Bilgi Aktar.

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06/10/2023
Hayırlı sabahlar arkadaşlar. Ekli dosyamda aktar butonuna bastığımda o sütun ismini örneğin f girdiğimde sütundaki bilgilere göre yeni sayfalar açılıyor ve bilgiler aktarılıyor. Burası tamam. Bilgi değişikliği olduğunda tekrar aktarma ihtiyacı olduğunda açılan sayfadaki bilgilerin güncellenmesi gerekiyor. ama bilgiler aktarılmıyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu durumda değişmeyecek bir alan belirlemeniz gerekiyor. Bu alan sayfalarda kontrol edilerek güncelleme işlemi yapılabilir.

Böyle bir alanınız var mı?

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
06/10/2023
Bu durumda değişmeyecek bir alan belirlemeniz gerekiyor. Bu alan sayfalarda kontrol edilerek güncelleme işlemi yapılabilir.

Böyle bir alanınız var mı?
1 numaralı sayfadan a2 den başlıyor g ye kadar aktarılıyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ben ne sordum? Siz ne cevap verdiniz...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Şöyle açıklayayım;

Bir sütun belirleyip aktarım yapıyorsunuz.
Sonra aktarılan verileri düzeltmek istiyorsunuz.

Excel sizin hangi veriyi düzelteceğinizi nereden bilecek? İşte bunun için yazılım dilinde ID olarak nitelendirilen benzersiz bir alan olması gerekiyor. Bu TC No olabilir, sıra no olabilir.

Sizinde değişiklik yapmak için böyle bir alan belirlemeniz gerekiyor.

Bende mesajımda bunu kast ederek sorumu yöneltmiştim.

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
06/10/2023
Şöyle açıklayayım;

Bir sütun belirleyip aktarım yapıyorsunuz.
Sonra aktarılan verileri düzeltmek istiyorsunuz.

Excel sizin hangi veriyi düzelteceğinizi nereden bilecek? İşte bunun için yazılım dilinde ID olarak nitelendirilen benzersiz bir alan olması gerekiyor. Bu TC No olabilir, sıra no olabilir.

Sizinde değişiklik yapmak için böyle bir alan belirlemeniz gerekiyor.

Bende mesajımda bunu kast ederek sorumu yöneltmiştim.
Hocam örneğin F sütununu aktaracağım. F sütununda bulunan İzinli şahıslar izinli sayfası denen yeni sayfa açılarak aktarılıyor. F sütununda daha sonra bir değişiklik olduğunda aktardığımda aktarma yapamıyorum. O sayfaları silip tekrar aktarma yapabilir mi. acaba.
216782

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Bu durumda makro ilk olarak daha önce aktarım yapılan sayfaların hepsini silecek sonra yeniden sayfalara aktarım yapacak.

Doğrumu anladım.

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
06/10/2023
Hocam emeğinizi için çok teşekkür ederim. Herhalde derdimi tam anlatamıyorum. Buda benim zaafım yapmak istediğimi tam anlatamıyorum. Sayfa aktardıktan sonra yeni açılan sayfalar yerinde kalacak, içerikte değişiklik yapılınca aktardığımda kayıtlı sayfaların yalnızca bilgileri değişecek, yeni sayfa oluşacaksa yenisi oluşacak. Benim size verdiğim bilgiler doğrultusunda yaptığınız dosyada F sütunu aktardığımda yeni oluşan sütunlar, D sütunun aktarılmasıyla siliniyor. İyi çalışmalar diliyorum.

Ekli dosyalar