Belirli sayı katlarında uyarı verme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar merhaba...ben excelde çözemediğim bi konuda yardım almak istiyorum... devamlı artarak giden bir toplam var , ben bu toplamın belirli sayıların katlarını geçtiğinde uyarı vermesini istiyorum....yani toplamımız atıyorum 300 ve 300 ün katlarını her geçtiğinde bana "aaa" uyarısını versin yani 300 ü geçince versin 600 ü geçince versin 900 ü geçince versin gibi...şimdiden yardımlarınız için tşk ederim..

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-12-2023
örnek bir dosya eklermisin.
sadece 300 ve üzerinde mi uyar verecek

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
örnek d2 ile d15 arası hücreleri blokla
biçimlendirmeden koşullu biçimlendirme
açılır kutucuktan formula is işaretle yanındaki formul kutucuğuna
şu formulu yaz
=eğer(d2>=300;1;0)
alttaki formata tıkla yazı karkterlerini erngini seç
ok
d2 den d15 kadarki hücrelere 300 ve üzeri girdiğinde hücre renklenecek
böye bir şeymı istediğin

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
konunla ilgilenirmisin

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
konunla ilgilenirmisin
Merhaba,
Sayın metin80,
Sayın maisea'nın son aktivitesi bugün saat 10.18 dir. Yani siz yanıt vermezden önce netten ayrılmış ve bir daha dönmemiştir. Soru soran kişinin sürekli forumda kalması gibi bir zorunluluk yoktur. Çok çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda da kalmış olabilir.
Hoşgörünüze sığınarak, yukarıdaki ifadenizi hoş karşılamadığımı belirtmek isterim.

Sayın maisea,
Ekli dosyayı inceler misiniz? Sanırım böyle birşey istiyorsunuz.

Hoşçakalın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value Mod 300 = 0 Then MsgBox "aaa"
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşalar ilginiz için tşk ederim bu kadar hızlı cevap geleceğini beklemiyordum..sayın metin80 sadece 300 için değil 2 farklı değer var ve iki farklı uyarı vermesini istiyorum.. ayrıca sayın dede anlayışınız için tşk ederim...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sayın dede ekteki çalışmanızı inceledim sanırım kod çalışmıyo yanlışlık var biryerlerde...yanlız benim istediğim şeyde iki değişken var yani 300 ü ve katlarını geçince bir uyarı ve 150 ve katlarını geçince farklı bi uyarı vermesini istiyorum....birde vba kodlarını pek anlayamadım...anlamamı kolaylaştıracak bitakım şeyler varsa elinde paylaşabilir misin?
şimdiden tşk...

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
sayın maisea
kusura bakmayın
yanlış anlaşıldım galiba
konunla ilgilenirmisin derken bu şekildeyse ok lermisim babında demiştim.

burada 150 ve üzerinde farklı
300 ve üzerinde farklı
600 ve üzerinde farklı
burada kaç değişken olacak
size verdiğim formulde değişkenleri uyarlıya bilirsiniz
koşullu biçimlendirmede 3 ayrı koşul belirtebiliyorsunuz
cell volue is yanındaki kutuya betwen (arasında) ilk formul kutusuna 150 yaz diğerine 300 yaz şekillendir renk ver format kısmından
daha sonra alta add yazan yere tıkla
bu sefer ilk kutucuğa300 diğerine 600 yaz
şekillendir

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Sayın maisea,

İlk mesajınızda,
....yani toplamımız atıyorum 300 ve 300 ün katlarını her geçtiğinde bana "aaa" uyarısını versin yani 300 ü geçince versin 600 ü geçince versin 900 ü geçince versin gibi....
diyorsunuz. Şimdi ise;

....yanlız benim istediğim şeyde iki değişken var yani 300 ü ve katlarını geçince bir uyarı ve 150 ve katlarını geçince farklı bi uyarı vermesini istiyorum........
diyorsunuz. İsteğinizi baştan tam olarak yazarsanız forumda kirlilik yaratmamış oluruz.
Kodun çalışmaması konusuna gelince; Örnek dosyayı incelemenizi öneririm. Örnek dosyada çalışıyor. Kodun ilgili sayfanın kod bölümüne yazılması gerekiyor.

İki ayrı parametre için kodu aşağıdaki şekilde değiştirip deneyebilirsiniz.

Kodun açıklamasına gelince: A sütununda değişiklik yapıldığını algılayıp (Change) yapılan değişikliğin sayısal olup olmadığına bakıyor. Sayısal ise önce 150 ye bölüyor ve kalan sıfır ise mesaj veriyor. Aynı işlemi 300 için de yapıyor.
Ancak, 600 hem 150 nin katı hemde 300 ün katı. Bu durumda ne yapılacağını belirtmediğiniz için 150 nin katı olarak mesaj yazdırdım.
Aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod bölümüne aktrırsanız A kolonu için çalışır.

Hoşçakalın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Not IsNumeric(Target.Value) Then Exit Sub
    If Target.Value Mod 150 = 0 Then
    MsgBox "Girilen sayı 150 veya katı..."
    Exit Sub
    End If
If Target.Value Mod 300 = 0 Then MsgBox "Girilen sayı 300 veya katı..."
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar çok tşk ederim problem çözüldü gibi...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Benze bir soru olduğu için yeni bir konu açmadan buradan sormak istedim. Ekteki dosyada da yazıyor açıklaması yardımcı olursanız çok sevinirim :))

bu tablo bir lokomotifin çalışma saatlerini göstermekte. Her ay girilen saat toplamı sarı kutucukta birikir. Benim istediğim bakım sürelerini altında başka bir kutucukta göstermesi. 350 saatte bir bakım süresi gelmekte. Bakım süresi sıfırlandığı zaman bu kısmından emin değilim ama mümkünmüdür bir yere e posta göndermesi :) Teşşekür ederim

Ekli dosyalar