Bir Saat Ara ile Yan Kolona Kopyalama

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Arkadaşlar merhaba, ek'te örnek dosyadaki gibi bir tablo var, bu tabloya yine aynı sayfada bulunan C7:C10 Aralığına saat başında otomatik olarak bazı değerler geliyor, tablo yanında bulunan start butonuna basıldığında o andaki saat kaç ise E15 hücresine yazsın ve C7:C10 Aralığındakileri E16:E19 'a kopyalasın, sonra 1 saat geçince C7:C10 Aralığı otomatik değiştiğinde, yine otomatik olarak E15 hücresine yeni saati yazsın, C7:C10 Aralığını E16:E19 'a kopyalasın, ancak daha önce E15:E19 'da bulunan bilgileri yan kolona yani F15:F19 Kolonuna kopyalasın. Bu döngü start/stop butonuna basılıncaya kadar devam etsin. Bu şekilde bir makroya ihtiyacım var, bu konuda yardımcı olurmusunuz. şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,245
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

Sayfanıza START ve STOP adında iki buton ekleyin.

Butonlara gerekli makroları atayıp denemeler yapınız.

Ben işlemi görmeniz için süreyi 10 saniye olarak ayarladım. Siz kendinize göre revize edersiniz.

C++:
Option Explicit
Dim Dur As Boolean, Sutun As Integer

Sub Basla()
    DoEvents
    If Dur = True Then
        Dur = False
        End
    End If
    
    If Range("P15") <> "" Then Range("E15:P19").ClearContents
        
    If Range("E15") = "" Then
        Range("E15").Value = Format(Time, "hh:mm")
        Range("E16:E19").Value = Range("C7:C10").Value
        Sutun = 6
    Else
        Range("F15").Resize(5, Sutun - 5).Value = Range("E15").Resize(5, Sutun - 1).Value
        Sutun = Sutun + 1
        Range("E15").Value = Format(Time, "hh:mm")
        Range("E16:E19").Value = Range("C7:C10").Value
    End If
    
    Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:10"), "Basla"
End Sub

Sub Durdur()
    Dur = True
End Sub
 

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Korhan bey, harikasınız şahane olmuş çok teşekkürler. İyiki varsınız...
 

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Korhan hocam sen yine bana kızacaksın belki ama kullanınca ortaya çıktı o neden ile sana bildirmem gerekiyor, şöyle bir durum ortaya çıktı Mesela E21 hücresinde şöyle formül var = EĞER($B$4=1;$E$16; EĞER($B$4=2;$E$17;EĞER($B$4=3;$E$18;EĞER($B$4=4;$E$19)))) Start butonuna basınca bu formül şöyle oluyor = EĞER($B$4=1;$F$16; EĞER($B$4=2;$F$17;EĞER($B$4=3;$F$18;EĞER($B$4=4;$F$19)))) yani yan kolon adını alıyor, halbuki ben E21 Hücresinin hep E Kolonundan bilgi almasını istiyorum $ işareti koymama rağmen değişiyor! tabiki yanındaki F21,G21... hücreleride aynı şekilde değişiyor. Birde bu döngü P Kolonuna geldiğinde yazılanların sıfırlayıp E Kolonundan tekrar başlamasını istiyorum çünkü bu şekilde ekledikçe sayfa dışına çıkıyor. Birde kopyalamayı kenarlıklar ile birlikte yapıyor sadece içindeki rakkamları kopyalama yapılamazmı? Bu şekilde bir sorunum oldu..!
 

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Ek'teki dosyada formülü uyguladım ancak dediğim gibi hücre bağlantısı değişiyor
 

Ekli dosyalar

bmutlu966

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2006
Mesajlar
756
Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2025
Korhan bey'in kodlarında nacizane isteğinize göre değişiklik yaptım. Sanırım bu şekilde istiyorsunuz.
 

Ekli dosyalar

cocoa35

Altın Üye
Katılım
6 Eylül 2007
Mesajlar
654
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Sn.Bmutlu966 çok teşekkürler gayet iyi olmuş emeğinize sağlık...
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,245
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Yok kızmak ne haddimize... Bizler sadece vakit kaybı olmaması adına örnek dosyalarınızın asıl dosyalarınıza satır-sütun bakımından benzer olmasını talep ediyoruz. Boş bir dosya paylaşıp soru sorulunca ona göre cevap veriyoruz. Demiyoruz ki bu dosyanın aslında formül, birleştirilmiş hücre, koşullu biçimlendirme vardır. Bunları sorularınızı sorarken sizlerin dipnot olarak belirtmesini bekliyoruz.

Ben de son talebinize göre #2 nolu mesajımı revize ettim. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.
 
Üst