Aynı personele aynı tarihlerde iş vermeme ve başka tabloda çalıştığı tarihleri boyama

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhabalar,

Bir çalışma yapmak istedim ama benden kaynaklanan sebeplerden birbirine karıştı.. Şimdi toparlayıp tek dosya halinde ekledim..

Kısaca anlatmak gerekirse Süpervizörlerimiz var ve bu süpervizörlerimizin çalışmalarını organize etmemiz lazım.. Süpervizörlerimizin yetmediği durumlarda tedarikçilerden destek alıyoruz. Süpervizörlere aynı tarihlerde ikinci bir iş veremiyoruz ama tedarikçilerde böyle bir sıkıntı yok. Eki incelerseniz daha basit anlayabilirsiniz..
Kafanıza takılan bişey olursa ben burdayım hemen cevap veririm..
Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim..

Not:
Tarih girilen sutunlarda boş hücreler olabilir yada not düşülmüş olabilir. Bazen tarih belli olmayabilir ama işin gün sayısı belli olabilir.. yani her olasılık var..

Bu sorularımla ilgili açtığım konuların linkleri aşağıdadır.

Personele aynı günlerde iş vermeme

Personelin çalıştığı günleri renklendirmek (Koşullu biçimlendirme)

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhabalar,

Halit hocamın uyarısı ile sorunun anlaşılmadığı bilgisini aldım. Sorunun anlatımını değiştirip daha basit bir tablo hazırladım.

Yapılacak olan 2 işlem var..

Birincisi işlem Montaj tipi Süpervizor (F sutunu) ise Adı geçen Süpervizore aynı tarih aralığında bir iş vermeli ikinci iş verilirse uyarı vermeli. (Tarih aralığı K sutunu + M sutunu)
Eğer Tedarikçi ise birden fazla iş verilebilir.

İkinci işlem Süpervizor ve Tedarikçilerin kendi sayfalarında çalıştığı günler boyanacak. (Süpervizorlerden Mustafa Arabacı ve Tedarikçilerden Armoni için renklendirmeyi ben manuel yaptım.)

Not: Tarih girilen sutunlarda boş hücreler olabilir yada not düşülmüş olabilir. Bazen tarih belli olmayabilir ama işin gün sayısı belli olabilir.. yani her olasılık var.. Birde boyama yapılacak sayfalarda manuel bilgi girip boyama yapabiliriz..

Yardım eden herkese teşekkürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhabalar,

Halit hocamın uyarısı ile sorunun anlaşılmadığı bilgisini aldım. Sorunun anlatımını değiştirip daha basit bir tablo hazırladım.

Yapılacak olan 2 işlem var..

Birincisi işlem Montaj tipi Süpervizor (F sutunu) ise Adı geçen Süpervizore aynı tarih aralığında bir iş vermeli ikinci iş verilirse uyarı vermeli. (Tarih aralığı K sutunu + M sutunu)
Eğer Tedarikçi ise birden fazla iş verilebilir.

İkinci işlem Süpervizor ve Tedarikçilerin kendi sayfalarında çalıştığı günler boyanacak. (Süpervizorlerden Mustafa Arabacı ve Tedarikçilerden Armoni için renklendirmeyi ben manuel yaptım.)

Not: Tarih girilen sutunlarda boş hücreler olabilir yada not düşülmüş olabilir. Bazen tarih belli olmayabilir ama işin gün sayısı belli olabilir.. yani her olasılık var.. Birde boyama yapılacak sayfalarda manuel bilgi girip boyama yapabiliriz..

Yardım eden herkese teşekkürler..
bu kodu denermisiniz.

