Herkese merhaba.
Uzun zamandır çözmeye çalıştığım bir konu var, burada da, diğer forumlarda da aradım ancak tam bir eşleşme bulamadım.
Çözüm sunacak ve imkanı olan bir arkadaşın, yardımcı olması umidi ile herkese kolay gelsin diyorum.
Soruma dair tüm detayları aktarmaya çalışacağım.
Yapmak istediğim şey tam olarak şu:
Tek sayfa içeren bir Excel çalışma kitabında (sayfanın ismi takip olsun), A1, B1 ve C1 hücrelerinde bir isim yazacak (sırası ile ALINAN MALZEME, TAKSİT SAYISI ve TAKSİT TUTARI)
A2 Hücresinde MASA, B2 hücresinde 8, C2 hücresinde de 150 yazacak. (Yani 8 taksit ile 150 liralık ödemelerle bir masa aldığımı düşünün)
Nihai olarak görmek istediğim şey, soldan sağa doğru bunları özel bir sistematikle yazdırmak, şöyleki.
Makro ya da VBA ile bu işlevi yerine getirmek istediğimde;
A3 hücresinden başlamak üzere;
A3 MASA 8
B3 150
C3 MASA 7
D3 150
E3 MASA 6
F3 150
şeklinde devam etsin.
İbarenin MASA8 şeklinde değil de, MASA 8 (arada boşluk ile olması lazım) gibi olması gerekli.
Son taksidi de MASA 1 değil, MASA şeklinde yazmalı.
Bu arada taksit sayısı en az 3, en fazla 12 olabilir. (Taksitsiz ya da en fazla 2 taksit olan ödemeleri manuel olarak yapabiliyorum)
Benzer konuyu bu forumda aşağıdaki linkte buldum, ancak dediğim gibi tam bir eşleşme bulamadım.
www.excel.web.tr
Konuya vakit ayıracak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Uzun zamandır çözmeye çalıştığım bir konu var, burada da, diğer forumlarda da aradım ancak tam bir eşleşme bulamadım.
Çözüm sunacak ve imkanı olan bir arkadaşın, yardımcı olması umidi ile herkese kolay gelsin diyorum.
Soruma dair tüm detayları aktarmaya çalışacağım.
Yapmak istediğim şey tam olarak şu:
Tek sayfa içeren bir Excel çalışma kitabında (sayfanın ismi takip olsun), A1, B1 ve C1 hücrelerinde bir isim yazacak (sırası ile ALINAN MALZEME, TAKSİT SAYISI ve TAKSİT TUTARI)
A2 Hücresinde MASA, B2 hücresinde 8, C2 hücresinde de 150 yazacak. (Yani 8 taksit ile 150 liralık ödemelerle bir masa aldığımı düşünün)
Nihai olarak görmek istediğim şey, soldan sağa doğru bunları özel bir sistematikle yazdırmak, şöyleki.
Makro ya da VBA ile bu işlevi yerine getirmek istediğimde;
A3 hücresinden başlamak üzere;
A3 MASA 8
B3 150
C3 MASA 7
D3 150
E3 MASA 6
F3 150
şeklinde devam etsin.
İbarenin MASA8 şeklinde değil de, MASA 8 (arada boşluk ile olması lazım) gibi olması gerekli.
Son taksidi de MASA 1 değil, MASA şeklinde yazmalı.
Bu arada taksit sayısı en az 3, en fazla 12 olabilir. (Taksitsiz ya da en fazla 2 taksit olan ödemeleri manuel olarak yapabiliyorum)
Benzer konuyu bu forumda aşağıdaki linkte buldum, ancak dediğim gibi tam bir eşleşme bulamadım.
Hücredeki adet kadar farklı hücreye hücre değerini yazdırma
Merhaba arkadaşlar, bir formda şöyle bir formüle ihtiyacım var. 1. alan 2. alan 1. alanda yazdığım g8 hücresindeki palet sayısı kadar b8 hücresindeki veriyi 2. alanın d13 hücresinden başlayıp aşağıya kadar yazsın. eğer oluyor ise de eğer g9-g10 şeklinde altlarda da veri varsa aynı...
Konuya vakit ayıracak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.