Bir sayının toplamı olan rakamları bulma

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
"satırdaki 7 yi düşük bir değer yapınca hızlı atıyor ama snuç tutmuyor malesef..."
sayın birey111 ben bunuda denedim hatta 7 den büyükleri ve küçükleride defalarca... Kesinlikle sonuç tutmuyor. Acil yardımmm

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Önermiş olduğum kod rastgele sayılar üretmektedir. Kodun daha hızlı çalışması için bazı kriterler eklemek ve kodun çalışma aralığını daraltmak gerekiyor.

Ekteki örnek dosyada bazı kriterler ekleyerek kodun daha hızlı çalışmasını sağladım. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayın Korhan Ayhan beyefendi, öncelikle ellerinize sağlık ama 90-99 arası not verince yine donuyor.Lütfen çözüme bu kadar yaklaşmışken bir daha denermisiniz...yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen yardım...

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
"kodun çalışma aralığını daraltmak gerekiyor." demişsiniz bunu da söyleseniz belki bende yapabilirim.Hala çalışıyorum bu dosyanın üzerinde acil yardım korhan bey...

Excel Vers. ve Dili
2003
Mutlaka senin Ölçeği mi kullanman gerekiyor. Ben bir şekilde aşağıdaki ölçekte yaptım. İstersen bunu kullan....Neticede buda performans değerlendirme ölçeği...80-100 arası kasmıyor...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın birey111 ilginize sonsuz teşekkürler ama benim krtiterlerim buna uymuyor.Eğer uydurabilsem inanın hiç uğraşmazdım lütfen yardım...

Excel Vers. ve Dili
2003
oradaki if leri kullan .... Hem hızlanıyor hem de kesin sonuç. Biraz yazması zahmetli ama sonuçta iş görüyor...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Biraz daha hızlı olsun diye sayı aralıklarını iyice daralttım. Yavaş çalıştığını düşündüğünüz aralıklar varsa kendinize göre ayarlarsınız.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son

If Intersect(Target, Range("I3:I65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row).ClearContents

Application.ScreenUpdating = False

If Target <> Empty And IsNumeric(Target) Then
10      Select Case Target
            Case Is > 100
                MsgBox "100 den büyük değer girdiniz !" & Chr(10) & "İşleminiz iptal edilmiştir !", vbCritical, "Dikkat !"
                Target.ClearContents
                Target.Select
                GoTo Son
            Case 100
                Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row).Value = Range("B1:H1").Value
            Case 70 To 99
                Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row) = "=RANDBETWEEN(10,B1)"
            Case 40 To 69
                Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row) = "=RANDBETWEEN(5,10)"
            Case 20 To 39
                Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row) = "=RANDBETWEEN(1,10)"
            Case 8 To 19
                Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row) = "=RANDBETWEEN(1,5)"
            Case Is = 7
                Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row) = 1
            Case Is < 7
                MsgBox "7 den küçük değer girdiniz !" & Chr(10) & "İşleminiz iptal edilmiştir !", vbCritical, "Dikkat !"
                Target.ClearContents
                Target.Select
                GoTo Son
        End Select

If WorksheetFunction.Sum(Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row)) <> Target Then
            GoTo 10
        Else
            Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row).Value = Range("B" & Target.Row & ":H" & Target.Row).Value
        End If
        MsgBox "Not dağılımı tamamlanmıştır.", vbInformation
    End If

Son:
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın Korhan Ayhan beyefendi şu an size ne kadar teşekkür etsem yine de azdır.İstediğim olmuş durumda.Ellerinize, beyninize, yüreğinize sağlık çok çok çok TEŞEKKÜR EDERİM.....

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Kodların çalışması için aşağıdaki işlemi uygulayın.

Araçlar-Eklentiler-ToolPak VBA Çözümleyici seçeneğini aktif hale getirin.

bende #AD? hatası veriyor?