Aynı veri farklı sayfa sorunu (Adres - Mektup birleştirme)

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Günlerdir uğraştığım bir problemim var. Bir türlü çözemedim kafayı yemek üzereyim :)

Ekteki dosyayı inceleyecek olursanız durum anlaşılacaktır.

Aynı tc numarasına sahip olan kişilere ait olan kayıtların tek bir sayfada listelenmesini istiyorum.

Ama word bunları ayrı bir tc ye sahip kayıtmış gibi listeliyor. Bu da aynı kişiye ait birden çok sayfa oluşmasına neden oluyor.

Olan şey;
---------------1. SAYFA-----------------
Adı Soyadı: Ali
TC: 12312954235

Ada No Parsel No
111 23
---------------2. SAYFA--------------------

Ada No Parsel No
111 24

İstediğim Şey;
------------------1.SAYFA(TEK SAYFA)-----------

Ada No Parsel No
111 23
111 24

Umarım anlaşılmıştır arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar sorunun Adres- Mektup yoluyla çözülemeyeceğini anladım. İnternetten baya araştırdım. Bulduğum makalede sadece birleştirme sadece "dizin" olarak yapılırsa bunun mümkün olabilceği şeklindeydi. Benim ise "Mektup" türünde birleştirmem gerekiyor.

Şimdi ki sorum bunu macro ile nasıl yapabiliriz? İşin içine Word'ü katmadan istediğim hücredeki bilgileri başka bir sayfaya aktarıp nasıl gruplandırabilirim?

Excel Vers. ve Dili
TR
Arkadaşlar sorunun Adres- Mektup yoluyla çözülemeyeceğini anladım. İnternetten baya araştırdım. Bulduğum makalede sadece birleştirme sadece "dizin" olarak yapılırsa bunun mümkün olabilceği şeklindeydi. Benim ise "Mektup" türünde birleştirmem gerekiyor.

Şimdi ki sorum bunu macro ile nasıl yapabiliriz? İşin içine Word'ü katmadan istediğim hücredeki bilgileri başka bir sayfaya aktarıp nasıl gruplandırabilirim?
MERHABA,
KAFAYI YEME YAHOO :)
HERSEYIN BIR KOLAYI VARDIR.
BIRAZ AÇIKLAM YAP, ÖRNEK DOSYA ILE, YARDIMCI OLALIM.

Saygilarimla,

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TR

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ne yaptığınızı anlayamadım.

Sorunumu tam olarak anlamadınız sanırım :)

Excel Vers. ve Dili
TR
Veri adlı sayfada girdiğiniz bilgileri, liste adlı sayfada ayni kişiye ait bilgileri tek bir yerde alt alta listeliyor. Yani kişi bilgileri tek bir yerde gruplama yapıyor. Siz bu gruplamayı farklı excel sayfalarından mı yapmak istiyorsunuz, örneğin Ali ismindeki bilgileri Ali adlı bir ecxel sayfasını açıp orada mı listelensin mı istiyorsunuz ???
Dosya üzerinde örnek yaparsanız daha anlaşılır olur sanırım

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Benim anlatmak istediğim gruplama biraz daha farklı. Bir önceki mesajımda eklediğim dosyaları incelerseniz ne yapmaya çalıştığım hakkında fikriniz olabilir.

En doğrusu Adres-Mektup olayını incelemeniz.

Benim yapmak istediğim Excel deki satırları tek tek word e aktarmak yerine, macroyu kullanarak otomatik şekilde worde aktarmak.

Bunları Word de Adres - Mektup yöntemini kullanarak. Excel den verileri çekip Word e aktarıyorum fakat Word'e aktarırken her satır için yeni bir sayfa oluşturuyor.

Mesela;

Ali 12312412323 0 22 için ayrı bir sayfa
Ali 12312412323 0 23 için ayrı bir sayfa oluşturuyor.

Ama bunlar aynı kişi ve aynı sayfada olması gerekiyor. Çünkü kişi bazı sayfa hazırlıyorum.

Dediğim gibi dosyaları incelerseniz demek istediğimi anlayacaksınız.

