berber takip calismasi hk.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2028
Arkadaslar,
Mahallemizin berberi, kisiler ile ilgili veri tutmak istegi ile ilgili konustuk, siz degerli arkadaslardan ogrendigim kadariyla asagidaki linkteki calismayi yaptim. Altın üyeyim, dosya boyutu büyük olduğundan direkt eklemedim. 711 kb

https://s4.dosya.tc/server11/yhfh41/berber_dincer_deneme_2.xlsx.html

Mevcut hali ile dosyanın çalışması rahatlatılabilir mi, açılırken biraz yavaş açılıyor. Farklı formüller, ad tanımla vs. Çok veri girdiğinde dahada yavaşlar mı? Birde arkadaşın bilgisayarının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Makrosuz bir iyileştirme olabilirse çok iyi olur.

Saygılarımla.

index in A4 ünde 2000 kişilik veri doğrulama var
index sayfasında 2000 satırlık formüller var
Veri sayfasında 10000 satırlık formüller var
Kisiler sayfasına 2000 kisilik bir formul var
1 sayfasında 5000 satırlık formuller var

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın zetkatamet

Boş göründüğü halde 19000 satır formül içeren dosyanız , veri girdikçe daha da ağırlaşabilir ve formüller kolaylıkla bozulabilir.

Sayfalara dokunamayacağınız bir userform ve makro ile çözümü istememenin başka bir nedeni var mı ?

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Sn. Cems, geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Genelde çalışmalarım bu şekilde makro konusunda bilgim yok. Birde şöyle bir durum var, yardımcı olmaya çalıştığım kişi çeşitli isteklerle geldiğinde geliştirilmesi için buradan sürekli yardım istemem gerekecek. Bu tarz çalışmaları makrosuz hızlandırma başka bir yöntem var ise öğrenmek isterim. Örneğin ad tanımlama işe yarayabilir mi?

Rica etsem makrosuz iyileştirme yönüyle değerlendirebilir misiniz? Böylelikle başka çalışmalarımdada kullanabilirim. Umarım olabilir.

Olamıyorsa; makrolu çalışmada olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim.
İyi hafta sonları.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Makrosuz da makrolu da olabilir .
Sonucun ne olduğunu artık kullanan görebilir , ben bilgi için data girdikçe formüllerle birlikte dosyayı yavaşlatabilir demiştim . Makrosuz işlemlerde , sorunlarla karşılaşmamak amaçlı olarak ilgilenmediğimden bu yolla dosya çalıştırma konusunda iyi değilim , sanırım bu dalda daha bilgili bir üye yardımcı olabilir. Makrolu olan ise , ilk beklentiniz olan makrosuz çözüm gerçekleşmezse gidilecek bir yol, zira şahsi işgünü ile beraber teslimi bir kaç gün sürebilir.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Tekrar teşekkürler. Beklemedeyim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Daha fazla açıklama ve beklenen sonuçların ne olduğunu belirtirseniz. Daha da geliştirilebilinir.

.

Ekli dosyalar

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
İlginize teşekkürler İdris bey,
Şimdilik arkadaş tek berber, siz 2.berber de olabilir diyede de düşünmüşsünüz.

Arkadaşın yaklaşık 500 müşterisi varmış (rakam bayağa iyi :)), 500 de sabit müşteri dışı gelse diye tahmin ediyorum. 1000 kişilik müşteri altyapısı olabilir. Müşterilerin girişini yaparken mükerrer girişi nasıl engelleyebiliriz, müşteri listesi yapıp her birine sicil no gibi numara verilir diye düşünmüştüm.

Sorgulama esnasında, hem kazancını hesaplayabilecek, hemde seçtiği kişi ile ilgili döküm oluşturabilecek. Kişi şu tarihlerde gelmiş, şu işlemler yapılmış, ödemeleri de bunlar gibi döküm gösterecek. Hatta grafik destekli olursa harika olur.

Sanırım pivot tablo kullandınız, müsait bir zamanınızda yaptığınız yada yapacağınız dosyayı anlatabilir misiniz?
sheet 1 de veriler girildiğinde tablonun etrafı mavi oluyor sanırım bir alan belirlenmiş, bir satır açık mavi, bir satır beyaz. Bu kısım pivot tablo ile mi yapılıyor?

Emeklerinize sağlık.
Saygılar.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Sheet1'de Table - Tablo var. buna veri girildikçe genişliyor. Ve Sheet2'deki Pivot tabloya kaynak oluşturuyor. Her ikisi de oldukça esnek.

.

Ekli dosyalar

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Sheet1'de Table - Tablo var. buna veri girildikçe genişliyor.
İdris bey bu işlem nasıl yapılıyor, çok güzel bir özellik imiş. E sütununda da veri doğrulama var. Satır ilave edildiğinde otomatik veri doğrulama nasıl geliyor?

Bu dosyayı iyice öğrendiğimde, kendimce bayağa yol katetmiş olacağım.

İyi akşamlar.
Saygılar.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Teşekkürler Sn.İdris bey,
İncelemeye başladım.
İyi günler.