• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir hücreye salı yazdığımda ondan sonraki hücreye çarşamba adını formülle nasıl yazdı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 İngilizce
bir hücreye salı yazdığımda,o hücrenin sağındaki hücrelere otomatik olarak sırası ile çarşamba,perşembe,cuma..v.s. getirecek .
Nasıl yapabilirim acaba?

a1 hücresindeki gün adına göre,b1,c1,d1 hücrelerindeki gün adlarıda otomatik olarak değişsin istiyorum.

a1 salı ise b1 çarşamba olsun.a1 cuma ise b1 cumartesi olsun gibi

Bildiğim kadarıyla dosyayı oluşturdum. Aslında görsel olarak sizin isteğinizi karşılar ama a1 hücresine tarih olarak girmelisiniz.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim.bu şekilde oluyor.ama a1 e direk gün adını yazarsak olmuyor.ecxelde acaba a1 deki gün adına bak ,ondan sonraki dün adını a2 ye yaz diyebileceğimiz bir formul yokmu acaba.ben bunu if fonksiyonu ilede yaparım ama ben daha basit bir şey varmı diye merak ettim de.sonraki tarihi getir gibi bir konut mesela...
saygılar,

Merhaba,

Hücreye günü yazınız.
sonra o hücrenin sağ alt köşesine (nokta olan yere) fareyi götürdüğünüzde farenin şekli + işaretini alacaktır. Bu durumda iken fareye tıklayın ve basılı tutarak istediğiniz yöne doğru sürükleyin. Günler ardı ardına yazılacaktır.

Bu anlatılanlar Ay adları içinde geçerlidir.

Bunlar Özel Listelerdir. Excel Yardımından Özel Liste olarak aratınız.

Not : Kendi özel listenizi de oluşturmak olasıdır.

Örneğin Ahmet, Mehmet, Hasan olarak özel liste oluşturduğunuzu varsayalım.
Bir hücreye Hasan yazıp sağ alt köşeden tutup sürüklediğinizde Ahmet, mehmet, hasanı sürekli yazar.

Ekli Dosyayı İnceleyiniz, İşinizi Görür mü?

Ekli dosyalar

Kod:
=EĞER(A8="Salı";"Çarşamba";EĞER(A8="Çarşamba";"Perşembe";EĞER(A8="Perşembe";"Cuma";EĞER(A8="Cuma";"Cumartesi";EĞER(A8="Cumartesi";"Pazar";EĞER(A8="Pazar";"Pazartesi";EĞER(A8="Pazartesi";"Salı";"")))))))

ya da 'Necdet Bey' yazdığı gibi kendi listeni oluşturabilirsin.

Herhangi bir hücreye 'Salı' yazıp alt köşesinden tutup çoğaltınca listeyi sıralıyor. 'Office 2003 tr' de.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bu işlem için en pratik yöntemi Sn. Necdet bey size tarif etmiş.

Fakat siz formülle çözüm aradığınız için bende alternatif olarak aşağıdaki formülle sonuca gittim.

Gün adını A1 hücresine yazdıktan sonra formülü B1 hücresine uygulayınız. Sağa doğru sürükleyiniz.

Kod:
=ELEMAN(1+ARA(A1;{"Cuma";"Cumartesi";"Çarşamba";"Pazar";"Pazartesi";"Perşembe";"Salı";""};{5;6;3;0;1;4;2});"Pazartesi";"Salı";"Çarşamba";"Perşembe";"Cuma";"Cumartesi";"Pazar")

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Ben if fonsiyonu ile yaptım.

Korhan arkadaşım,
Senin çözümün de çok farklı ve güzel bence.
Ama tam olarak formülde yaptıklarını çözemedim.
Rica etsem formülü konuştururmusun lütfen.(Anlamak adına soruyorum)

Tamam Korhan kardeş,

Çözdüm formülü

Geri