Belirli Hücrelerin silinmesi

Katılım
17 Mayıs 2005
Mesajlar
57
Excel Vers. ve Dili
Office XP Prof
Bütün arkadaşlara iyi çalışmalar: Arkadaşlar Personel bilgilerini tuttuğum bir dosyam var. Bu dosyada 70 personel bulunmakta ve özlük bilgileri ilgili satıra işlenmiş. Şöyle bir makroya veya formüle ihtiyacım var. Diyelim 15'inci satırda bulunan personel naklen gitti. Naklen giden personele ait 15. satırdaki B15,D15,E15,F15,G15,H15,J15,..... hücrelerdeki bilgileri silmek istiyorum.(Ek dosyada hangi hücrelerin silineceğini de belirttim.) Tek tek silmek istediğimde bazen formül bulunan hücreleri de sildiğimden riskli oluyor. Onun için, makro çalıştığında hangi satırı silmek gerekiyorsa satır nosunu yazdığımda ilgili ilgili sütundaki hücre bilgilerin silinmesi gerekmektedir. Yardımcı olursanız sevinirim. (Dosya ekinin incelenmesi halinde isteğim daha iyi anlaşılır sanırım. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Katılım
4 Mart 2007
Mesajlar
38
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 İngilizce-Türkçe
sanırım bu kod işinizi görür

Sheet3.Cells(15, 1).EntireRow.Delete= 15. satırdaki kaydı siler.
Ancak kaydı aratacaksanız? kaç satır olduğunu buldurup buradan hareketle döngü kurabilirsiniz.

Umarım işinize yarar.



yer = Sheet3.Range("A65535").End(xlUp).Row

cevap = MsgBox("seçili kaydı silmek istediğinize eminmisiniz?", vbYesNo)

If cevap = vbYes Then
For i = 2 To yer
If ComboBox1.Value = Sheet3.Cells(i, 1).Value & " " & Sheet3.Cells(i, 2) Then
Sheet3.Cells(i, 1).EntireRow.Delete
k = 1
MsgBox "kayıt silinmiştir"
Exit For
End If
Next
If k = 0 Then MsgBox "aranılan kayıt bulunamadı"

Else
MsgBox "işlem iptal edildi"
End If
 

Mahmut Kök

Özel Üye
Katılım
14 Temmuz 2006
Mesajlar
878
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
ilgili satırı belirledikten sonra .clearcontents uzantısı ile silebilirsiniz. Mesela;

a = 2 'için
Range("A" & a & "," & "C" & a).ClearContents



2. (a=2) satırdaki belirtilen hücreleri (A,C) siler. Kendinize uyarlayabilirsiniz sanırım.
 
Katılım
17 Mayıs 2005
Mesajlar
57
Excel Vers. ve Dili
Office XP Prof
Arkadaşlar benim makro bilgim yok. İhtiyaç duyduğumda örnek dosyayı gönderip siz değerli arkadaşlardan yardım alıyorum. Yine öyle oldu ancak ekteki dosya üzerinde makro oluşturup yaparsanız çok iyi olacak. Şimdiden teşekkürler
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,549
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeyi yaptım. İncelermisiniz. Umarım faydası olur.
 
Katılım
17 Mayıs 2005
Mesajlar
57
Excel Vers. ve Dili
Office XP Prof
İstediğim makro bu şekilde idi. Tüm arkadaşlara Teşekkür ediyorum. Ayrıca ve Özellikle "COST CONTROL" arkadaşıma bu saatte ilgilenip cevap yazdığı için. İyi çalışmalar diliyorum.
 
Üst