Değerli arkadaşlar,
ben İstanbul'da çalışan bir müzik öğretmeniyim.
Malum müzik öğretmeni olduğumdan matematiğim iyi değil,
excel'de basit formülleri yapabiliyorum ancak bu yıl sonunda bir formüle ya da öneriye ihtiyacım oldu,işin içinden çıkamadım.
Tam olarak şöyle bir sorunum var.
100'e kadar herhangi bir sayı yazdığımda excel bu sayının belirli şartlara bağlı ondalıksız toplamı olabilecek örneğin 8 sayı üretip hücrelere yazdırsın istiyorum.
Örneğin ben J5 hücresine 90 yazdım ,
bu doksan sayısının toplamı olabilecek 8 adet rakam bana otomatik üretsin istiyorum.Bu üretilecek sayılar için de en fazla olabilecek sayısal baraj olmalı,aşağıdaki örnekte o nedenle bir kriterin en fazla kaç puan olabileceğini yanına yazdım.
Bu mümkün mü gerçekten bilmiyorum, çok uğraştım ama kafam şişti,matematiğim maalesef iyi değil.
Örnek :
B5 hücresi 20 (Ödevi Zamanında Getirme) 20 Puan
C5 Hücresi 10 (Genel Düzen ve Materyal Hazırlama) 10 Puan
D5 Hücresi 10 (Araştırma ve Elde Edilen Bilgi Yeterliliği) 20 Puan
E5 Hücresi 10 (Ses Pozisyonlarına Hakimiyet) 10
F5 Hücresi 10 (Yapabileceğinin farkında olma ve ek çaba) 10
G5 Hücresi 10 (Sonuna kadar devam edebilme) 10
H5 Hücresi 10 (Türkçe'yi düzgün kullanma) 10
I5 Hücresi 10 (Yazı dışındaki Görsel-medyatik Materyaller) 10
Toplam = 90 (J5 Hücresine ben 90 yazdığımda B-C-D-E-F-G-H-I5 hğcrelerine otomatik (her hücre için en fazla puan şartına bağlı) puanlama yazdırılsın , hesaplanıp gösterilsin istiyorum.
Bu tür bir çalışma ya da excel belgesi mümkün müdür yoksa mümkünd eğil mi, bana yardımcı olursanız çok sevinirim değerli arkadaşlar.
Saygılarımla
ben İstanbul'da çalışan bir müzik öğretmeniyim.
Malum müzik öğretmeni olduğumdan matematiğim iyi değil,
excel'de basit formülleri yapabiliyorum ancak bu yıl sonunda bir formüle ya da öneriye ihtiyacım oldu,işin içinden çıkamadım.
Tam olarak şöyle bir sorunum var.
100'e kadar herhangi bir sayı yazdığımda excel bu sayının belirli şartlara bağlı ondalıksız toplamı olabilecek örneğin 8 sayı üretip hücrelere yazdırsın istiyorum.
Örneğin ben J5 hücresine 90 yazdım ,
bu doksan sayısının toplamı olabilecek 8 adet rakam bana otomatik üretsin istiyorum.Bu üretilecek sayılar için de en fazla olabilecek sayısal baraj olmalı,aşağıdaki örnekte o nedenle bir kriterin en fazla kaç puan olabileceğini yanına yazdım.
Bu mümkün mü gerçekten bilmiyorum, çok uğraştım ama kafam şişti,matematiğim maalesef iyi değil.
Örnek :
B5 hücresi 20 (Ödevi Zamanında Getirme) 20 Puan
C5 Hücresi 10 (Genel Düzen ve Materyal Hazırlama) 10 Puan
D5 Hücresi 10 (Araştırma ve Elde Edilen Bilgi Yeterliliği) 20 Puan
E5 Hücresi 10 (Ses Pozisyonlarına Hakimiyet) 10
F5 Hücresi 10 (Yapabileceğinin farkında olma ve ek çaba) 10
G5 Hücresi 10 (Sonuna kadar devam edebilme) 10
H5 Hücresi 10 (Türkçe'yi düzgün kullanma) 10
I5 Hücresi 10 (Yazı dışındaki Görsel-medyatik Materyaller) 10
Toplam = 90 (J5 Hücresine ben 90 yazdığımda B-C-D-E-F-G-H-I5 hğcrelerine otomatik (her hücre için en fazla puan şartına bağlı) puanlama yazdırılsın , hesaplanıp gösterilsin istiyorum.
Bu tür bir çalışma ya da excel belgesi mümkün müdür yoksa mümkünd eğil mi, bana yardımcı olursanız çok sevinirim değerli arkadaşlar.
Saygılarımla