Koşullu biçimlendirmeler için bahsettiğiniz düzenlemeleri yaptım. Asıl önerdiğiniz kodlarla formülleri sıfırlamak fikri heyecan verici ve merak uyandırıcı. Ancak Excel'de henüz kodlarla hiçbir çalışma yapmadım. İlk fırsatta öğrenmeye çalışacağıma emin olabilirsiniz. İhtiyacım olduğunda yardımcı olabileceğinizi bilmek de ayrıca güven veriyor.Merhaba.
Dosya gayet iyi.
Sadece;
-- veri olmayan satırları koşullu biçimlendirme dışında tutup
(koşullu biçimlendirmedeki UYGULAMA HEDEFİ kısmındaki satır numaralarının değiştirilmesi yeterli),
-- koşullu biçimlendirmenin kaynağı olan ve asıl hesaplamaların yapıldığı en sağdaki sütunda yer alan
DİZİ FORMÜLLERİnden, kullanılmayan satırlardakilerin tamamen silinmesi,
(belgeye yeni bilgi satırı eklendiğinde bir üstten kopyalanarak kolaylıkla çoğaltılması mümkün)
yerinde olur diye düşünüyorum.
Böylece 270*2000 yerine örneğin 270*200 adet hesaplama belgenizin daha hızlı çalışmasını sağalayacaktır.
Benim asıl önerim ise (tercih tabii ki sizin) ;
-- koşullu biçimlendirmenin yaptığı renklendirmeleri tamamen kodlara yaptırmak ve bu sayede belgeyi sıfır formüllü hale getirmek,
-- üst taraftaki gruplandırmalar dahi gerçek tarihler üzerinden (daha evvel söylediğim gibi benim yaptığım ortalama üzerinden giderek 22'şer günü gruplandırmak şeklinde idi) sütun gruplandırmalarını da kodlara (sol üstteki yıl seçimi yapıldığında otomatik olarak gerçekleşmek üzere) yaptırmak,
yönünde.
Sanırım konu hitama erdi, doğru mudur?
.
Konu hitama ermiştir. Düzenli olarak takip tablosunu kullanmaya başladık. Konu kapatılabilir.
Son düzenleme: