Autofilter veya combobox

Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
141
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Arkadaslar Sheet2'de bulunan bir datanin verilerini Sheet1'den nasil filtreleyebilirim? Örnek:

Sheet2'de A1 sütununda Sehir kolonum var ve filtre koydum ve bu sehir kolonundan Istanbul'u secmek istiyorum ama bu islemi Sheet1'de yapmak istiyorum..Yani bir nevi bu kolondaki filtre listesini sheet1'e tasimak istiyorum.

2. sorum ise combobox'a yüklettigim verileri gruplamak istiyorum..Yani combobox'i actigimda listedeki Istanbul,Istanbul,Istanbul,Istanbul,...gibi tekrarlayan verilerin tekrarlamasini istemiyorum sadece 1 kez gözüksün..

Simdiden tesekkürler..
 
Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
141
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Yardiminiz icin tesekkürler Leven Bey ancak dosyayi acarken

Private Sub Workbook_Open()
Set s1 = Sheets("sheet2")
For a = 2 To s1.[a65536].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("a2:a" & a), s1.Cells(a, "a")) = 1 Then
Sheets("sheet1").ComboBox1.AddItem s1.Cells(a, "a")
End If
Next
End Sub

hata veriyor..
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bende hata vermedi.
Dosyayı yollayın bakalım.:cool:
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bende hata vermiyor.
Siz başka bir dosyada denediniz ise bilemem.:cool:
 
Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
141
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
okeydir hallettim bu dosya acikken baska dosyalar da acikti dolayisiyla sheet isimleri cakisiyordu muhtemelen simdi inceleyebilirim tesekkürler..
 
Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
141
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Yardiminiz icin tesekkürler..Bayagi bir adim attim calismamda ancak bir yerde takildim yine..ekli dosyadaki 1.filtreyi sectikten sonra 2. filtrede bir veri tekrarliyorsa onu nasil gruplandirabilirim?

örnegin: database'deki ilcelerden ataköy'ü 2 defa yazdim ve sheet1'deki filtrede de bu 2 defa gözüküyor..ben 1 kere gözüksün istiyorum..
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Combobox1 deki kodu aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Click()
Set s1 = Sheets("sheet2")
ComboBox2.Clear
ilk = WorksheetFunction.Match(ComboBox1, s1.[a:a], 0)
son = WorksheetFunction.CountIf(s1.[a:a], ComboBox1) + ilk - 1
For a = ilk To son
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("b" & ilk & ":b" & a), s1.Cells(a, "b")) = 1 Then
ComboBox2.AddItem s1.Cells(a, "b")
End If
Next
If s1.AutoFilterMode = False Then s1.Rows(1).AutoFilter
s1.Rows(1).AutoFilter Field:=1, Criteria1:=ComboBox1
End Sub
 
Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
141
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Gösterdigin zahmet icin cok sagol..Sorunu astim sayende..
 
Üst