murex4951
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft 365 Türkçe 64bit
windows 11
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
teşekkür ederimDüğme çalışıyor
CTRL+F yaptığınızda aradığını boyamasını istiyorsanız Find All (Tümünü ara) düğmesine bastıktan sonra ok ile gösterdiğim yerde CTRL + A yaptıktan sonra sarıya boya dediğinizde boyar
Ekli dosyayı görüntüle 241434
Ekli dosyayı görüntüle 241435
Private Sub UserForm_Initialize()
Set dc = CreateObject("scripting.dictionary")
a = [A1:I47]
1. Evet hocam aynenMevcuttaki kodlar 47.satıra kadar işlem yapıyor. O sebeple EDA BOLLUK ve diğerleri bulunmuyor.
Kodların bu kısmında I47 yerine I132 yazarsanız bulacaktır.C++:Private Sub UserForm_Initialize() Set dc = CreateObject("scripting.dictionary") a = [A1:I47]
Boyama kısmını
- Userformda ListBoxa tıklayınca mı olsun istiyorsunuz?
- Değilse ne zaman boyanacak?
- Boyanacak aralık neresi olacak? Tüm satır mı? Hücre mi? Combodan seçilen ismin hepsi mi? vb.
- Boyamanın arzu ettiğinizde silinmesini mi istiyorsunuz? Eğer evet ise hangi olayla silmek istiyorsunuz?
bu dosya1. Evet hocam aynen
3. öğrenci isimlerinin boyanması yeterli ,combodan seçilen ismin hepsi
4. evet hocam sadece görmek için listbox a hangi ismi yazdıysam o boyanırsa süper olur,
Private Sub ListBox1_Click()
Dim hcr As Range
Range("B2:H132").Interior.Color = xlNone
If Me.ListBox1.ListCount = 0 Then Exit Sub
Dizi = Range("A1:I132").Value
For i = 1 To UBound(Dizi)
If Dizi(i, 1) = "" Then Dizi(i, 1) = Dizi(i - 1, 1)
Next i
Sütun = WorksheetFunction.Match(Me.ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0), Range("A1:H1"), 0)
For i = 1 To UBound(Dizi)
If Dizi(i, 1) = Me.ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 2) Then
If Dizi(i, Sütun) = Me.ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 1) & " " & Me.ComboBox1 Then
Cells(i, Sütun).Interior.Color = vbYellow
Cells(i, Sütun).Activate
Exit Sub
End If
End If
Next i
End Sub
Private Sub UserForm_Terminate()
Range("B2:H132").Interior.Color = xlNone
[A1].Activate
End Sub
hocam ben yapamam keşke yapabilsem,ekledim ama olmadı sanırım yapamadım.Userform properties kısmından ShowModal özelliğini FALSE yapın
Aşağıdaki kodları Userform kod penceresine ilave edin.
Comboboxdan Seçilen öğrencinin, Listboxdan seçilen gün ve saate göre sadece o hücre renkleniyor.
Userform kapatılınca renkler temizleniyor. Eğer temizlenmesin istiyorsanız UserForm_Teminate olayındaki ilgili satırı pasif yapabilir yada silebilirsiniz.
C++:Private Sub ListBox1_Click() Dim hcr As Range Range("B2:H132").Interior.Color = xlNone If Me.ListBox1.ListCount = 0 Then Exit Sub Dizi = Range("A1:I132").Value For i = 1 To UBound(Dizi) If Dizi(i, 1) = "" Then Dizi(i, 1) = Dizi(i - 1, 1) Next i Sütun = WorksheetFunction.Match(Me.ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0), Range("A1:H1"), 0) For i = 1 To UBound(Dizi) If Dizi(i, 1) = Me.ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 2) Then If Dizi(i, Sütun) = Me.ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 1) & " " & Me.ComboBox1 Then Cells(i, Sütun).Interior.Color = vbYellow Cells(i, Sütun).Activate Exit Sub End If End If Next i End Sub Private Sub UserForm_Terminate() Range("B2:H132").Interior.Color = xlNone [A1].Activate End Sub
teşekkür ederim ama tek tek boyuyor isimleri ben userform 1 e isim yazınca altta beliren tüm isimlerin aynı anda boyanmasını istiyorum.ctrl+f gibi.diğer ismi aratınca da diğer isimler boyansın anlamında toplu boyaması mümkün mü Ömer bey,çok uğraştırdım sizi deÖnceki paylaştığınız dosya üzerinde revizyonları yapmıştım.
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim Rng As Range
Range("A1:H132").Interior.Color = xlNone
If Me.ComboBox1.Value = "" Then Exit Sub
For Each Rng In Range("A1:H132")
If InStr(1, Rng.Value, Me.ComboBox1.Value) > 0 Then Rng.Interior.ColorIndex = 6
Next
Call CommandButton1_Click
End Sub
eklemeniz mümkün mü Korhan beyBu kodu deneyiniz.
C++:Private Sub ComboBox1_Change() Dim Rng As Range Range("A1:H132").Interior.Color = xlNone If Me.ComboBox1.Value = "" Then Exit Sub For Each Rng In Range("A1:H132") If InStr(1, Rng.Value, Me.ComboBox1.Value) > 0 Then Rng.Interior.ColorIndex = 6 Next Call CommandButton1_Click End Sub
evet evet oldu yapabildim.teşekkür ederim Korhan bey,sağ olun.Formunuzun kod bölümünü açın ve önerdiğim kodu varolan kodlarınızın altına yapıştırın.
Formu açtıktan sonra ComboBox nesnesinden seçim yaptığınızda renklendirme ve arama gerçekleşecektir.
Merhaba Korhan bey;evet evet oldu yapabildim.teşekkür ederim Korhan bey,sağ olun.