Birden Çok Değişkene Göre Birden Çok Değeri Değiştir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Merhaba Arkadaşlar.

Ekteki dosyada konuyu açıkca belirttim. A Kolonunda Sonucu E2 olup B kolonunda Aralığı F2 olan kayıtlardan G2 tanesini H2 yap ve karşısına (C Kolonuna) I2'deki değeri yaz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Filtreleyip değiştirse de olur. Gerçi ne şekilde olduğu çok da önemli değil.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Kendimce farklı bir çözüm buldum ancak bir noktada takıldım. Aşağıdaki makro ile istediğimi hemen hemen yapıyorum ancak bu şekilde verdiğim şarta uygun olan tüm kayıtları değiştirebiliyorum. Ben istiyorum ki verdiğim şarta uygun olan kayıtlardan belirttiğim sayıdakini değiştirsin. Diyelim ki aşağıdaki şartlara uygun olan 15 kayıt var ancak ben sadece 5 tanesini değiştirmek istiyorum. H2 hücresine 5 yazacağım bu işlem 5 tanesine uygulanacak. Nasıl yapılabilir?

Kod:
For k = 2 To WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))

If Cells(i, 1) = Range("F2").Value And Cells(i, 2) = Range("G2").Value Then

Cells(k, 4).Value = Range("I2").Value

End If

Next k

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Kendimce farklı bir çözüm buldum ancak bir noktada takıldım. Aşağıdaki makro ile istediğimi hemen hemen yapıyorum ancak bu şekilde verdiğim şarta uygun olan tüm kayıtları değiştirebiliyorum. Ben istiyorum ki verdiğim şarta uygun olan kayıtlardan belirttiğim sayıdakini değiştirsin. Diyelim ki aşağıdaki şartlara uygun olan 15 kayıt var ancak ben sadece 5 tanesini değiştirmek istiyorum. H2 hücresine 5 yazacağım bu işlem 5 tanesine uygulanacak. Nasıl yapılabilir?

Kod:
For k = 2 To WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))

If Cells(i, 1) = Range("F2").Value And Cells(i, 2) = Range("G2").Value Then

End If

Next k
Merhaba
sanırım Kodlarınızdaki i yerine k yazmalısınız yukarıdaki gibi olurasa hata verir

For k = 2 To Range("H2").Value ' şeklinde yazarsanız 2 satır ile H2 de yazan sayı kadarki satırda işlem yapar bu belki size bir fikir verebilir
Sub Makro1()
For k = 2 To Range("H2").Value 'WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))
If Cells(k, 1) = Range("F2").Value And Cells(k, 2) = Range("G2").Value Then
End If
Next k
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
O problem değil. Gözümden kaçmış. i'yi farklı bir yerde kullandığım için k olarak değiştirmiştim.