Bir hücredeki verileri biçimleriyle birlikte başka bir hücreye nasıl bağlarım?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Excelde bir hücrenin içeriğini başka bir hücreye biçimiyle birlikte nasıl bağlarım? Biraz daha açayım: hücreleri birbirine bağlamada bir problem yaşamıyorum; ama metin biçimlendirmelerini diğer hücreye bağlama yoluyla aktaramıyorum. Örneğin: A1 hücresinin değeri "ARABA" olsun, bu hücreyi B1'e bağladığımda A1 deki metin aynen geliyor, metni değiştirdiğimde bu değişiklik B1'e yansıyor; fakat A1 hücresindeki metni altı çizili ve kalın formatında biçimlendirdiğimde bu biçim B1'e yansımıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Range("A1").Copy Destination:=Range("C1")
End Sub
Bu şekilde deneyebilirsiniz.
Kod:
Range("A1").Copy [c1]
End Sub

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Bİr HÜcreden BaŞka Bİr HÜcreye DeĞerlerİ BİÇİmİyle Bİrlİkte Nasil BaĞlariz?

Arkadaşlar, daha net anlaşılsın diye örnek vererek soruyorum? Örneğin =B3 hücresi A4 hücresine şeklinde bir formül yazdığımızda, B3'ün içeriği A4'e geliyor ve B3'teki değişiklikler A4'e yansıyor, fakat B3'teki metnin biçimsel özellikleri A4'e gelmiyor. Mesela B3'teki metnin altını çizdiğimizde yada koyulaştırdığımızda bu A4'e yansımıyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Bir senedir bu probleme çözüm arıyorum.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
HÜcre EŞİtleme Sorunu!

Değerli arkadaşlar, bir yıldır bu soruya cevap arıyorum! Etrafım da bilgisayar öğretmenleriyle dolu. Örneğin; A9 hücresini B9'a bağladığımızda B9'daki değerler otomatik olarak A9'a geçiyor. Yapılan her değişiklik diğer hücreye de yansıyor. Fakat biçimsel değişiklikler A9'a geçmiyor. Daha açık analatacak olursak: B9'a "Geleceğim" şekinde bir kelime yazdığımızda bu kelime A9'a da yansıyor, fakat; "Geleceğim" kelimesinin altını çizdiğimizde veya kalınlaştırdığımızda ve puntosunu büyüttüğümüzde vb. biçimsel değişiklikler eşitlediğimiz hücreye yansımıyor. Bunun için bir çözümü olan varsa yazsın lütfen. Bunun çözümü yoksa eğer bir zahmet onu da yazın da artık çözüm aramayı bırakayım.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
HÜcre EŞİtleme Sorunu!

Değerli arkadaşlar, bir yıldır bu soruya cevap arıyorum! Etrafım da bilgisayar öğretmenleriyle dolu. Örneğin; A9 hücresini B9'a bağladığımızda B9'daki değerler otomatik olarak A9'a geçiyor. Yapılan her değişiklik diğer hücreye de yansıyor. Fakat biçimsel değişiklikler A9'a geçmiyor. Daha açık analatacak olursak: B9'a "Geleceğim" şekinde bir kelime yazdığımızda bu kelime A9'a da yansıyor, fakat; "Geleceğim" kelimesinin altını çizdiğimizde veya kalınlaştırdığımızda ve puntosunu büyüttüğümüzde vb. biçimsel değişiklikler eşitlediğimiz hücreye yansımıyor. Bunun için bir çözümü olan varsa yazsın lütfen. Bunun çözümü yoksa eğer bir zahmet onu da yazın da artık çözüm aramayı bırakayım.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
dostum bu özellik nerden kullanılıyor, foto özelliği nerede?? ileride işime yarayacak güzel bir fikir...

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
araçlar seçenekler özelleştirden düğmeleri saçtiğin yerde foto düğmesini bulup araç çubuğuna çekersen taradığın hücrelerin fotosunu çekiyor. benim ofis 2007 olduğu için menüm farklı.siz 2003 kullandığınız için benimkiyle aynı değil ama araçlardan özelleştire girersenzi bulabilirsiniz.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
İstediğim bu değil

Arkadaşlar, resim kutusu şeklinde istemiyorum. Hücre içeriği, başka bir hücreye taşınsın ve biçimi de aynı kalsın istiyorum. Hücre içeriği değiştiğinde bağladığım hücrenin içeriği de değişsin istiyorum. Tabi biçimiyle beraber. Şimdiden teşekkürler.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
HÜcre BaĞlama Sorunu!

Bir hücrenin başka bir hücreye "=hücre adı" formülüyle bağlandığını biliyoruz. Fakat bu bağlama işlemi sadece değerleri alıyor, biçimlendirmeyi almıyor. Hücreyi biçimiyle birlikte başka bir hücreye bağlayabilir miyiz? İlle de makro olması gerekmiyor. Başka bir yolu varsa o da olur. Örnek bir dosyayla anlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
HÜcre BaĞlama Sorunu!

Hücreler arası bağlama yaptığımızda sadece değerler bağlanıyor. Değişiklikler sadece değer olarak bağlı hücreye yansıyor. Hücreleri biçimleriyle birlikte birbirine bağlayabilir miyiz? Hücrenin içeriğinde biçimsel değişiklikler yaptığımızda bu değişiklikler bağladığımız hücreyede yansısın istiyorum. Gönderdiğim dosyaya bakınız. Düzeltmeleri dosya üzerinden yaparsanız sevinirim.

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16.08.2026
Fonksiyonlarda bu tür biçimlendirme yapılamıyor..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Ekteki uygulama işinize yarar mı?

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16.08.2026
Merhaba,

Ekteki uygulama işinize yarar mı?
Çok güzel..
Fakat,resmin daha fazla veri aldığı hücrelerde artış olduğunda bozulma oluyor.Yani =$A$1:$A$25 olsa resim çerçevesi verileri küçülüyor..Genel bir çözüm değil..

Son düzenleme:

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde deneyiniz.
Kod:
If Target.Column = 1 Then
Target.Copy Target.Offset(, 2)
End If
End Sub

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Sayın hocam ekteki dosyayı inceledim. Ama istediğim o değil. Kendi çapımda bir test programı hazırlıyorum. İlk sayfadan soruları girdiğim zaman diğer dört sayfanın farklı satırlarına sorular yansıyor. Bu durumda resim yöntemi işime yaramıyor. Standart bağlama ancak işime yarıyor. Bu standart bağlamaya bir de biçimleride bağlama özelliği ekleyebilirsek sorunum çözülüyor. Bir de kod olarak giriş önermişsiniz. Onu daha önce gönderdiğim ek dosyada uygularsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.