• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla alanı birleştirme

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Arkadaşlar merhaba ,

Birinci Sheet de aşağıdaki bilgileri içeren data var.

Sutun1 Sutun2
Şirket Adres
A Şirketi İstanbul
A Şirketi Ankara
A Şirketi İzmir
A Şirketi Bursa

2. Sheet içinde aşağıdaki bilgiler var.

Sutun1 Sutun2
Şirket Kişi
A Şirketi Kişi 1
A Şirketi Kişi 2
A Şirketi Kişi 3
A Şirketi Kişi 4

Yapmak istediğim 1. sheet ile 2. sheet karşılaştırıp 3. sheet'e Kişilerin kaç adresi var ise alt alta yazdırmak. Yani kısaca kişi1 için çıktı aşağıdaki gibi olmalı.

Vlookup ile bu işi yapmadım. Bilgisi olan var ise Yardımlarınızı rica edebilirmiyim. Tşk.

Sutun1 Sutun2
Kişi Adres
Kişi 1 İstanbul
Kişi 1 Ankara
Kişi 1 İzmir
Kişi 1 Bursa
Kişi 2 İstanbul
Kişi 2 Ankara
Kişi 2 İzmir
Kişi 2 Bursa
Kişi 3 İstanbul
Kişi 3 Ankara
Kişi 3 İzmir
Kişi 3 Bursa
Kişi 4 Bursa
Kişi 4 İstanbul
Kişi 4 Ankara
Kişi 4 İzmir
Kişi 4 Bursautun

Merhaba,

Makro kullanmanız daha uygun gibi görünüyor.

Sayfa isimleri formülleri çok uzatacak diye verilerinizi tek bir sayfaya aldım.
Eğer ayrı sayfalarda oluşturmak istiyorsanız, A-B-D-E gördüğünüz her başvuruya ve dolaylı formüllerine sayfa adlarını girmelisiniz. H gördüğünüz yerlere de Kişileri yazacağınzı sayfanın sütun etiketini koymalısınız.

A-B sütunları Şirket ve Adres, sizin verileriniz, 1.satır başlık, veriler 2.satırdan aşağı doğru
D-E sütunları Şirket ve Kişi,sizin verileriniz, 1.satır başlık, veriler 2.satırdan aşağı doğru

H-I sütunları Kişi ve Adreslerin yazılacağı formülleri içerecek, 1.satır başlık

H2 hücresine
=KAYDIR($E$1;EĞER(EĞERSAY(A:A;DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI(KAYDIR(H2;-1;0;1;1);E:E;0);4;1)))=EĞERSAY(KAYDIR($H$1;0;0;SATIR()-1;1);KAYDIR(H2;-1;0;1;1));KAÇINCI(KAYDIR(H2;-1;0;1;1);E:E;0);KAÇINCI(KAYDIR(H2;-1;0;1;1);E:E;0)-1);0;1;1)

I2 hücresine
=KAYDIR(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI(İNDİS(D:D;KAÇINCI(H2;E:E;0);1);A:A;0);1));EĞERSAY(KAYDIR($H$1;0;0;SATIR();1);H2)-1;1;1;1)

Örnek dosyayı da ekledim.

Ekli dosyalar

Selamlar ,

Çok teşekkürler. Formüllerde ; önceleri hep hata gösteriyor. Aşağıdaki bold yaptığım yerlerde. Nedeni ne olabilir?

=KAYDIR($E$1;EĞER(EĞERSAY(A:A;DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI(KAYDIR(H2;-1;0;1;1);E:E;0);4;1)))=EĞERSAY(KAYDIR($H$1;0;0;SATIR()-1;1);KAYDIR(H2;-1;0;1;1));KAÇINCI(KAYDIR(H2;-1;0;1;1);E:E;0);KAÇINCI(KAYDIR(H2;-1;0;1;1);E:E;0)-1);0;1;1)

=KAYDIR(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI(İNDİS(D:D;KAÇINCI(H2;E:E;0);1);A:A;0);1));EĞERSAY(KAYDIR($H$1;0;0;SATIR();1);H2)-1;1;1;1)

Örnek dosyada hata veriyor mu?
Ben tekrar denedim, sorun yok

Altın üye olmadığım için dosyayı indiremedim. Üyeliği tamamladım fakat henüz üyeliğim gözükmüyor.

Tamamlanında dosyayı indirip deneyeyim bir sorun olursa yazayım. Çok teşekkürler.

Merhaba ,

Bir sorunum var. Şirket 2 olarak kişi 4'ü de eklediğim zaman araya formül orda kalıyor. bir sonrakine geçmiyor.

Bunu düzeltme şansımız varmı?

Aynı şirketten farklı kişiler olabilir.

Şirket

Kişi

Şirket 1

Kişi 1

Şirket 1

Kişi 2

Şirket 1

Kişi 3

Şirket 2

Kişi 4

Şirket 1

Kişi 4

Şirket 2

Kişi 6

Şirket 2

Kişi 5

Ekli dosyalar

Kişileri yeni şirket dahi olsa...1-2-3-4-5-6-7-...gibi sırayla olması lazım.
Yani E sütunu birbirinden farklı değerler olmalı

D sütununda sıralama önemli değil.

Formüller Kişi ye göre işlem yapıyor.

Kişi ismi aynı olması durumunda geri dönüp tekrar kontrol ettirme şansımız varmı? Aslında kişi ismide birden fazla olabilir.

Aynı olacağını düşünmeden cevap yazmıştım.
Bu kısmı aşmak için kişilerin birbirinden farklı değerlerine göre bir tablo yapmak lazım.
Sicil No ya da TC No gibi

Geri