Arama Fonksİyonlari

Excel Vers. ve Dili
2000 Türkçe
elinize sağlık, teşekkür ederim. sorun metin kısmında yani anladığım kadarıyla çünkü o alanı siz yeniden oluşturmuşsunuz. metin de eğer formülü kullanmışsınız, bunun açıklamasını yaparmısınız desem çok mu abartmış olurum?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
dün syn yurttas çok daha basit formül ile tablonuzu düzenlemişti ama siz nedense itibar etmediniz.
daha karmaşık formül denemeside benden olsun ;)

Excel Vers. ve Dili
2000 Türkçe
arkadaşlar...suçlamayın lütfen, ben sizin gibi üst düzey excel bilgim olmadığından yazdığınız formüllerin arasında sıkıştığım için konuyu bu noktalara taşıdım. asıl amacım sorunu çözmek değil sadece, yani günü kurtarmak değil...anlayıp kendimde uygulamak isterim, sorunum bu. dün yurrtas arkadaşımın formülü sizin için çocuk oyuncağı olabilir ama benim için maalesef değil.

emekleriniz ve yardım çabalarınız için teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/10/2022
stem ve öneri

sn.inmydestiny,
Bu sorunuza aldığınız cevaplar bence çok tatminkar.Geçmişe dönük cevap bekleyen arkadaşları da düşününce onlara haksızlık olduğu kanatindeyim.Düşeyara ile ilgili değişik hücre yapılarına sahip sayfalarda biraz daha pratik yapmanızı öneririm.Kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
2000 Türkçe
bana cevap bile vermeye bilirdiniz, neticede karşılığı olmadan yapılan bir iş burdaki. gün içinde sadece bana yanıt vermek için kurulmuş bir site değil elbette. ancak, eğer ben aşıdaki formülü oluşturacak düzeyde olsaydım yada nedemek istediğini çıkarabilecek sizi soru sormazdım emin olun.

=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(C$3;"aaaa"))&"!C"&TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(DOLAYLI(BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(C$3;"aaaa"))&"!A3:A15");0)=METNEÇEVİR($A7;0))*SATIR($A$3:$A$15))));"";(DOLAYLI(BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(C$3;"aaaa"))&"!C"&TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(DOLAYLI(BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(C$3;"aaaa"))&"!A3:A15");0)=METNEÇEVİR($A7;0))*SATIR($A$3:$A$15)))))

herkese güzel günler

Excel Vers. ve Dili
2003 - english
Ocak ayı için:

C4 hücresine;

=SUMPRODUCT(--(LEFT(OCAK!$A$3:$A$13;LEN('710'!A4))=LEFT(A4;LEN(A4)));--(OCAK!$C$3:$C$13))

=TOPLA.ÇARPIM(--(SOLDAN(OCAK!$A$3:$A$13;UZUNLUK('710'!A4))=SOLDAN(A4;UZUNLUK(A4)));--(OCAK!$C$3:$C$13))

formülünü yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

Diğer ayları da buna göre uyarlayın.

.
Merhaba bende benzeri birşey yapmak istiyorum, bu mantığa yakın sanırım.
Bu işlem gibi olacak yalnzı bunu tekrarlaması gerekiyor, örneğin 7100 yerine bende ÜRÜN verisini bulmasını sitiyorum, bulup onların yanındakileri alt alta yada yanyana bir tabloda sıralayacak ama toplamaması gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme: