Değerli üyeler, Aşağıdaki düzenlemeyi belirli zaman öncesinde Sayın Evren Gizlen yapmıştı. Söz konusu kodlarla adı belirli bir klasör içindeki dosyaların belirlenen sayfasından veriler alınıyordu. Örneğin; NEDİR Klasörü içindeki dosyaların Sheet1 sf larındaki veriler alınıp AKTARILANSF...
Öncelikle herkese merhaba, Ben İnşaat malzemeleri satan bir şirkette çalışıyorum. Mevcut hesapları ekte gönderdiğim şekilde tutuyorum. Bu şekilde yüzlerce müşteri excel dosyası mevcut. Benim yapmak istediğim bir tane excel tablosu yaparak klasör içindeki bütün excel dosyaların bakiyeleri çekmek...
Merhaba, Aşağıdaki konu gibi birkaç konu daha var benzeri cevapların yazıldığı fakat hiçbiri çalışmıyor. https://www.excel.web.tr/threads/bir-klasoerdeki-tuem-excel-dosyalarindan-veri-almak-hk.195899/ 100ün üzerinde excel dosyası var ve hepsinde Packing List isminde sayfa var. Bu excel...
Merhaba sayın üstatlar, Benim için zor, sizin için ise çok kolay olacağını düşündüğüm bir soru. Farklı konularda benzer sorular mevcut, ancak bu soru bulduğum 2 ayrı makronun birleşimi olduğu için yapamadım Bir klasördeki tüm excel dosyalarının belirli bir aralığının (mesela A1-H24) alt alta...
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim verial As String
Dim kitap As Workbook
Dim fd As FileDialog
Application.ScreenUpdating = False
Set fd = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
With fd
.Title = "Dosya seç "
.Filters.Clear
.Filters.Add "Excel Dosyaları", "*.xls*"
.InitialFileName = Environ("USERPROFILE") & "\Desktop\" 'masaüstü seçme
If .Show = True Then
verial = .SelectedItems(1)
End If
End With
If verial <> "" Then
Set kitap = Workbooks.Open(verial)
Range("F2:AK99999").ClearContents ' H2:AO99999 hücre aralığını silme
kitap.ActiveSheet.Range("A2:AF9999").Copy
Range("F2").PasteSpecial xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False ' Kaydetme uyarısını göstermemek için
Application.DisplayAlerts = False ' Dosyayı kaydet
kitap.Save ' Dosyayı kapat
kitap.Close ' Kaydetme uyarısını tekrar aktif hale getir
Application.DisplayAlerts = True
MsgBox "Seçilen Sipariş Raporu Aktarılmıştır.", vbInformation, "Bilgi" ' İşlem sonunda mesaj kutusu göster
End If
Application.ScreenUpdating = True
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.