• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

azalan sıra no vermek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar geniş bir araştırma yaptım fakat istediğimi bulamadım bu sebeple bu konuyu açıyorum. Eğer bu konunun benzeri varsa beni yönlendirirseniz çok sevinnirim. Gelelim soruma benim a sütünunda s601, d601, k601 gibi değerlerim var bu üç değeri tutup aşağıya çektiğimde s602,d602,k602,,, s603,d603,k603, şeklinde ilerliyor. Benim ihtiyacımsa s601,d601,k601 den sonra s501,d501,k501 şeklinde aşağı doğru azalması. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Selamlar,

Eğer yanlış bilmiyorsam aşağıya doğru sürüklemede excelde seriler artarak ilerlemektedir. Benim size tavsiyem bu işlemi yardımcı sütun kullanarak formülle yapmanız olacaktır. Örnek dosya ekleyerek nasıl bir sıra no oluşturmak istediğinizi açıklarsanız belki daha farklı çözümlerde üretebiliriz.

merhaba

sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz nasıl bişey istediğiniz daha net anlaşılacaktır.

ek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum. örnek bir dosya yolluyorum.

Selamlar,

Size önereceğim yöntemde ikinci sıradaki azalmış diziyi oluşturan formülü elle yazdıktan sonra kopyala-yapıştır yöntemi ile alttaki diğer dizeleri rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

S101 isimli sayfa için alttaki formülleri uygulayınız.

A10 hücresine;
Kod:
="D"&YERİNEKOY(A3;"D";"")-100

A11 hücresine;
Kod:
="K"&YERİNEKOY(A4;"K";"")-100

A12 hücresine;
Kod:
="K"&YERİNEKOY(A5;"K";"")-100

A13 hücresine;
Kod:
="S"&YERİNEKOY(A6;"S";"")-100

Şimdi formül uyguladığınız hücreleri seçip alt hücrelere kopyalayabilirsiniz. Diğer sayfalarda da bu işlemi tekrarlayıp azalan sıralama yapabilirsiniz.

Sevgili uzmanlarım önerdiğiniz metodlar tamda istediğim probleme bir çözüm. yardımlarınız için teşekkür ediyorum. kolay gelsin eyvallah ikinizede. umarım benzer problem çeken herkese faydalı bir konu olmuştur.

Daha zor bir soru sorabilir miyim aynı dosylar için mesela D601/4 şeklinde yazılmış bir yazıyı bir alta D501/4 nasıl yazdırabiliriz.

Selamlar,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Verilerinizin için "/" karakteri olmazsa formül hata verir.

Kod:
="D"&SOLDAN(YERİNEKOY(A1;"D";"");MBUL("/";A1;1)-2)-100&PARÇAAL(A1;MBUL("/";A1;1);255)

çok teşekkür ediyorum üstad

Geri