DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Üstad ilgine teşekkürler. O şekilde denedim ama hata veriyorMerhaba,
Tek liste yapmaktan amacınız nedir bilemiyorum ama, Eğer bu iki aralığa Veri doğrulama eklemek istiyorsanız, Önce A1:A5 i seçin Sonra Ctrl tuşana basarak diğer aralığı seçip istediğiniz şartı ekleyebilirsiniz.
haklısınız üstad, bir dosya ekliyorumNeden örnek dosya ile açıklamıyorsunuz? madem altın üyesiniz. Ne demek istediğinizi en azından ben anlamıyorum, belki bir anlayan arkadaş çıkar.
Sub VeriDogrulama()
Dim Rng As Range, _
Txt As String, _
Hcr As Range
Set Rng = Range("A2:A5,A11:A14")
For Each Hcr In Rng
If Len(Txt) = 0 Then
Txt = Hcr
Else
Txt = Txt & "," & Hcr
End If
Next Hcr
With Range("C2:C6").Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _
xlBetween, Formula1:="" & Txt & ""
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.InputTitle = ""
.ErrorTitle = ""
.InputMessage = ""
.ErrorMessage = ""
.ShowInput = True
.ShowError = True
End With
End Sub
Desteğiniz için çok teşekkür ederim üstadım, sağlıcakla kalın.Merhaba,
Yine eksik bilgi sanırım.
A6:A10 aralığın sabit olacağını sanmıyorum, bu aralığın listeye girmemesini belirleyen bir kıstas var mı? bilinmiyor.
Verdiğiniz sınırları sabit kabul ederek bir örnek hazırladım. Belki bir fikir verir.
Kod:Sub VeriDogrulama() Dim Rng As Range, _ Txt As String, _ Hcr As Range Set Rng = Range("A2:A5,A11:A14") For Each Hcr In Rng If Len(Txt) = 0 Then Txt = Hcr Else Txt = Txt & "," & Hcr End If Next Hcr With Range("C2:C6").Validation .Delete .Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _ xlBetween, Formula1:="" & Txt & "" .IgnoreBlank = True .InCellDropdown = True .InputTitle = "" .ErrorTitle = "" .InputMessage = "" .ErrorMessage = "" .ShowInput = True .ShowError = True End With End Sub
Teyit ettiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim üstadım, sağlıcakla kalın.Veri Doğrulamada bahsettiğiniz özellik yoktur.
Makro yardımıyla bahsettiğiniz liste oluşturulup veri doğrulamaya tanımlanabilir.
Formüllü çözüm desteğiniz için çok teşekkür ederim üstadım, iyi bir alternatif oldu. sağlıcakla kalın.Makrosuz bir örnek çözüm, belki işinize görür. Kendinize uyarlarsınız.
Üstad kod harika çalışıyor çok teşekkürler. Sadece alttaki kısmın bitiş hücresinde revizyon yapabilir miyizMerhaba,
Yine eksik bilgi sanırım.
A6:A10 aralığın sabit olacağını sanmıyorum, bu aralığın listeye girmemesini belirleyen bir kıstas var mı? bilinmiyor.
Verdiğiniz sınırları sabit kabul ederek bir örnek hazırladım. Belki bir fikir verir.
Kod:Sub VeriDogrulama() Dim Rng As Range, _ Txt As String, _ Hcr As Range Set Rng = Range("A2:A5,A11:A14") For Each Hcr In Rng If Len(Txt) = 0 Then Txt = Hcr Else Txt = Txt & "," & Hcr End If Next Hcr With Range("C2:C6").Validation .Delete .Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _ xlBetween, Formula1:="" & Txt & "" .IgnoreBlank = True .InCellDropdown = True .InputTitle = "" .ErrorTitle = "" .InputMessage = "" .ErrorMessage = "" .ShowInput = True .ShowError = True End With End Sub
Üstad serzenişde çok haklısınız. Tek alanda kolayca yapabiliyorum ama 2 alanı birleştiren nu kodda bildiğim yöntemler ve genel olarak forumlarda araştırdığım örnekler 2'li alan yapısında çalışmadı, hata veriyor. Acaba 'den fazla alan birleşince farklı bir kod mu gerekiyor diye üstadın yardımına başvurdumMesaj sayınız 4.250'yi geçmiş son hücre adresini bulma yöntemini halâ öğrenmediniz mi?
Forumda yüzlerce kez verildi...
Fikir için teşekkür ederim üstadım, her zamanki destekleriniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınİkili olunca ne değişiyor ki?
Sonuçta siz A sütunundaki en son satırı arıyorsunuz. Bu değeri bulup 14 yazan yere adapte edeceksiniz.