Bilgileri getirme hk.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Merhaba,
Hayırlı Akşamlar Parametreler sayfasındaki b2 hücresindeki veri doğrulamayı bir adet daha yeni sayfa açmak istiyorum. Allah sizden kat kat razı olsun. seçtiğim şirketlerin yeni bir sayfa açarak orda grafik oluşturmak ve sizin yapmış olduğunuz veri doğrulamayı kullanarak şirketlerin istatisliklerini grafik üzerinde görmek istiyorum. sizi çok meşgul ettiğimi biliyorum. lütfen hakkınızı helal edin.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
Merhaba,
Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz. parametreler sayfasındaki verileri yeni bir sayfa açarak grafik oluşturmak istiyorum. sıkıntı parametreler sayfasında b1 de bulunan açılır kutudan seçtiğim bilgilerin istatistikleri geliyor. yeni açacağım sayfada yaptığım açılır kutuda bu istatistik bilgiler gelmiyor. gelmediği içinde oluşturacağım grafikte hiç bilgi görünmüyor.bunun bir çözümü var mı bilmiyorum.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
Yapmak istediğinizi tam olarak anlayamıyorum.. anladığım ise parametreler sayfasının aynısından bir tane daha oluşturmak.. eğer öyle ise, parametreler sayfa adına sağ klik yapın ve taşı kopyala seçeneğini secip alttaki kopya oluştur kutucuğunu tikleyip tamam diyin..
eğer yanlış anladıysam örnek tablonuzu tam anlaşılır şekilde tekrar ekleyin, yarın bir bakayım.. suanda telefon girdiğim icin yardımcı olamayacağım..

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
merhaba,
Günaydın tirEdsOul Hocam eklemiş olduğum örnekte istatistikler sayfasına koymuş olduğum grafikleri Parametrelerdeki açılır kutudan seçmiş olduğum şirketlere göre bilgiler grafiklere yansıyor. benim istediğim ise istatistikler sayfasına koyduğum açılır kutudan grafiklere bilgiler yansıtmak istiyorum. lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
Sn valentino06, benim bilgim dahilinde yapılabilecek en mantıklı iş; parametreler sayfasının aynısından bir kopya oluşturup, satır ve sütun renklerini beyaza boyarsınız ve grafiğinizi o sayfaya yerleştirirsiniz. Diğer türlü parametre sayfasınızdaki tüm formülleri İstatistikler sayfasının A1 hücresine göre düzenlenmesi gerek, bu da parametreler sayfasında şirket değiştirmek için devamlı istatistikler sayfasına girip şirketi seçmeniz anlamına gelmektedir.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
merhaba,
tirEdsOul Hocam İş kazası kayıt sayfasındaki tarihleri ay çevirmek ve parametrelerde aylık istatistikleri görmek istiyorum. Ocak ayında kaç adet iş kazası olmuş gibi ve diğer ayları aynı şekilde görebilirmiyiz. lütfen son kez yardımcı olabilirmisiniz. Çok teşekkür ederim.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
Merhaba;
Yardımcı sütun olarak Z sütununa tarih eklendi, isterseniz görünmeyecek başka bir yere taşıyabilirsiniz. Bu tarihe bağlı olarak "I1" hücresine de ayrıca ilgili ayı seçmek için açılır liste eklendi. Buradan dilediğiniz şekilde raporunuzu sorgulatabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
tirEdsOul Hocam Harikasınız çok teşekkür ederim. çok güzel oldu. fakat aylar kısmından ocak ayını seçtiğim zaman istatistik ve parametre sayfasındaki Ocak ayındaki şirketlerin dökümünü alamıyorum inşallah bir yerde hata yapmamışımdır.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
İstatistik sayfasında ben herhangi bir değişiklik yapmadım. Parametre sayfasında ise Ocak ayı seçildiğide, şirket bölümünü tümü ya da herhangi bir şirketi seçtiğiniz de ise Ocak ayına ait bilgiler gelmektedir.
Dilerseniz kendi düzenlediğiniz hali ile tekrar yükleyin bir kontrol edelim.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
merhaba,
tirEdsOul Hocam Anlatmak istediğim Ocak ayını seçtiğimde şirketlerin dağılımı gelmiyor. tek tek geliyor. fakat hepsi toplu şekilde gelmiyor. ocak a şirkette 50 kayıt b şirkette 30 c şirkette 20 kayıt tabii diğer istatislik bilgiler de aynı şekilde dağılımı getirmek istiyorum. lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
Bu dediğinizin olabilmesi için Parametre sayfasının sil baştan değişmesi lazım. Bütün şirketlerin görünmesi için bir sütun daha eklenmesi gerekir ve 3 ile 23ncü satır aralığı, varolan şirket sayınız kadar aşağıya doğru tekrar etmesi ve bu yapıya göre tekrar farklı bir formül çalışması gerekmektedir.
Dilerseniz dosyanızın son hali ile yeni bir konu açıp diğer arkadaşlardan da yardım talep edebilirsiniz. Belki daha pratik isteğinize uygun bir cevap bulabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
Hocam son noktaya geldik biliyorum gerçekten çok fazla olduğumu biliyorum. lütfen yardımlarınızı bekliyorum. :)

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
Arkadaşlar lütfen yardımcı ola bilirmisin.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
Merhaba,
Arkadaşlar eklemiş olduğum Excel tablosunda Aylara göre şirketlerin ve al birimlerin istatistiklerini çekmek istiyorum. lütfen yardımcı olabilirmisiniz. Çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
08-01-2024
Arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim.