Bazı verilerin başka sayfaya aktarılması

Katılım
11 Aralık 2005
Mesajlar
170
Arkadaşlar; ekli tablo ile bankada müşterilere verdiğimiz kartların kaydını tutuyoruz. Örneğin 8. sıradaki "Kemal Kardeş" in kartını verdik. "Kemal Kardeş" in olduğu 9.satırı siliyoruz. Böylece her an elimizde kalan dağitilmayan kartları görüyoruz ve haftada bir sayım yapıp tutturuyoruz. Ancak bazen teslim ettiğimiz bir kartın bilgileri gerekiyor. Hangi tarihte kim teslim etmiş gibi. Benim istediğim " örneğin 1. Hasan Özcanı mı teslim ettik. Ya teslim eden sütununa ya da teslim tarihine bir tarih girince sistem o kartın verildiğini anlasın ve onu bu sayfadan çıkarıp 2. sayfada listelemeye başlasın.Yani ordada teslim edilenlerin kaydı tutulsun. (amin) bu ne yav. Yarım sayfa anlatmışım. Bi bakarsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
12 - Örnek dosya eklediğinizde ise sorunuzu dosya içine değil (isterseniz orayada yazın) ama foruma yazmanızda fayda var. Hiçbir ipucu olmayan bir dosyayı indirmektense hiç indirmemeyi tercih edebilirsiniz sizde.

Bakınız : Forum kuralları http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=1323

Bunun amacı sorunuzun çözümü hakkında hiç fikri olmayan arkadaşlarımız boşuna dosyayı indirip servera ek yük vermesin ve vakit kaybetmesin.

Bu arada istediğiniz makro ile çok rahat yapılır ama kendiniz makro bilmiyorsanız bence Excel'in Veri>Süz>Otomatik süz özelliğini öğrenmeniz istediğinizi manüel olarak yapmak için yeterli.

Hafta içinde kart verildikçe veriliş tarihini ve ismini bu şekilde girin ve diyelim haftasonu gözden geçirme yapacağınızda SÜZ ile dolu hücreleri süzüp diğer sayfaya cut-paste yapın ve esas sayfada boşalan satırları silin. Bunu yapmayı alışırsanız 3-5 sn sürer bu dediğimi yapmak.
 
Katılım
11 Aralık 2005
Mesajlar
170
Süz komutunu denemdim ama

Sevgili danersin, süz komutunu denemedim. Ama makronun daha iyi olacağını düşündüm. Çünki bu dosya bir bilgisayarımızda paylaşıma açık bir dosyada yüklü. Herkes kart teslim edebiliyor. Sadece teslim eden adını ve tarihini yazıp kapatıyor dosyayı. Yani otomatik olarak olsa sanki daha şık olacak gibi düşündüm.
 
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
112
Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Uygulamasını yaptığım Ek'teki dosya belki işinize yarayabilir.
 
Katılım
11 Aralık 2005
Mesajlar
170
Sayın yasso

Önce çalışma için teşekkür ederim. Çok güzel olmuş. Birkaç hususa dikkatinizi çekeceğim, mümkün mü bilmiyorum.

1. Teslim Kontrolü veya İsimden Kontrol yapınca sonuçları önizleme ekranında getiriyor. Normal sayfa olarak getiremez mi?

2. Teslim Kontrolünü çalıştırdığımızda altta toplam satırı var. Oraya teslim edilenlerin yada duranların adedini yazdırabilir miyiz ?

3. Ayrıca bu liste yaklaşık 2000 kişilik. Kart sayısında bir sınırlama yok değil mi? Ne bileyim kodlar falan ona göre mi yazılmış ?
 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
sorunun cevabı

bunu iki şekilde yapabilirsin 2 sayfa yapmana gerek yok. Veriyi süzerek bunu yapman mimkin yok 2 sayfa kullanacağım diyorsan Eğer (teslim eden="";Adı soyadı;"")
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz. E sütununa bilgi girişi yaptıkça veriler diğer sayfaya otomatik aktarılacaktır. Umarım faydası olur.
 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
veriyi süz

arkadaşım bunun için ayrı sayfa yada silmene gerek yok veriyi süz verdiklerin sütununda boş olanlar dediğinde vermediklerin listesini alırsın. Yok illede 2 sayfa yapacağım dersen bunuda 1. sayfada bulunan verildi sutununda eğer kullan
eğer (verildi sutunu="";adı soyadı;"")
 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
veriyi süz boş olanları göster dediğinde kartlarını almayanlar ortaya cıkar
sonra 2 sayfaya taşıyacam diyorsan kopyala yapıştır
 
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
112
Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Sayın Cengizhan09 teslim edilenlerin veya edilmiyenlerin sayısını rapor sayfasının A sütunundaki satır numaralarından görebiliyoruz. Baskı önizlemeyi kapattıktan sonra normal sayfa görünümüne geçiyor zaten, ama baskı önizleme ve toplam kısmını kaldırmak isterseniz koddan bu kısımları kaldırabilirsiniz.
 
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
205
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003 EXCELL 2003
merhaba

ben de sizin yapmak istediğiniz programın değişik bir versiyonun yapmak istiyorum eğer bir cevap alırsanız bana da söyler misiniz örnek dosya ekte. yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla
 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Önce çalışma için teşekkür ederim. Çok güzel olmuş. Birkaç hususa dikkatinizi çekeceğim, mümkün mü bilmiyorum.

1. Teslim Kontrolü veya İsimden Kontrol yapınca sonuçları önizleme ekranında getiriyor. Normal sayfa olarak getiremez mi?

2. Teslim Kontrolünü çalıştırdığımızda altta toplam satırı var. Oraya teslim edilenlerin yada duranların adedini yazdırabilir miyiz ?

3. Ayrıca bu liste yaklaşık 2000 kişilik. Kart sayısında bir sınırlama yok değil mi? Ne bileyim kodlar falan ona göre mi yazılmış ?
Bunu normal sayfadan kastın aynı sayfa ise mümkün değil bunu yapmanın diğer bir şekli var oda süzme yaptırmaktır. Süz senin tüm derdine care olacaktır
 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
excel 2000
ben de sizin yapmak istediğiniz programın değişik bir versiyonun yapmak istiyorum eğer bir cevap alırsanız bana da söyler misiniz örnek dosya ekte. yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla
dosyanın istediğiniz şekle getirdim farklı bir şey olursa bildirirsiniz
 
Katılım
11 Aralık 2005
Mesajlar
170
Sevgili Cost Control

Ekli dosyayı daha önce senin yardımınla düzenlemiştim. Şimdi şöyle bir fantezi düşünüyorum :). (Çok oluyorum ama fikir de verseniz olur ) Bu dosyaya 3, 4 arkadaş girip kart teslimi yapıyor. İsimlerini yazıyorlar ve diğer sayfaya otomatik atıyor.

Ancak; Diyelim Filiz teslim etti oraya xxx diye birşeyler rastgele yazdı yine tabiki diğer sayfaya attı. Şimdi fantezi şu :

1.) Bu tabloya şifre ile girilse ama herkesin kendi şifresi olsa ve kart teslimine isim yazınca ismin yanına ne bileyim o kişinin sicili de çıksa, ya da

2.) 4 kullanıcıya bir kod versem ben. Kimse diğerinin kodunu bilmeseve herkes kart teslimi yaptığında kendi kodunu girsin. Sistem o kodu tanıyorsa kart teslimini yapıp diğer sayfaya teslim eden kişinin ismini yazarak atsın. Öyle bir kod yoksa hiç bi iş yapmasın.

mesela : filiz=123
birol = 345

gibi...

Yada sizin aklınıza başka bir çıkış yolu geliyormu ?
teşekkürler....
 
Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosyanızda E sütununu "Genel" olarak biçimlendirdikten sonra aşağıdaki kodu "Teslim Edilmeyenler" sayfasının kod bölümüne (eski kodu silip) uygulayın. Umarım faydası olur.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [E4:E65536]) Is Nothing Then Exit Sub
    If IsEmpty(Target) Or InStr(1, Target.Address, ":") <> 0 Then Exit Sub
    If Target <> "" Then
    Set S1 = Sheets("Teslim Edilmeyenler")
    Set S2 = Sheets("Teslim Edilenler")
    Satır = Target.Row
    Son1 = S2.Range("B65536").End(3).Row + 1
    If Target <> 123 And Target <> 456 And Target <> 789 Then
    MsgBox "Kart teslim etme yetkiniz bulunmamaktadır.", vbCritical, "UYARI !"
    Target.Select
    Exit Sub
    End If
    If Target = 123 Then 'Bu satır kullanıcı kodunu ifade eder.
    Application.EnableEvents = False
    S2.Range("B" & Son1 & ":" & "D" & Son1).Value = S1.Range("B" & Satır & ":" & "D" & Satır).Value
    S2.Range("E" & Son1).Value = "Filiz"
    S1.Rows(Satır).Delete
    Application.EnableEvents = True
    ElseIf Target = 456 Then 'Bu satır kullanıcı kodunu ifade eder.
    Application.EnableEvents = False
    S2.Range("B" & Son1 & ":" & "D" & Son1).Value = S1.Range("B" & Satır & ":" & "D" & Satır).Value
    S2.Range("E" & Son1).Value = "Birol"
    S1.Rows(Satır).Delete
    Application.EnableEvents = True
    ElseIf Target = 789 Then 'Bu satır kullanıcı kodunu ifade eder.
    Application.EnableEvents = False
    S2.Range("B" & Son1 & ":" & "D" & Son1).Value = S1.Range("B" & Satır & ":" & "D" & Satır).Value
    S2.Range("E" & Son1).Value = "Ahmet"
    S1.Rows(Satır).Delete
    Application.EnableEvents = True
    End If
    Say = WorksheetFunction.CountA([B4:B65536])
    If Say = 0 Then Exit Sub
    If Say = 1 Then
    [A4] = 1
    Exit Sub
    End If
    If Say = 2 Then
    [A4] = 1
    [A5] = 2
    Exit Sub
    End If
    If Say > 2 Then
    [A4] = 1
    [A5] = 2
    Range("A4:A5").AutoFill Destination:=Range("A4:A" & Say + 1), Type:=xlFillDefault
    End If
    Son2 = S1.[B65536].End(3).Row
    Son3 = S2.[B65536].End(3).Row
    S1.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$E$" & Son2
    S2.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$E$" & Son3
    End If
End Sub
 
Katılım
11 Aralık 2005
Mesajlar
170
Cost Control teşekkür ederim.

Cost Control teşekkür ederim.
 
Üst