Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba;
Daha önceden forumdan aldığım bir kod. Bu kendinize göre uyarlayabilirisniz. Öncelikle bir modül ekleyip bu kodu yazın. Dosya yolunu değiştirebilirisniz.
Sub JPEGYAP()
Dim ws As Worksheet
Dim rng As Range
Dim tempChart As Chart
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("Sheets(1)") ' Sayfa ismini değiştirebilirsiniz.
Set rng = ws.Range("B5:T26") ' Resim almak istediğiniz aralığı değiştirebilirsiniz.
Set tempChart = Charts.Add
rng.CopyPicture Appearance:=xlScreen, Format:=xlPicture
tempChart.Paste
tempChart.Export "C:\image.jpg", "JPEG" ' Dosya Yolunu Buraya Yazabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Excelde bir sayfayı jpg olarak masaüstüne kaydetmek istiyorum. Makro kodum bundan 2 sene önce sorunsuz çalışıyordu tekrar kullanmam gerekti ancak şuan masaüstüne kaydediyor fakat boş bir resim olarak kaydediyor nerede hata olduğunu bulamadım. Excel 2016 kullanıyorum Windows...
İyi günler. Forumda araştırarak eklediğim exceldeki gibi bir kod elde ettim. Sorunum makroyu F5 ile başlattığımda resim çekip dışa aktarıyorken boş çerçeve olarak çıkıyor. Fakat elle F8 ile tek tek satırları geçince resim başarılı bir şekilde dışa aktarılıyor. Bu konuda yardımlarınızı...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.