• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden Çok Formülü İç İçe Kullanma

Excel Vers. ve Dili
2007,Türkçe
Değerli arkadaşlar, öncelikle konu kirliliğine sebep olduğum için herkesten özür diliyorum. Fakat ne aradığımı tam olarak bilemediğim için arama faslı çok verimli geçmedi ve mecbur kaldım yeni konu açmaya...

Şimdi ekte sunduğum excel tablosunda; çalıştığım anonim şirketteki genel kurul katılımının genel kurul yeter sayısına(sermaye bazında) ulaşıp ulaşamadığını tespit amacıyla formül denemelerim oldu. Ancak tam olarak fonksiyon konusuna hakim olmamam ve genel kurula günler kalması sebebiyle foruma başvurdum.

Tabloda; durum sütununda "ASLEN" veya "VEKALETEN" metnini görünce hemen yanındaki satıda yazılı olan sermaye miktarlarını toplayıp başka bir hücreye yazmasını istiyorum.
Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum...Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    100.2 KB · Görüntüleme: 22
ETOPLA formülü kullanabilrisiniz:

Kod:
=ETOPLA(G3:G196;"VEKALETEN";F3:F196)+ETOPLA(G3:G196;"ASLEN";F3:F196)

Çok Teşekkür ediyorum, çok kısa sürede yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkürler.

Konu kirliliği için kusuruma bakmayın.

Üstadım şimdi bir ayrıntı daha çıktı; yukarıda vermiş olduğun formüle başka bir sütundan bir kriter daha ekleyebilirmiyiz? Örneğin; aynı kıstaslara ek olarak birde A3:A196 sütununda A,B,C,D ve E olmak üzere 5 grup var. Sermaye hesaplarken grubunu da baz alması mümkünmüdür. Önceki formüle ek olarak. Ben beceremedim.

Örnek dosya ekler misiniz? Bahsettiğiniz toplamların nereye yapılacağını anlayamadım.

Peki o toplamlar genel kurula katılanların mı toplamı olacak yoksa tüm üyelerin mi?

böyle bişeymi?

grupladığınız yere bi sütun ekleyıp becerebildiğim kadar yaptım
g sütununa aslen veeya vekaleten yazıp kontrol edersınız

Genel Kurula katılan üyelerin gruplara göre hisse miktarları. Yani; hem "ASLEN" hem "VEKALETEN" HEMDE "A" ...

Olur işimi görür, çok teşekkür ederim zahmet verdim

Geri