• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bilgilerin sayısını toplatma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sakoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sevgili Excel Üstadları merhaba ,

Benim bir sorum olacak.Ekte gönderdiğim örnek dosyada Varış yeri (İl olarak), bayi adı , no ve model bilgileri var.

Benim yapmak istediğim mesela dosyadaki İzmir iline toplam kac no gönderilmiş.(Sayı olarak)...Tüm illerin sayısını alacak....Yalnız şöyle bir durum var.Mesela İzmir ilinde 2 bayi var.Bu bayilerinde ayrı ayrı sayı toplamını alması gerekiyor.

Örnegin ; İzmir - 50
Bayiler - ABC - 32
DEF - 18 gibi....

Umarım tam olarak anlatabilmişimdir.Satır sayısı bazen 10000-15000 arası oluyor.O yüzden çok zorlanıyorum....İlgilenen üstadlara şimdiden çok tşk. ederim.

İyi çalışmalar...

Sayın sakoz,

Sizin örneğiniz tam ÖZET TABLO (PIVOT TABLE)'ya uygun

Not : Dosya yenilenmiştir

ben de bir kod yazdım ancak başı koşulların varlığı altında doğru çalışacaktır :

1) aracsatis sayfasındaki veriler, her zaman örnekte olduğu gibi, d6' dan başlamalı ve F kolonunda veri bulunmamalıdır.

2) bunlardan başka bayi eklenmeyeceği varsayımında bulunulmuştur. yeni bayi eklenmesi durumunda rapor sayfasının sonuna eklenmelidir. bayi ili ile unvaı arasında (3) boşluk bırakılmalıdır.

iyi çalışmalar... :icelim:

Sayın Geren36 ve Necdet Üstadım , öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.

Geren36 üstadım yaptığınız dosyada hesaplama yaptırttığımızda rakamlar hep sıfır geliyor.Yani toplamıyor.

Necdet Yesertener üstadım ,
Buna makrolu bir çözüm bulmamız gerekiyor.Böyle bir çözüm yapmamız mümkünmü.Sayın geren36 bu konuda bir çalışma yapmış.Fakat toplamları sıfır olarak geliyor.

gecenin o saatinde ufak bir hata olmuş; olacak artık o kadar :)

yeni dosyan ektedir ..

güle güle kullan :icelim:

çok teşekkür ederim geren36 üstadım... Ne demek hata rica ederim...İlginiz ve alakanız icin ayrıca tşk. ederim...Saol...

Geri