Kod:
Sub aktar()
Worksheets("TEDARİKÇİ").Rows("5:1000").FormatConditions.Delete
sut = Worksheets("TEDARİKÇİ").Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
Worksheets("TEDARİKÇİ").Range(Cells(5, 2), Cells(Rows.Count, Columns.Count)).Value = ""
sat = 5
sat1 = 5
For r = 2 To Worksheets("PLAN").Cells(Rows.Count, "g").End(3).Row
aranan1 = Sheets("PLAN").Cells(r, "g").Value
deg = 0
deg1 = 1
If Sheets("PLAN").Cells(r, "g").Value <> "" Then
If WorksheetFunction.CountIf(Worksheets("PLAN").Range("g2:g" & r), aranan1) = 1 Then
For i = r To Worksheets("PLAN").Cells(Rows.Count, "g").End(3).Row
If IsDate(Sheets("PLAN").Cells(i, "k").Value) = True Then
If IsNumeric(Sheets("PLAN").Cells(i, "L").Value) = True Then
aranan2 = Sheets("PLAN").Cells(i, "k").Value
aranan3 = Sheets("PLAN").Cells(i, "L").Value - 1
If aranan1 = Sheets("PLAN").Cells(i, "g").Value Then
For n = 3 To sut
If aranan2 = Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(4, n).Value Then
deg = 1
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat1, 1).Value = Sheets("PLAN").Cells(i, "g").Value
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, 2).Value = deg1 & ". Plan"
deg1 = deg1 + 1
For j = n To aranan3 + n
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).FormatConditions.Delete
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:="=r" & sat & "c" & j & ">0"
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 3
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).Value = Sheets("PLAN").Cells(i, 1).Value
Next j
sat = sat + 1
Exit For
End If
Next n
End If
End If
End If
Next i
End If
End If
If deg = 1 Then
sat1 = sat1 + 10
sat = sat1
End If
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Hocam kırmıza boyadığım yerde hata verdi. Ayrıca süpervizorlere aynı tarihte iş veriyor. Boyamada yapmıyor :)

bu kodu denermisiniz.

Kod:
Sub aktar()
Worksheets("TEDARİKÇİ").Rows("5:1000").FormatConditions.Delete
sut = Worksheets("TEDARİKÇİ").Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
[COLOR="Red"]Worksheets("TEDARİKÇİ").Range(Cells(5, 2), Cells(Rows.Count, Columns.Count)).Value = ""[/COLOR]
sat = 5
sat1 = 5
For r = 2 To Worksheets("PLAN").Cells(Rows.Count, "g").End(3).Row
aranan1 = Sheets("PLAN").Cells(r, "g").Value
deg = 0
deg1 = 1
If Sheets("PLAN").Cells(r, "g").Value <> "" Then
If WorksheetFunction.CountIf(Worksheets("PLAN").Range("g2:g" & r), aranan1) = 1 Then
For i = r To Worksheets("PLAN").Cells(Rows.Count, "g").End(3).Row
If IsDate(Sheets("PLAN").Cells(i, "k").Value) = True Then
If IsNumeric(Sheets("PLAN").Cells(i, "L").Value) = True Then
aranan2 = Sheets("PLAN").Cells(i, "k").Value
aranan3 = Sheets("PLAN").Cells(i, "L").Value - 1
If aranan1 = Sheets("PLAN").Cells(i, "g").Value Then
For n = 3 To sut
If aranan2 = Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(4, n).Value Then
deg = 1
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat1, 1).Value = Sheets("PLAN").Cells(i, "g").Value
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, 2).Value = deg1 & ". Plan"
deg1 = deg1 + 1
For j = n To aranan3 + n
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).FormatConditions.Delete
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:="=r" & sat & "c" & j & ">0"
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 3
Sheets("TEDARİKÇİ").Cells(sat, j).Value = Sheets("PLAN").Cells(i, 1).Value
Next j
sat = sat + 1
Exit For
End If
Next n
End If
End If
End If
Next i
End If
End If
If deg = 1 Then
sat1 = sat1 + 10
sat = sat1
End If
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
verdiğin örnek dosyadaki verileri manuel kendir yazmışsın ama verileri kendin hiç kontrol etmemişsin
örnek mustafa arabacıya ait kayıt plan sayfasında k sututününda 15.03.2010 olarak gözüküyor oysa süpervizör sayfasında 15.03.2011 olarak veri girildiği gözüküyor.

