• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başlangıç Tarihini Değiştirme

ckarabacak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
İyi Akşamlar iyi çalışmalar Arkadaşlar

Ekli dosyada da açıklamaya çalıştığım gibi İlgili ay içinde giriş yapılan tarihe göre ilgili ay sonuna kadar tarih belirlemek için yardım edermisiniz.

Ekli dosyalar

Deneyiniz.

B4;
C++:
=MAK(B2;C2)

B5; (Tablo sonuna kadar sürükleyiniz.)
C++:
=EĞERHATA(EĞER(AY(B4+1)<>AY(B4);"";B4+1);"")

Korhan Hocam Merhaba

Formül iki aşamalı olduğu için dosya kullanıcılar için hata yapma olasılığı doğuyor.(tablonun başlama noktasından aşağı çekiliyor)
Sizden ricam benim size yolladığım dosyadaki formül üzerinde değişiklik yapma imkanımız varmı?

Deneyiniz.

C++:
=EĞERHATA(EĞER(AY(MAK($B$2;$C$2)+SATIR(A1)-1)<>AY(MAK($B$2;$C$2));"";MAK($B$2;$C$2)+SATIR(A1)-1);"")

Korhan Hocam Merhaba

Son Formülünüz için teşekkür ederim.

İyi günler iyi çalışmalar dilerim

Korhan Hocam Tekrar Merhaba

Dosyada Çalışırken bir sorunla karşılaştım daha doğrusu yaptığım değişiklik sonucu sorun oluştu.
c2 hücresindeki tarih formatını değiştirdiğimde sonraki ayda c4 hücresinde doğru sonuç vermiyor.

Dosyada daha açıklamalı ve örnekli anlatmaya çalıştım.

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Metin formatından tarih formatına çevirmek istiyorsanız formülde C2 yazanların sonuna +0 ekleyin.

Neden L2'deki formülü C2'de de kullanmıyorsunuz? Orda Haziran'ın büyük harfle yazılması (HAZİRAN) çok mu önemli?

Eğer önemliyse C2'deki formülü değiştirmeden B4'te aşağıdaki formülü kullanın:

=EĞERHATA(EĞER(AY(MAK($B$2;TARİH(YIL($I$1);$G$2;1))+SATIR(A1)-1)<>AY(MAK($B$2;TARİH(YIL($I$1);$G$2;1)));"";MAK($B$2;TARİH(YIL($I$1);$G$2;1))+SATIR(A1)-1);"")

Ek olarak bir bilgilendirme yapma gereği hissettim.

METNEÇEVİR, BÜYÜKHARF gibi fonksiyonlar metinsel ifadeler döndürür. Bu sebeple bu fonksiyonlar sonucunda elde edilen veriyi eğer yapısı uygunsa sayısal değere çevirmek için aşağıdaki teknikler kullanılabilir.

=Veri * 1
=Veri + 0
=Veri / 1
=--Veri
=SAYIYAÇEVİR(Veri)

Sn. Korhan Ayhan, Sn. Mahir64 ve Sn Yusuf44 İyi Akşamlar

İlgilinize ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar Dilerim.

İyi çalışmalar.

Geri