DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba,
Sorunuz net değil, siz sıra numarasımı vermek istiyorsunuz sayım mı yapmak istiyorsunuz. Eğersay ile numara verdiğiniz bölümde, fatura numarası olmadan sonuçlar doğru mu? Kontrol ettiniz mi?
Merhaba
Bu olmaz mı?
1 | 2 | 3 | 4 | |
Ürün1 Kum Set 1" | 15 | 20 | 15 | 20 |
Turuncu bölüm neden 2, sarı bölüm neden 1.
Benim sorum bu değildi. İşi formüle dökmek için mantığını açıklamanız gerekir. Mevcut eklediğiniz tabloya göre, turuncu alan 2 saymışsınız, sarı alanı 1 saymışsınız. Benim cevap almak istediğim bu, tabi yazdığınız sayım doğru ise.
Bana kalırsa eklediğiniz dosyada A sütununa olması gereken rakamları yazıp neden bu şekilde olması gerektiğini açıklayınız. Yalnız A sütununa rakamları yazarken formül kullanmayınız ve B sütunu ile birleştirmeyiniz sadece rakam yazınız.
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER(DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34")=B2
;KAÇINCI(DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34")&DOLAYLI("I"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":I34")
;DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34")&DOLAYLI("I"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":I34");0))
;SATIR(DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34"))-SATIR(B2)+1))&B2
A2:
Dizi formülüdür.
Kod:=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER(DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34")=B2 ;KAÇINCI(DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34")&DOLAYLI("I"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":I34") ;DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34")&DOLAYLI("I"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":I34");0)) ;SATIR(DOLAYLI("B"&SATIRSAY($A$2:A2)+1&":B34"))-SATIR(B2)+1))&B2