Çok teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
TR
MERHABA,
YAPACAĞINIZ İŞLEM;
SİZE GÖNDERDİĞİM, EXCEL DOSYASINDA ÖRNEĞİN Ali İSİMLİ KİŞİYE AİT BİLGİLER ALT ALTA VERİLMİŞ,
BUNU; ALT ALT DEĞİLDE AYNI SATIRDA FARKLI SÜTUNLARDA YAN YANA YAZDIRIRSAK
WORDEN BU SATIRI SÜTUNLARI İLE ÇEKERSENİZ, Ali İSİMLİ KİŞİYE AİT TÜM BİLGİLER TEK BİR WORD SAYFASINA EKLEMİŞ OLURSUNUZ.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bunu bir arkadaş daha önermişti. Mantıklı ama benim excel de yaklaşık bu şekilde 9000 tane kayıt var. Hepsini tek tek sütunlara yan yana yazdıramam. Macro ile yapabilir miyiz bunu ?

Excel Vers. ve Dili
TR
Merhaba,
burada yapmanız gereken;
ayni isimi taşıyan kişi 9000 yerde mi yer alıyor (adı geçiyor)? Yoksa ayni ve farkli isimlerden toplam kişi isimleri sayısı mı 9000 dır ?
Eğer toplam isim sayısı 9000 ise , ayni ismi taşıyan kişi en fazla kaç yerde geçiyor olabilir ?
Doğru analiz yaparsak problemi farklı mantıkla çözebiliriz.

Excel Vers. ve Dili
TR
Sonuçta makro ile de yapsanız daynacağı bir mantık olmalıdır, önce hedef ve strateji belirlemelisiniz

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Excel de yaklaşık 1100 kişi var, toplam 9000 kayıt var.

Yani bir kişinin sadece bir parsel arazisi olabileceği gibi, bir kişinin 30 parsel arazisi de olabiliyor. Karışık yani...

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
O konuda kesin bir sayı veremem ama 20 ye kadar yapmakta fayda var. 20 den fazla arazisi olan kişiler nadir. onları elle eklerim.

Tablo alanlarını hazırlayıp ekliyorum şimdi.

Ekledim... Excel listemde bu alanlarım mevcut

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
TR
YANİ;
HER İSİM ADINA BİRDEN FAZLA ADA KAYITLI VE BU HER BİR ADAYA DA BİRDEN FAZLA PARSEL KAYITLIDIR DEĞİL Mİ?
ÖRNEĞİN;

İSİM ADA NO PARSEL NO
Ali 22 25
Ali 22 37
Ali 23 57
Ali 23 58

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Her isimde bu şekilde değil. Bazı kişilerde tek parsel de olabiliyor.

Örneğin;

İSİM ADA NO PARSEL NO
Osman 0 24
Ali 0 89
Ali 5 112
Hasan 202 75

gibi...

Mesela burda sadece Ali'nin iki tane arazisi var. Benim Excel de öyle. Bazı kişilerin 1 tane arazisi bazılarının ise 1 den fazla arazisi mevcut.

Ada ve Parsel No ları bir bütün olarak düşünün. Anladım şimdi karışıklılığı. Ada no ve parsel no birbirinden bağımsız şeyler olarak düşünün. Yani iki veri tek bir arazi anlamına geliyor.

Anlatabilmişimdir umarım :s

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
İstediğim tablo tam olarak budur. Ektedir...

Mesela tabloda Osman Fırat'a ait iki tane arazi var,

Makronun yapacağı işi maddelersek;

1. Birinci satırın TC numarasıyla İkinci satırın TC numarasını karşılaştıracak,

2. Eğer TC numaraları aynı ise İkinci satırın Ada_no ve Parsel_no sunu kopyalayıp Birinci satırın Ada_No2 Parsel_No2 kısmına yapıştıracak.

3. İkinci Satırı tamamen silecek...

Daha sonra ben Adres-Mektup birleştirme yolu ile bunları worde istediğim gibi aktarabileceğim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TR
istediğim tablo tam olarak budur. Ektedir...

Mesela tabloda osman fırat'a ait iki tane arazi var,

makronun yapacağı işi maddelersek;

1. Birinci satırın tc numarasıyla ikinci satırın tc numarasını karşılaştıracak,

2. Eğer tc numaraları aynı ise ikinci satırın ada_no ve parsel_no sunu kopyalayıp birinci satırın ada_no2 parsel_no2 kısmına yapıştıracak.

3. Ikinci satırı tamamen silecek...

Daha sonra ben adres-mektup birleştirme yolu ile bunları worde istediğim gibi aktarabileceğim.
merhaba,
örnek dosya ektedır.

Ekli dosyalar