)); --(A5:A26=A2);--(B5:B26))

Formüllerini girin.
 
Sn yurttas

Formüller için tebrik ederim.

Bu arada dosya eklemeyebilirsiniz.
 
Ad hatası veriyor Sn Yurttaş;
Nasıl olur bu iş acaba?, ek gönderebilirseniz eğer hem elimin altında hazır kaynak olur hemde hatanın giderilmiş orjinal halini görmüş olurum.
Zahmetiniz ve yüksek ilginize en içten teşekkürümü sunuyorum. Sn Levent Bey'e de ilgisi yüzünden sonsuz teşekkür ediyorum.
Saygılarımla..
 
Excelinizin dili Türkçe ise formüleri Türkçeye çevirmeniz gerekir.

B1 için:

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(A5:A26;SATIR(A5:A26)-MİN(SATIR(A5:A26));;1)); --(A5:A26=A1);--(B5:B26))

B2 için:

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(A5:A26;SATIR(A5:A26)-MİN(SATIR(A5:A26));;1)); --(A5:A26=A2);--(B5:B26))
 
Son düzenleme:
teşekkürler arkadaşlar hepinizin emeğine sağlık sağolun
 
Geri
Üst