Şimdi örnek dosyanıza siz gereken hassasiyeti göstermezseniz buradan yardımcı olmak isteyenler ne yapsın aynısını yapmaya uğraşıyaruz oysa veri girişi hatalı olduğu için bu hatanın nerede olduğunu saatlerce arıyoruz.

örnek dosyanıza anladığım kadarı ile birşeyler yapmaya çalıştım kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
verdiğin örnek dosyadaki verileri manuel kendir yazmışsın ama verileri kendin hiç kontrol etmemişsin
örnek mustafa arabacıya ait kayıt plan sayfasında k sututününda 15.03.2010 olarak gözüküyor oysa süpervizör sayfasında 15.03.2011 olarak veri girildiği gözüküyor.

Şimdi örnek dosyanıza siz gereken hassasiyeti göstermezseniz buradan yardımcı olmak isteyenler ne yapsın aynısını yapmaya uğraşıyaruz oysa veri girişi hatalı olduğu için bu hatanın nerede olduğunu saatlerce arıyoruz.

örnek dosyanıza anladığım kadarı ile birşeyler yapmaya çalıştım kontrol ediniz.
Hocam 2011'e elimiz bir türlü alışamadı, o hata için çok özür dilerim..

Boyama işlemi çok güzel olmuş. Sadece Süpervizör sayfasına aktarırken birinci satırı boş bırakıyor. (A5 satırı) resimde gösterdim

Birde süpervizore aynı tarihte iş verilmesini engellersek yada uyarı alırsak harika olur.. Tedarikçiye aynı tarihte birden fazla iş verilebilir.
Kısaca tekrar anlatayım. Plan sayfasının F sutununda Süpervizör yazıyorsa Karşılığı olan G sutundaki süpervizore aynı tarihlerde ikinci işi vermemeli. İşin tarih aralığı K sutunu (Başlangıç) M sutunu (Bitiş).. Bununla ilgili Korhan Ayhan hocamın aşağıda eklediğim kodu var fakat bu kod tedarikçiyede bir iş veriyor. Tedarikçiye birden fazla iş verebilmeliyiz.

Sabrınız ve yardımınız için teşekkürler.. Elinize sağlık.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim BUL As Range, ADRES As String, TARİH As Date, KONTROL As Boolean

If Intersect(Target, Range("G3:L65536")) Is Nothing Then Exit Sub

If Cells(Target.Row, "G") <> "" And Cells(Target.Row, "K") <> "" And Cells(Target.Row, "L") <> "" Then
        Set BUL = Range("G2:G" & Target.Row - 1).Find(Cells(Target.Row, "G"), LookAt:=xlWhole)
        If Not BUL Is Nothing Then
        ADRES = BUL.Address
        Do
            For TARİH = Cells(Target.Row, "K") To Cells(Target.Row, "M")
                If TARİH >= Cells(BUL.Row, "K") And TARİH <= Cells(BUL.Row, "M") Then
                    KONTROL = True
                    Exit For
                End If
            Next

If KONTROL = True Then
                MsgBox Cells(Target.Row, "G") & " isimli mühendis için daha önce " & TARİH & " tarihinde iş planlaması yapılmıştır !" & Chr(10) & _
                "Aynı kişiye benzer tarih aralığında yeni iş planlaması yapamazsınız !" & Chr(10) & "İşleminiz iptal edilmiştir.", vbCritical
                Range("K" & Target.Row & ":L" & Target.Row).ClearContents
                Exit Do
            End If
        Set BUL = Range("G2:G" & Target.Row - 1).FindNext(BUL)
        Loop While Not BUL Is Nothing And BUL.Address <> ADRES
        End If
    End If
End Sub

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Boyama işlemi çok güzel olmuş. Sadece Süpervizör sayfasına aktarırken birinci satırı boş bırakıyor. (A5 satırı) resimde gösterdim
Ama örnek dosyanızdada bu satırı gizlemişsiniz

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Evet hocam onu sonradan farkettim ve düzeltmesini yaptım. Aşağıda kırmızıya boyadığım sayıyı 6 iken 5 yaptım oldu :)

Şimdi boyama işlemi tamam. Diğer sorunuda halledebilirsek çok güzel olacak.

