Bankada kullandığımız makine için excel yardımı

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Çalışmakta olduğum bankanın merkezi operasyon müdürlüğünde çeklerin istiflenmesi için kullanmış olduğumuz bir makina var, bu makina çeklerin alt tarafında bulunan rakamları okuyarak, istediğimiz kritere göre ayırmaya yarıyor. Fakat bunu yapabilmesi için her ay makineye .txt formatında hazırlanan verilerin bulunduğu dosyayı okutmamız gerek.

Yapmam gereken :

her ay güncellenen mutabakat listesindeki çek verilerini banka sırasına göre sıralayıp, her bankaya ait verileri ayrı bir txt dosyasına (banka banka)kaydetmek.

Sorun şu :

Ekteki dosyaya aylık mutabakat listesini yükleyip PARÇAAL komutuyla çeklerin banka, şube kodu, hesap numarası gibi bilgilerini ayırıyorum. Daha sonra banka koduna göre sıralayarak alt alta bankalara göre diziyorum. Fakat burdan sonrasında benim excel bilgim "buraya kadar" diyor.

Sizden ricam, her bankayı ayrı ayrı txt dosyasına kaydedebileceğim bir formül yada ne gerekiyorsa artık :)

Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba, işyerinde ofis 2007 kullandığımız için maalesef 2003 nasıl çevrilir bilmiyorum. xlsx uzantısını xls yapıp gönderdim ama, 2003 te çalışır mı pek emin değilim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba, işyerinde ofis 2007 kullandığımız için maalesef 2003 nasıl çevrilir bilmiyorum. xlsx uzantısını xls yapıp gönderdim ama, 2003 te çalışır mı pek emin değilim.
Dosyanız 2003 sürümü ile ektedir.

Ancak ne yapmak istediğinizi pek anlayamadım.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
yurttas, ilginiz için teşekkür ederim.

kısaca şöyle anlatayım isterseniz, Sayfa1 deki kodları banka koduna göre sıraladıktan sonra her kodu ayrı bir txt dosyasına kaydetmek istiyorum. Yani örneğin C sütununda "010" kodunu içeren bütün kodları (A sütunundakileri) bir txt dosyası olarak kaydetsin. Mümkün müdür? Sanırım visual basic gerekiyor bunun için. Sayfa 2 de açılır menü ile yapmaya çalıştım ama beceremedim. İstediğim şuydu, açılır menüden seçtiğim kriteri TAMAM butonu ekleyerek, tıkladığımda .txt dosyasına kaydetmesiydi.