Kod:
Sub aktar2()
Worksheets("SÜPERVİZÖR").Rows("6:1000").FormatConditions.Delete
Worksheets("SÜPERVİZÖR").Rows("6:1000").ClearContents
sut = Worksheets("SÜPERVİZÖR").Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
sat = [COLOR="Red"]5[/COLOR]

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Kısaca tekrar anlatayım. Plan sayfasının F sutununda Süpervizör yazıyorsa Karşılığı olan G sutundaki süpervizore aynı tarihlerde ikinci işi vermemeli.
kendi verilerinizde sıkıntı var

Süpervizör Kemal Sunal beklemede 20.01.2011 90
Süpervizör Mustafa Arabacı beklemede 20.01.2011 15

burada öncelik hangisinde olacak anlıyamıyorum.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Birde süpervizore aynı tarihte iş verilmesini engellersek yada uyarı alırsak harika olur..
hangi satırda hangi bölümde veya hangi kişide aynı tarihte iş veriyor

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Hocam öncelik olayı yok.. Şöyle düşünelim.. Benim 3 personelim olsun.. İsimleri Mustafa Kemal ve Ayhan..

Örnek vermek gerekirse Mustafaya 15.02.2011 tarihinde 10 günlük iş verilmiş olsun. Ve başka bir iş için tekrar mustafayı yazıyoruz diyelim bu seferki işin baaşlangıç tarihi 10.02.2011 olsun gün sayısıda 7 olsun. burada uyarı vermeli. çünkü 10.02.2011 tarihinde başlayan 7 günlük iş 16.02.2011 tarihinde biter ama mustafanın zaten 15.02.2011 ile 24.02.2011 tarihleri arası 10 günlük işi var.

Başka bir örnek verim Kemale 01.03.2011 tarihinde 10 günlük iş verilmiş olsun ve ikinci iş olarak 05.03.2011 tarihinde 5 günlük iş verelim. burada uyarı vermesi lazım. çünkü kemalin ilk işi 01.03.2011 tarihinde başlıyor ve 10.03.2011 tarihinde bitiyor. ikinci verilen iş araya giriyor.

Sizin beklemede dediğiniz sutun olan I sutunuyla işimiz yok. 20.01.2011 tarihinde her personele iş verebiliriz... Buradaaki maksadımız personelin işi bitince başka iş verip boş bırakmamak.. yani aynı tarihlerde ikinci işi vermemek..

Bunlar sadece süpervizorler için geçerli tedarikçilerde boyle sıkıntı yok çünkü tedarikçilerin bir sürü ekibi var.. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için teşekkürler..

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sheets("SÜPERVİZÖR").Cells(sat, j).Value = Sheets("PLAN").Cells(i, 1).Value
yukarıdaki kod ile aşağıdaki kodu değiştiriniz.

If Sheets("SÜPERVİZÖR").Cells(sat, j).Value = "" Then
Sheets("SÜPERVİZÖR").Cells(sat, j).Value = Sheets("PLAN").Cells(i, 1).Value
Else
Sheets("SÜPERVİZÖR").Cells(sat, j).Value = "burada iki iş var "
Sheets("SÜPERVİZÖR").Cells(sat, j).FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 6
End If

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
aynı günü çakışanları uyarıyor ve sarı rank veriyor.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Hocam olmadı malesef.. yani boyama yapıyor ama istediğim bu değil.. boyama işiyle bu aynı günlere iş vermeme işini karıştırmayın lütfen. Üçüncü bir makro lazım.. aktarmayla son istediğim işin alakası yok... bu daha farklı bişi.. Korhan hocamın kodu istediğimi yapıyor fakat tedarikçilerede birer iş veriyor. Birden fazla vermeli.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Hocam olmadı malesef.. yani boyama yapıyor ama istediğim bu değil.. boyama işiyle bu aynı günlere iş vermeme işini karıştırmayın lütfen. Üçüncü bir makro lazım.. aktarmayla son istediğim işin alakası yok... bu daha farklı bişi.. Korhan hocamın kodu istediğimi yapıyor fakat tedarikçilerede birer iş veriyor. Birden fazla vermeli.
o zaman siz o kodu kullanın kullanmanızda bir sakıncamı görüyorsunuz.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Hocam özür dilerim bende anlatım bozukluğu var.. O kod işimi görüyor fakat tedarikçilere ikinci işi vermeme izin vermiyor. Bana lazım olan süpervizöre çalıştığı tarihte ikinci iş verilirse uyarı versin ama işi verebilim.
Örnek Mustafaya 15.02.2011 tarihinde 10 günlük iş verilmiş olsun. Ve başka bir iş için tekrar mustafayı yazıyoruz diyelim bu seferki işin baaşlangıç tarihi 10.02.2011 olsun gün sayısıda 7 olsun. burada uyarı vermeli ama uyarıdan sonra ben ikinci işide verebilim. uyarıyıda vermeli çünkü 10.02.2011 tarihinde başlayan 7 günlük iş 16.02.2011 tarihinde biter ama mustafanın zaten 15.02.2011 ile 24.02.2011 tarihleri arası 10 günlük işi var.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Hocam özür dilerim bende anlatım bozukluğu var.. O kod işimi görüyor fakat tedarikçilere ikinci işi vermeme izin vermiyor. Bana lazım olan süpervizöre çalıştığı tarihte ikinci iş verilirse uyarı versin ama işi verebilim.
Örnek Mustafaya 15.02.2011 tarihinde 10 günlük iş verilmiş olsun. Ve başka bir iş için tekrar mustafayı yazıyoruz diyelim bu seferki işin baaşlangıç tarihi 10.02.2011 olsun gün sayısıda 7 olsun. burada uyarı vermeli ama uyarıdan sonra ben ikinci işide verebilim. uyarıyıda vermeli çünkü 10.02.2011 tarihinde başlayan 7 günlük iş 16.02.2011 tarihinde biter ama mustafanın zaten 15.02.2011 ile 24.02.2011 tarihleri arası 10 günlük işi var.
yukarıdaki mesajımda bir kod vermiştim denedinizmi.?

örnek dosyaya yukarıdaki yazdığınızı uyğuladım mustafa için 15 ve 16 gün için iki defa iş verilmiş oluyor ve bu hücrelerin rengini sarıya boyuyor kod

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Evet hocam bu kodu uyguladım. Bizim istediğimiz. Boyle renklendirme olarak uyarı değilde daha PLAN sayfasına giriş aşamasında uyarı vermesi. Uyarıyı verecek bizde tamam deyip devam edecez. yani sadece uyarı olarak orada ikinci işi verdiğimizi bilmeliyiz engeleme falan olmamalı.. Çok teşekkür ederim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Evet hocam bu kodu uyguladım. Bizim istediğimiz. Boyle renklendirme olarak uyarı değilde daha PLAN sayfasına giriş aşamasında uyarı vermesi. Uyarıyı verecek bizde tamam deyip devam edecez. yani sadece uyarı olarak orada ikinci işi verdiğimizi bilmeliyiz engeleme falan olmamalı.. Çok teşekkür ederim.
o zaman bu sorunuzu başka bir konu başlığı altında sorunuz.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Tamam hocam. Başka konu altında araştıracam.. Mümkünse sizden son bir isteğim olacak..

SÜPERVİZÖR sayfasında bir liste oluşturdum. Bu listede bütün süpervizörlerin isimleri var. Aktarma işleminden sonra işi olmayan süpervizörlerin yeşil renkte olması lazım. Kim boşta bunu görmeliyiz. Kodu çalıştırdığımda bu sayfa tamamen değişiyor. Mevcut kod A20 ile A40 aralığına dokunmasa olur mu? Ben oraya koşullu biçimlendirme yaparak boş olan süpervizörleri görüyorum.. Eki incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Çok teşekkürler..

Ekli dosyalar